Pogled na kraljicu Elizabetu II i ljubaznu priču Princa Filipa u čast njegovog penzionisanja | BA.centerar.org

Pogled na kraljicu Elizabetu II i ljubaznu priču Princa Filipa u čast njegovog penzionisanja

Pogled na kraljicu Elizabetu II i ljubaznu priču Princa Filipa u čast njegovog penzionisanja

Princ Filip odlazi u penziju iz njegove uloge kao javni supruga kraljici Elizabeti II, Buckinghamska palača objavila je danas.

Filip, 95, prisustvovat će prethodno zakazani angažmana do avgusta, ali neće prihvatiti pozive nakon toga, odluka u potpunosti podržan od strane njegova desna ruka l, kraljica, rekao je glasnogovornik palače. S druge strane, Elizbeth, na zrele dobi od 91, će se nastaviti ispunjava svoju ulogu kao kraljica Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije, Sjeverne Irske i njena druga carstva i teritorija, kao i šef Commonwealtha i Defender of the Faith.

U čast najava odlaska u penziju princa Filipa, vodimo na put uspomena i osvrćući se na snage koje su doveli par 70 godina zajedno na prvom mjestu.

Jednom davno, kraljevski princ je bio samo dotjeran mladi mornarički oficir (i član grčke i danske kraljevske porodice) po imenu Philip Mountbatten. Bračni par se prvi put sreli u 1934. Vjenčanju princa Filipa rođak i stric kraljice Elizabete II, princeza Marina Grčke i Danske i Prince George, vojvoda od Kenta, respektivno. KV je bio samo wee osam-godišnja djevojka i sigurno nije razmišljao o braku, ali kada se par ujedinila pet godina kasnije, to je sasvim druga priča. U 2012 intervjuu za Vanity Fair, Marion "crawfie" Crawford, princeza Elizabeta je guvernanta, podsjetio je da Elizabeth "nikada nije uzeo oči s njega," preko popodnevni čaj. Oni su počeli da pišu pisma, zaljubili i ostalo je povijest.

Philip zaprosio Elizabeth u ljeto 1946 (bez konsultacija sa svojim roditeljima, tisk tisk), a dvojica su angažman u tajnosti do sljedećeg ljeta. Par je u braku, 20. Novembra 1947. Godine, a proveli su posljednjih 70 godina zajedno.

Iako je Filip je bio kraljevski po rođenju, Elizabeth II majka bi radije da se uda za engleskog Duke. Philip nije posjedovao zemlju i nije bio bogat na bilo koji način. Bez obzira na to, on je bio inteligentan, Adonis-kao sa svojom trakom dobar izgled i, najbolje od svega, zaista volio Elizabeth. Neposredno pred vjenčanje ovog para, kralj je dao princa Filipa titule vojvoda od Edinburgha, Earl od Merioneth i Baron Greenwich i najavio da bi trebalo da bude tretirana kao "Njegovo kraljevsko visočanstvo". Videli smo pitanja porodice prihvatanja sa daleko manje povoljne rezultate od ovoga. Samo kažem, Philip, pogriješilo KV.

Long Live the Queen i navija za princa Filipa mnogo zasluženu penziju!

Povezane vijesti


Post Novosti

Kandidat: Krystal ispunjava njenu utakmicu

Post Novosti

Priča o sluškinji je fascinantna, ali ne gledajte pre spavanja

Post Novosti

Nagrade Grammy 2018: Kompletna lista pobjednika

Post Novosti

7 razloga Erika girardi je srce i duša prave domaćice Beverlija

Post Novosti

Disney ima 50 filmova koji su udarali u pozorišta od 2018. do 2023. godine

Post Novosti

Bočeloret: Lee je novi čad

Post Novosti

21 najstrašnijih striktnih pravila koje kraljevska porodica mora da prati

Post Novosti

Amazon kaže da je ovo 100 knjiga koje biste trebali pročitati tokom svog života

Post Novosti

8 momenata od 2018 gramova, što nas je učinilo ružnim plačem

Post Novosti

Na gladnim igrama koji su mrežna televizija, ovo pokazuje Reign vrhovni

Post Novosti

Izbor Jaime Lanistera za pustinjski Cersei bio je potpuno predskazan

Post Novosti

Megan marka ima svoj izbor jednog od ovih četiri vjenčanja