Kruna: Da oprostite ili deportujete? To je pitanje | BA.centerar.org

Kruna: Da oprostite ili deportujete? To je pitanje

Kruna: Da oprostite ili deportujete? To je pitanje

* Upozorenje: Spojleri ispred *

Sezona dva, epizoda šest nas baca pravo u sred haosa. Sve počinje sa flashback do 1945. Godine, sa Winston Churchill (John Lithgow) lajanja narudžbe u ratnom papir. Kada se kasnijim naslovima plunked dole (Jared Harris) stolu kralja, on kvetches da engleski narod nikada neće oprostiti monarhije... Ako te papire ikada u novinama. Sve je to vrlo dramatično, pa ćemo da je ovo oko princa Edwarda (Alex Jennings) veze sa Trećeg rajha. (To nije spojler, ljudi, to je prošlost.)

Dok smo polako clued u opake ratne aktivnosti Eddie je, sigurno je svjestan onoga što izdajnički lasica je. Ali ne, deset godina nakon Drugog svjetskog rata, Eddie izgleda zaboravio sve o tome kako je leluja oko Pariza, pohađaju stranke sa svojim američkim visokog društva supruga, Wallis (Lia Williams). Kada je glupo kape na maskenbal ne da ga zabavlja, on uzdahne da je "život zadovoljstva zaista ima svoje granice" i govori Wallis mu treba svrhu. Jadni, Eddie.not. Eddie želi da se vrati u Britaniju i istraživanje knjigu. Ono što on ne zna je da istoričari su otkrili inkriminirajuće "tajne dokumente" i osjeća snažno da moraju biti objavljeni, kao da je to njihova dužnost kao historičara da otkrije istinu. Ako je on zaista vidjeli dolaze, možda ne bi sedeli pisanje pisma Peachesabout njegov užasni postojanje večere i drugari koji se slažu da ga postaviti sa radom.

Alex Bailey / Netflix

Windsor Castle, Elizabeth (Claire Foy) i njena mama (Victoria Hamilton), kraljica Elizabeta, gledanja TV-a. Kraljica majka je užasnut da se ljudi plačući kao djeca slušaju Christian Evangelist propovjednik Billy Graham (Paul Sparks). Šta se desilo sa britanskom krute gornju usnu? (Side napomena: Netflix, nije da ne volim Sparks na House of Cards, on je super, ali to je u redu da se povremeno posegnuti drugačiji talenata!).

Za razliku od nje majka, Elizabeth je znatiželjan o Graham i poziva ga da Windsor za pružanje usluga. Philip misli da mu je propovijed je drag, ali Liz je allabout to. Ona mahove kao učenica dok je hvali Graham. "Divno je kao kraljica da nestane i da bude jednostavan hrišćanin. Mislim da je o sebi kao jednostavan hrišćanin ", ona mu kaže. Ako joj je osjećaj kao jednostavan congregant dobije ovo uzbuđen, ona će možda morati da izađe malo više. Avaj, uživajte u trenutku, Liz. To neće trajati jako dugo.

Elizabeth vjerske Revelry brzo splasne kad joj je Kraljica majka obavještava bezobrazluka datoteka Eddie. Oh, i majka najdraža slajdove u toj vladi i kraljevske porodice su zavjeru da sakriju ovu informaciju od Elizabeth sve zajedno. Cool.

U međuvremenu, Edward prenosi nadu za slijetanje svrhovit posao Wallis preko pismo. To je taj isti optimizam koji ga sprečava da prizna da je kraljica priziva ga da Buckinghamska palača nije o tome malo porodično okupljanje.

Robert Viglasky / Netflix

Po povratku u domovinu, Eddie kaže Elizabeth da želi služiti svojoj zemlji. Ona claps nazad da je imao svoju šansu i dao ga. Jasno je da ne čita u nju hladnoća, on navodi tri posla da bi mi se da odobri. To je ukusna gledao Elizabeth odgoditi njen presudu, jer ona omogućava mu da mislim da se izvući sa, dobro, ubistva.

Ona je zatim nastavlja da daje Eddie CliffsNotes verzija onoga što ona otkrila o njegovom odnosu sa nacističkim vrhovne komande. Edward brani njegov izbor od strane kaže da se Engleskoj i Njemačkoj nikada ne bi trebalo biti neprijatelji nakon Prvog svjetskog rata. On traži Elizabeth da se pomiri s njim, govoreći joj da će se javnost na njegovoj strani i razrješava dokumenata kao propagandu.

