Kruna: Kao otac, kao sin | BA.centerar.org

Kruna: Kao otac, kao sin

Kruna: Kao otac, kao sin

* Upozorenje: Spojleri ispred *

U sezoni dva, epizoda devet TheCrown, saznajemo da je princ Charles (Billy Jenkins) se razlikuje od drugih kids.and ne samo zato što stoji da postane kralj Engleske. On je stidljiv i osjetljiva, što nažalost znači da ga uhapse u školi stalno. Zbog svoje delikatne prirode, to je predložio da studira na Eton, škola samo bacanje kamena je od svog doma, umjesto na svog oca alma mater, Gordonstoun u Škotskoj. Upravo ono što je kraljevska porodica treba-više drama!

Robert Viglasky / Netflix

Cue novu borbu između Philip (Matt Smith) i Elizabeth (Claire Foy) o dječjem odgoju. Elizabeth misli she'sinformingher muž da Charles će Eton, ali Filip je da ništa od toga. On stavi njegovu nogu dole i insistira Charles idite na Gordonstoun, gdje on može izvući iz svega ovoga kraljevskog gluposti i postanu istinskog sebe.

Naravno, on ima dobar razlog da mislim da Charles može prerasti u sebe u Gordonstoun. Mi Flash Back Philip djetinjstva u nacističkoj Njemačkoj. (Imajte na umu da godine plavuša reporter u Australiji je mislio da u epizodi dva? To je jedan.) Philip prvobitno hteo da ostane sa svojom sestrom, Cecilie, u Njemačkoj, ali Philip otac želio da on bude obrazovan od strane genije, tako da je bio poslali u Škotskoj, gdje ga čekaju Dr. Hahn i prilično rigorozne rad na farmi. (Nakon skoro dvije sezone gledanja Philip uglavnom bave sportom i da se uključe u konkurentnim žali, to je raspamećujuće da mislim da je on proveo formativnim godinama radi fizičkog rada.)

Alex Bailey / Netflix

Natrag u sadašnjosti, Charles dolazi u Gordonstoun, gdje Filip traži da njegov sin ne bude "mollycoddled." Filip otpada nema vremena potpisivanja njegov sin za naporan fizički izazov zove Godišnji Challenge... Ipak, svako ko je uočio Charles za više od milisekundu zna da nije baš opremljeni da se takmiči u bilo šta što zahtijeva atletski junaštvo i instinkt za preživljavanje.

Elizabeth gleda nju sweet baby angel Charles na TV-u iz Londona, i, s pravom, izgleda zabrinuto. Ali ona i ne zna ni pola od toga. U svojoj novoj školi, jadni Charles gotovo zamrzava do smrti kao da spava pored razbijenog prozora sa kišom natopljen njegovim posteljinu. Toto, nismo u Buckingham Palace više.

Kako se ispostavilo, Filipa vrijeme Gordonstoun nije bio na odmoru u St-Tropez bilo. On je bio dužan da učestvuje u ledeno jutro vožnje slijedi ledeno-hladnom vodom. Très dobro za kožu, ali nije tako lako na duh. Osim Antarktika atletike, vidimo da manuelni rad također nije Filipa čaj. Pravo čak i tada, Philip navodi očigledno da je kolega student: da je bolje od svih ostalih. Philip dobija preslišavanja učenik, koji je verbalno raskomadala svoju porodicu i zahtijeva Philip nastaviti sa radom prije nego što gura Philip u jezero. (Mi uočavanja jasan temu hladnom vodom ovdje.)

Dr. Hahn tvrdi da shvate Filipa ljutnju, ali je njegov zadatak je da zadnje generacije ljudi koji su stavili bijes iza njih i prihvate svoju bol i borba. (Drugim riječima, prestani cvili i da nastavimo sa radom.)

Čak i tako, grli bol nije na dnevnom redu Filipa. On naziva Cecilie, tražeći da mu se dozvoli da ode, jer svi u školi je ludo. Cecilie, koji je u sred radostan večere sa kolegama nacističkih navijača, govori mu da izdrži tako da mogu da je (a možda i njegov nerođeni nećak) posjeti preko praznika.

Robert Viglasky / Netflix

Avaj, mi slomiti od Filipa sanjarenja i našli natrag u sadašnjosti. Charles se radi o, kao i njegov stari jeste, ali mu nedostaje želje njegovog oca da uzvratimo. Philip je ujak Dickie dolazi u posetu Charles i kaže njegova majka koja Charles je mučila od trenutka se probudi do trenutka ode u krevet, misleći na svoju školu kao pakao na zemlji. Ali uzimajući Charles iz škole nije opcija. Philip nije briga koliko je grozno je postojanje svog sina u Škotskoj. Umjesto toga, on ugrožava njegovu suprugu da je lomljenje obećanja da ga ne može imati više od toga do krune od Charles maltretiraju.

