Priručnik sluškinje: Ona dobija uz pomoć svoje prijatelje | BA.centerar.org

Priručnik sluškinje: Ona dobija uz pomoć svoje prijatelje

Priručnik sluškinje: Ona dobija uz pomoć svoje prijatelje

Prošlo je 13 dana od dana gospođa Waterford (Yvonne Strahovski) prognan Offred (Elisabeth Moss) u njenu sobu. Offred je mentalnu snagu počinje suprotno od a jedini način na koji ona može održavati ono što je ostalo od nje prolazne zdravog razuma je istražujući svaki kutak svog figurativnog zatvorske ćelije. (Možda nema brave, ali ona je i dalje zarobljena.) Ona pronalazi poruku ugraviran u lamperija u ormaru koji glasi: "Nolite te bastardes carborundorum." Iako je ona u stanju da shvate fraza, to čudnovato je udobno. Domaćinstvo Martha, Rita (Amanda Brugel), barže u sobu da Offred nepomično leži i misli da je dead.At tom trenutku, Offred pukne iz svog sanjarenja, iznenadivši Rita. U strahu Rita će otkriti i prijaviti njen novi udobnost fraza, Offred leži i govori Rita ona se onesvijestila.

Rita govori gospođa Waterford i komandant (Joseph Fiennes) koji Offred onesvijestila i predlaže ona doktora prije večeri "Ceremony". Gospođa Waterford nerado pristaje, i Offred je presrećan na izglede za bijeg gušenja pakao njene spavaće sobe. Ona se nada da će biti dozvoljeno da hoda tako da ona može osjetiti hladna kiša na kožu i uživajte u najsitnije podsjetnik da je ona živi, ​​diše ljudsko biće. Ali gospođa Waterford tvrdi da Nick (Max Minghella) daj joj vožnju.

Kasnije Ponuđena leži na vrhu sto za pregled sa blokiranje njenom mišljenju doktora list. Doktor govori da je kroz tanak veo (oh, ironija) i nudi njegovo samopouzdanje treba joj se doživljavaju zlostavljanja kod kuće. Doktor nastavlja da je ispitivanje u pripremi za nju "Ceremony", kasnije u večernjim satima i spominje njen karlice zdravlje nije bitno, jer Waterford je "vjerovatno sterilan." (Riječ "sterilan" je strogo zabranjeno u Gileadu.) Doktor zaključava vrata, peeks na drugu stranu lima i nonšalantno nudi da se brine o komandanta nedovršen posao. On kaže da je dosta sluškinja ga gore na njegovu ponudu da se trudnice i sve žene su majstori 'su dobro svjesni. Offred i dalje opada.

Nazad na imanje Offred izvinjava gospođa Waterford i traži dozvolu da se osloboditi iz njene sobe. Njen priznanju krivice frigidly odbijen.

Offred čeka svoj njen put do "Ceremonija" razmišljanje o danu tetka Lydia (Ann Dowd) objasnio kako da izvrši "sveti ritual." Jednom je i bestie Moira (Samira Wiley) shvate da će biti podvrgnut mjesečno silovanja, oni znaju da moraju pobjeći. Tako da su kidnapovali tetku, kradu uniforme i štapom i krenuo u potragu za glasine sigurne kuće u Bostonu. Moira, prerušen u Aunt uniformi, uspješno ga čini vozu u sigurnu kuću, a Offred ne fer tako dobro. A Gilead vojnik nju sakuplja i dovodi je natrag u Crveni centar gdje krvavi premlaćivanje tabanima noge čeka.

Nazad u današnje, Offred čeka "Ceremonija" za početak i šokirani kada komandant stigne rano za razgovor. (I ovo je zabranjeno u Gileadu.) On traži Scrabble revanš kasnije te večeri.

Tokom "Ceremonija", rekao je zapovjednik nije u stanju da, hm, da njegov Little Commander da dođu u pažnju. On odlazi u frustraciju, a kada je gospođa Waterford nudi joj pomoć, on četke joj se. Ouchies.

Offred i komandant igrati Scrabble, a ona primeti latinskog knjigu o njegovu policu za knjige. Ona ga pita da prevede svoju voljenu frazu ugraviran u ormaru (ona ne mu reći gdje je ona naučila). On kaže da grubo prevodi kao "Ne dozvolite da kopilad melje te." On je opet pita gdje je čula frazu. Ona kaže, "prijatelj", i, iznenađen, on pita da li ona na neki način znala njenog prethodnika. On joj govori da prethodni Offred ubila. "Pretpostavljam da je našla svoj život nepodnošljivim", kaže komandant. Offred pita da li on želi svoj život da bude podnošljiv, a on odgovara: "Ja bih to odgovara."

Offred grabi priliku da ga zamolim da se izjasni sa gospođom Waterford da je oslobodili iz granica svoje sobe. Pametna djevojka.

Povezane vijesti


Post Novosti

12 najboljih reklama za super bowl svih vremena

Post Novosti

Ove 5 žene nominirane za oskara upravo su napravile istoriju

Post Novosti

Kruna: Kao otac, kao sin

Post Novosti

Veep premijera: Selina Meyer želi ponovo da se kandiduje za predsednika, Blagoslovi joj srce

Post Novosti

Bachelorette: Ellen DeGeneres, klovn klovna i rvanje u blatom

Post Novosti

Megan marka ima svoj izbor jednog od ovih četiri vjenčanja

Post Novosti

Izbor Jaime Lanistera za pustinjski Cersei bio je potpuno predskazan

Post Novosti

Kruna: Odnosi su, kao, teški

Post Novosti

11 smešnih i potpuno relativnih citata Adam Rippon

Post Novosti

Finale igre prestola: Zmajev i vuk

Post Novosti

Randal i život pacmana

Post Novosti

Veep: Srčani napadi i pravda za sve