U konfliktu, Elizabeth pita Philip (Matt Smith) za njegov savjet o oproštaj, na koju Philip defanzivno odgovara: "Šta sam sada uradio?" Ironično, ništa... Jednom. Elizabeth objašnjava situacija sa Edward, a Filip joj govori da razgovara sa Tommy (Pip Torrens), koji je bio privatni sekretar Edward kad je bio kralj.

Kada je kraljica ide da vidi Tommy, on joj donosi u sobu u svojoj kući u kojoj je rekonstrukcija minijaturnu verziju bitke Salamanca. Dakle, Tommy ima osim miješajući lonac hobi! Ali mi digresiju.

Elizabeth govori Tommy bi htela da oprosti Edward, i Tommy kaže da bi bila velika greška. U Marburg datoteke, čini se, samo su dio priče. Wallis je vjerovao da je špijun za Nemce, pa čak i dijele krevet sa njemačkog ambasadora. Edward će dijeliti tajnih dokumenata, s njom, do trenutka kada je vlada zaustavila dijeljenje osjetljivih materijala sa Ed zbog sumnja razmjene. Skandal!

Ali to nije sve. Par je posjetio Hitlera u Njemačkoj. Postojao je plan u mjesto da vrati Edward kao kralj u zamjenu za davanje Nijemci odrešene ruke širom Evrope. Edward čak posjetio škole SS obuku i rane verzije koncentracionim logorima.

Robert Viglasky / Netflix

Elizabeth izgleda užasnut. Mi smo užasnut. Ko isn'thorrified u ovom trenutku ?!

I postaje, uh, bolje? Vojvoda navodno rekao njemačke vlade da bi nastavio bombardovanje Velikoj Britaniji i pokolj njegovih sunarodnika uskoro napraviti Britanija spremna za mir.

Edward poljubi njegov povratak u zbogom Britaniji. Bolje tako!

"Ko te je hranio ovaj otrov?" Edward pita kada ga je Elizabeth je rekla da je bio zainteresiran da mu oprosti, ali sada smatra da su njegovi postupci neoprostivo.

"Mi je stalo do mog mozga", kaže Elizabeth.

"Nemate um svog", kaže on.

Ne nije!

Kada Billy Graham vraća posjetiti kraljica, ona traži da čuje svoje stavove na oprost. Da li postoje okolnosti u kojima se može biti dobar kršćanin i ne oprostiti?

"Nijedan čovek nije ispod oprost", Graham kaže, ali kaže joj je rješenje da se mole za one koje ne mogu oprostiti. I tako, bez drugih opcija u pogledu njenog ujaka, Elizabeth moli.

Tada je Filip se vraća kući pijan nakon noćnog izlaska sa Tommyjem i kraljice majke (oh, da se muva na tom zidu.), Nazdravljajući Elizabeth zbog udaranja Edward van zemlje. Philip je tako uključena njenim akcijama koje on inicira kraljevski odluka bebu. Možda ima nade za još ova dva.

Povezane vijesti


Post Novosti

Deset najboljih momenata od osamdesetih oscara

Post Novosti

39 zvijezda je na aukciji sa svojim haljinama za globus da bi imale koristi vrijeme

Post Novosti

Bočeloret: Lee je novi čad

Post Novosti

Bachelorette: Upoznajte lindsije

Post Novosti

11 predviđanja imena bebe za treću kraljevsku bebu Katea Middletona

Post Novosti

Poslednji poziv! To su tv emisije i filmovi koji napuštaju Netflix u martu 2018. godine

Post Novosti

Bachelorette: Ellen DeGeneres, klovn klovna i rvanje u blatom

Post Novosti

Veep: Srčani napadi i pravda za sve

Post Novosti

Da li postoji istina o teoriji kose na kosti Middleton koja kružuje na internetu? Mi istražujemo

Post Novosti

6 celebi koji su snimani svoje trudnoće tokom snimanja

Post Novosti

Apsolutno najlepše komade čipova i nova ciljna linija Joane Gaines

Post Novosti

Rangirano je 8 najvećih filmova Charlizea Therona