Rangirano je 8 najvećih filmova Charlizea Therona | BA.centerar.org

Rangirano je 8 najvećih filmova Charlizea Therona

Rangirano je 8 najvećih filmova Charlizea Therona

Charlize Theron je žena koja praktično mogu učiniti ništa loše u našim očima. Njen ljeta hit film za atomsku Plava hit kazališta u petak, 28. Jula, a ona je već prima hrpe kritike za ulogu u kožom presvučena britanski MI6 ubica Lorraine Broughton. Ne može se poreći glumica vrlo ozbiljno preuzeo tu ulogu (povjerenje, ona ima ozbiljno hipnotiše borilačke vještine znanja da to dokaže), ali ovo nije prvi put da je južnoafrički ljepotu nas je oduševio svojim svestranim glume kotlete i badassery. Igraju otkaienog žena u Đavolji Advocateto transformirati u zastrašujuće serijski ubojica za svoju ulogu u čudovište, evo osam najboljih filmova Theron je.

Warner Bros.

8. 'North Country' (2005)

Ovo osnaživanje dokumentarne drame prati putovanje Josey Aimes (Theron), mama od dva koja ostavlja muža nasilnika i zemljišta na posao u rudniku željeza upravlja Pearson Taconite i čelik-kompanije dominiraju muškarci. Kada Aimes raste umorni od nemilosrdnog seksualnog uznemiravanja, ona napušta rudnik i kreće na misiju da se formira tužbom protiv kompanije i, s druge strane, uspostavlja presedan za seksualno politika uznemiravanja i etike na radnom mjestu. Theron zaradila Oskara nom za njen nastup u North Country... I Hella dobar razlog.

Columbia Pictures

7. 'Hancock' (2008)

U Hancock, superheroj Dramedy, Theron igra boravak-at-home mama, Marija, koja je u braku sa izvršnim PR, Ray (Jason Bateman). Kada Ray pokušava prebaciti javnu percepciju zloglasnog superheroj John Hancock (Will Smith), on pokreće niz događaja koji vuče Marije i Hancock prošlosti u pitanje. Jedna istina da uvijek sija kroz? Theron je boginja.

Warner Bros.

6. "Đavolji advokat" (1997)

U mladosti 22, Theron je na kompleksu ulogu Mary Ann Lomax u filmskoj adaptaciji romana Andrew Neiderman je Đavolji advokat je. Priča ide: branilac Kevin Lomax (Keanu Reeves) prihvaća ponudu za posao i seli u New York sa svojom novom ženom, Mary Ann. Kevin provodi većinu svog vremena u kancelariji i Mary Ann polako spušta u ludilo, zahvaljujući šefu svoga muža, John Milton (Al Pacino). Pripremite se za 144 minuta OMG, WTF i whyyyy trenutke.

Miramax Films

5. "The Cider House Rules '(1999)

Cider House Pravila nije bio samo nominiran za Oscara za najbolji film u 2000. Godini, ali i istaknuta Theron u jednom od svojih najviše emotivno odzvanja uloga do sada. U filmu, Theron igra Candy Kendall, zanemarena domaćica koja slijedi zabranjenu ljubavnu vezu s siroče po imenu Homer Wells (Tobey Maguire). Theron donosi dubinu na ulogu što nas čini korijen za njen lik bez obzira na njene duboke mane.

Universal Pictures

4. 'Snjeguljica i lovac' (2012)

Theron besprijekorno odiše sve što vole da mrze o djetinjstvu villainess-zla kraljica Ravenna-u ovom reimagined braće Grimm priče. Film beleži (Kristen Stewart) bitka Snow White je da pobjegne moćne shvatanje njenog zla maćeha, kraljica Ravenna, i lovac-a (Chris Hemsworth) misiju da je spasi. Theron je ormar u kombinaciji sa njom vladanje zlokobne smrad oku čine ovaj jedan od njenih najukusnije zlo uloga.

Paramount Pictures

3. "The Italian Job" (2003)

Adaptacija Italijanski Jobmay 2003. Biti prepuna Mini Coopers i all-star cast (Mark Wahlberg, Donald Sutherland i Edward Norton), ali Theron je isticao u ulozi Stella Bridger, petarda-cum-obijač sefova izvanredni.

Warner Bros.

2. 'Mad Max: Fury Road "(2015.)

Theron fleksiji nju svestranost mišići kad je glumila kao Imperator Furiosa u post-apokaliptični, anksioznost izaziva, 120 minuta akcioni film Mad Max: Fury Road. Kada Furiosa odluči da pobjegne strogim suverenitet Immortan Joe (Hugh Keays-Byrne), ona donosi uz pet mladih žena primorani da se razmnožavaju sa užasno zlo stvorenje. Furiosa kreće na opasno putovanje ispunjen električna gitara igranje, vatra-snimanje Immortan Joe lojalista, što je na kraju dovodi joj da udruži snage sa Mad Max Rockatansky (Tom Hardy). Pazite da ne buljiš u Theron i njena prekrasna obrijanom glavom predugo. Neželjena dejstva uključuju skoro zasljepljujući ljepote, boatloads ženskog osnaživanja i neobjašnjiva privlačnost Tom Hardy. Sačekaj minutu…

Newmarket Films

1. 'Monster' (2003)

Ako do sada niste vidjeli hvaljene kriminala drama Monster, toplo predlažem da to učinite odmah. Theron um-puše transformacija kao Aileen Wuornos, prostitutka koja ubija john u samoodbrani, mentalno pukne i nakon toga kreće na brutalan ubilački pohod, zaradio Južnoafrički boginja je 2004. Godine nagradu Akademije, Zlatni globus, nagradu kritičara 'Choice Movie i SAG nagrada (hvata dah) za najbolju glumicu. Treba nam više reći?

Povezane vijesti


Post Novosti

Bachelor: Dobrodošli u naj dramatičniju sezonu

Post Novosti

Ovo smo mi: Pearsons uzimaju vegas

Post Novosti

10 fascinantnih činjenica o Buckingham palači

Post Novosti

Kompletna lista od 29 žena koje se bore za srce bachelor Arie Luyendyk jr

Post Novosti

10 poznatih duhova majke i ćerke koji su praktično blizanci

Post Novosti

Betty bijela je 96 dana! Ovde je kroz vekove

Post Novosti

Bachelorette: Upoznajte lindsije

Post Novosti

Poslednji poziv! To su tv emisije i filmovi koji napuštaju Netflix u martu 2018. godine

Post Novosti

Tony nominacije iz 2018. godine: Pogledajte kompletnu listu

Post Novosti

6 Netflix originalna serija dolazi 2018. godine

Post Novosti

6 najboljih momenata od tinejdžera targaryen i prvog sastanka Jon Snowa

Post Novosti

Kruna: Povratak magije