Ne zajebavaj ruku koja vam hrani sladoled: Priručnik sluškinje | BA.centerar.org

Ne zajebavaj ruku koja vam hrani sladoled: Priručnik sluškinje

Ne zajebavaj ruku koja vam hrani sladoled: Priručnik sluškinje

U početku epizode tri sluškinje Priče, Offred / jun (Elisabeth Moss) sjeća kako zemlja počela je tektonski poremećaj pod Gilead vladavine. Kada Gilead preuzeo, žene su izgubili svoje pravo da održava svoje vlastite bankovne račune i gledao bespomoćno kao i svi na svoj teško zarađeni novac uzet od njih. Oni su također smatra nesposobnim da posjeduju imovinu i otkaz, neslavno, s posla.

Vidimo Moira (Samira Wiley), Luke (OT Fagbenle) i junu pije vino i diskusija novog talasa nepravde. "Oni ne mogu samo učiniti", kaže juna. "Oni mogu" Moira odgovara. Feeling strastan i razjareni, junu i Moira prisustvovati anti-Gilead skupu koji prerasli u nasilje. Oni uzimaju poklopac sa pucnjeve ispalio Gilead vojnika u napuštenoj kafiću kao zlokoban interpretaciju Blondie "Heart of Glass" igra.

Nazad u ne tako modernog doba, Offred je zbunjen iznenadnim skok u pozitivnom pažnju. Rita (Amanda Brugel), domaćinstva Martha, je čudno ugodan i predstavlja joj razrađen ručak širenje. Čak i gospođa Waterford je (Yvonne Strahovski) ledene eksterijera topi. Ona poklone Offred s buketom cvijeća i onda pita da li bi želela da joj se pridruži u posjetu Ofwarren / Janine dom (Madeline Brewer) ljubavnice. Nešto je svakako krivo s ovom saharin šaradu. U Martha otkriva Offred tek treba pitati za nju mjesečno salvete, a time i čudno ponašanje. Svi misle Offred je trudna.

Kasnije Offred posjeta sa Ofwarren, koji je dostigao vrhunac ludila. Učimo ugrizla master i ima nula dilema o napadu. Offred joj grdi kao dijete, ali Ofwarren uzvraća da može raditi šta hoće, jer je rodila zdravu djevojčicu. Ona čak može da jede sladoled kad god hoće! Ovo je život je u dobi od Gilead. Ofwarren onda otkriva da ima tajni reći Offred-ona i njen gospodar su u ljubavi i idu da pobegnu zajedno. Gutljaju. Sada ćemo uzeti nešto od toga sladoled.

Nakon vremena obilaska je više, gospođa Waterford pita Offred ako je ona uživala. "Pretpostavljam da dva imaju puno toga za pričati o ovih dana." Uh.

Nick (Max Minghella) vozi Offred kuće i jezivo miran dok on kaže: "Nema smisla u pokušaju da budu hrabri. Svi razbija. "Cool, hvala. Oni povucite na prilazni put i odmah vidim nekoliko crni kombi. Oči su došli za Offred.

A Gilead vojnik i tetka Lidija (Ann Dowd) pitanje Offred o Ofglen u Waterford dnevnoj sobi. Oni su je pitati da li Ofglen povjerio u njoj ili ako Offred znao njen prijatelj je bio "rodno izdajnik." Postaje jasno da Ofglen odveden zbog njenog romantičnu vezu sa ženom Martha, ne zato što je ona bila uključena u tajnoj otpora. Offred raste sve više ljuti i frustrirani, na kraju vodi tetka Lidija da je udario po glavi sa štapom. Gospođa Waterford rogoz u vrištanje, "Ona je trudna!"

Stvari su loše za Offred, ali oni su mnogo, mnogo gore za Ofglen. Navlačenje crveni kombinezon i krpom njuške, ona ulazi u Gilead sudnici sa svojim ljubavnikom, gdje im se sudi za ravnopravnost izdaja. Oni su osuđeni odvojeno, ali dijele poslednji tender trenutak zajedno u kombiju pred Ofglen šokantno gleda Martha se odvukli i obješen. Kasnije se probudi u bolničkom krevetu nosi pelene izrađene od zavoja. Tetka Lydia dolazi i omogućuje joj do znanja da je "ona će više ne želite ono što ne mogu imati." Prisilni sakaćenje ženskih.

Natrag na Waterford mjestu, Nick provjerava na Offred i priznaje da je trebalo da upravo odvoze s njom. U čin samilosti, on joj donosi led kako bi se olakšao joj boli glava od tetke Lidije svježe batine. Usne su mu samo centimetara od nje. Jeza.

Kasnije, Offred traži gospođa Waterford i pronalazi (prerano) postavljanje rasadnika. Ona pokušava da poveže sa Offred držeći joj ruke i govoreći joj koliko se borila da zatrudne prije ovog čudnog novog aranžmana. Feeling užasno neugodno, Offred priznaje gospođa Waterford nije trudna nakon svega i menstruaciju došao sljedeći tetka Lidija nasilnog ispad u dnevnoj sobi. Iznervirana, gospođa Waterford vuče Offred u sobu i naredbe da ostane tamo do daljnjeg.

"Stvari mogu dobiti puno gore za tebe," Gospođa Waterford sneers. Eek.

Povezane vijesti


Post Novosti

Ovo smo mi: Kevinova sporo smrt

Post Novosti

Moramo da razgovaramo o Cher-u i njenim bradavicama (i 9 drugih trenutaka) iz nagrada za muzičku nagradu

Post Novosti

Attn: Amazon prime članovi! Evo šta je novo za video streaming u julu 2018

Post Novosti

Ovi 31 gomolji žele da žive za bachelorette srce Rejčel Lindsay

Post Novosti

Nova je ovo nas epizoda 16 fotografija pregled Kates Viva Las vegas bachelorette party

Post Novosti

Da li postoji istina o teoriji kose na kosti Middleton koja kružuje na internetu? Mi istražujemo

Post Novosti

Svaki nevjerojatni neutralni izgled iz Oskara 2018. godine (muškarci takođe!)

Post Novosti

15 ludih trenutaka iz poslednjih 15 godina bachelora

Post Novosti

10 najslavnijih glumaca

Post Novosti

Zlatni globusi 2018: Evo kompletne liste kandidata

Post Novosti

Ovo smo mi: Čuveni vozač

Post Novosti

Pogled na Adele, Beyonc i još 6 drugih pjesama prva Grammy pobeđuje