"Charles je obrazovanje je moja odgovornost. Vaše je da poštujete svoje riječi i držati tvoj muž ", šištanju on. * Icy tema nastavlja *

Coco Van Oppens / Netflix

Natrag u 30-ih, Filip ponovo upada u nevolje u školi za probijanje njegov školski u lice. Hahn ga grdi zbog upotrebe nasilja i Filip dobija više građevinske radove kao kazna za njegovo ponašanje. Philip se žali na svoju sestru, koja se slaže sa Hahn. On će ostati u školi preko praznika, i umjesto da borave u Njemačkoj kao što je planirano, Cecilie na čelu off na venčanje u Londonu.

U sadašnjosti, Filip sjeća je rečeno od sudbonosnog poslednji put njegove sestre. Kako padu aviona poginulo svih 12 putnika i članova posade. Kako Cecilie rodila u avionu i njen novorođenče je pronađen u olupini. Mladi Filip zamišlja nesreće, beba vrišti, motori prave maske, tutnje i plače. On predviđa njegova sestra rađanje na nagli pad aviona i kako joj je zauvijek nestala ubrzo nakon toga.

Nakon Cecilie smrti, Filip se vraća u Njemačku na sahranu, odakle dolazi licem u lice sa svojom majkom, princeza Alice. Dave u tugu, ona ga gleda sa upražnjeno pogled. Da stvar bude gora, Philip otac, princ Andrew, krivi Cecilie smrt na svom loše ponašanje.

"Ti si razlog zbog koga smo svi ovdje, sahranjuju moje omiljeno dijete," Princ Andrew barela ispred svih ožalošćenih. Hm, govoriti o komplikovanim porodične dinamike.

Ujak Dickie pratnju Filipa njegov Škotska vezanih avion. On kaže njegov nećak on može mrzi svog oca sada, ali jednog dana on će biti otac sebe i on će pasti kratak kao i svi roditelji: "Vi ćete znati o čemu se radi da se mole za oprost vašeg sina", kaže on, radije proročki.

Coco Van Oppens / Netflix

U ovom trenutku, iscrpljujući godišnji Challenge počinje, a svi momci naplaćuju prema 18 kilometara trase. Sve osim Charles, to jest, koji je sumorno zaostaje iza njih. Jadni klinac. Momci su se vratili u školu po završetku kursa, jedan po jedan, ali čini se Charles je nestao. Teško je reći da li je njegov otac je zabrinuta ili stidi odsustva svog sina, ali to je vjerojatno ovo drugo.

Dok je Filip ide na sa nastupa, predstavljanja nagrade onima koji su pokazali veliki karakter, izdržljivost i hrabrost, Charles telohranitelj pronalazi siromašni dječak plače iza stuba, blatnjavi i natopljeni. Pomislili biste da, kada se vratio živ i zdrav, da bi mučenje biti gotovo za day.but br.

Na njihov let nazad kući, Filip uvjerava Charles da bez obzira na sramotu on može biti osjećaj je ništa u poređenju sa sramotom Philip osjetio u njegovim godinama više nešto što je učinio.

"Borba je dar. Ovo je trenutak morate kopati duboko ", kaže on. "Lekcije, mali dječak, za ono što je ispred vas."

Charles, uplašeni iznenadnim turbulencije, izgleda tako uznemiren njegovim malo srce može dati.

"Ne budi tako prokleto slaba", vrišti otac godine princa Filipa.

Kao sumorna Charles stigne kući, Elizabeth gleda kroz prozor. Pretpostavljamo da se odluči da ponovo ne intervenira kako saznajemo Charles je ostao na Gordonstoun za još pet godina, vrijeme je kasnije opisao kao "zatvorska kazna" i "apsolutni pakao."

On je poslao svoju djecu u Eton College, hvala Bogu.

Povezane vijesti


Post Novosti

6 dame u trci da budu beogradske majmune marke

Post Novosti

Kruna: Odnosi su, kao, teški

Post Novosti

10 fascinantnih činjenica o Buckingham palači

Post Novosti

Anna Faris uživo i tužna Chris pratt je jedina Twitter feed koja nam je potrebna

Post Novosti

Da li postoji istina o teoriji kose na kosti Middleton koja kružuje na internetu? Mi istražujemo

Post Novosti

Amazon prime je kompletan spisak TV emisija i filmova koji stiže u novembru 2018

Post Novosti

30 najboljih muzičkih spotova svih vremena

Post Novosti

Emily tupi i upravo Brooklyn Brownstone iz Džona Krasinskog legitimiše kuću naših snova

Post Novosti

Ovo smo mi: Kate, Toby i beba drama

Post Novosti

Moramo da razgovaramo o Sam Rockwellovoj supruzi za podrsku, Leslie bibb

Post Novosti

7 razloga Erika girardi je srce i duša prave domaćice Beverlija

Post Novosti

Sef: Ari se sreće sa roditeljima