Sve što trebate znati pre premijere igre prestola | BA.centerar.org

Sve što trebate znati pre premijere igre prestola

Sve što trebate znati pre premijere igre prestola

Game of Thrones se vraća na HBO za sedmu sezonu ove nedjelje, 16. Srpnja u 21:00 ET, a ako imate Malko setiti Šta se događa u Sedam kraljevstava, niste sami.

Dakle, prije nego što uronite u sezoni sedam, evo malo osveženja da te uhvatio na svim stvarima Westeros.

Nakon posebno uznemirujuća godine (hajde da karma nazvati), Cersei Lannister (Lena Headey) rekao je zbogom sezone šest udobno sjedi u Iron Throne kod Kraljeve Luke. Kosa joj je konačno počeo da raste (ko bi mogao zaboraviti da traumatizujuća hoda srama scene?), A ona uspješno se oslobodio i visokog Sparrow (Jonathan Pryce) i njegov Veliki septembar od Baelor. Kako je to zbog toga što je sve?

Njen ljubavnik iz iste majke Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau) nije prošla, kao i na njegovom dugo putovanje tokom sezone šest. On je, međutim, povratiti Riverrun od Blackfish (Clive Russell) i reći zbogom svojoj bestie sorti Brienne od Tarth (Gwendoline Christie), a po dolasku kući, bio je dočekan sa razornim vijest o njegov najmlađi i jedini preostali sin i kćer-in-zakon smrti (RIP Tommen [Dean-Charles Chapman] i Margaery Tyrell [Natalie Dormer]). PS: Ne zaboravite, kada je vještica Maggy (Jodhi maja) prorekao da sve djece Cersei će umrijeti i ona bi se ponovo, ali samo postati kraljica za kratko vrijeme? Samo kažem.

U međuvremenu, Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), u Martells od Dorne je Tyrells od Highgarden i Unsullieds počeo svoje dugo putovanje za borbu Cersei i kod Kraljeve Luke. Tyrion (Peter Dinklage) možda su rođeni Lannister, ali je obećao da će njegova lojalnost Daenerys i je časno imenovan ruku kraljice.

Iako on to ne zna još, Jon Snow (Kit Harington) krenuo je za sličnu krizu identiteta u sezoni sedam. Na kraju sezone šest, Bran Stark (Isaac Hempstead Wright) saznao da je Jon roditelji su zapravo Lyanna Stark (Aisling Franciosi) i Rhaegar Targaryen, što znači da Daenerys je njegova tetka i Sansa Stark (Sophie Turner), Arya Stark (Maisie Williams ) i Bran su svi njegovi rođaci. Uh, to je jedna komplikovana porodično stablo.

Bez obzira na roditeljske naivnost Jon je, stvari su dobro za njega u sezoni šest. On je povratila Winterfell (mnogo oduševljenje njegove porodice), poražen Ramsay Bolton (Iwan Rheon) i bio je krunisan za kralja na sjeveru. Iako ima mnogo za slavlje, Jon Snow je vrlo svjestan Bijele hodaii su krenuli svojim putem, a kada Bran otkriva istinu o njegovoj lozi, on samo može glavu u Kraljevu Luku da ide nakon Iron Throne.

Govoreći o ubilačkim namjerama, Arya je konačno postao nečujan ubica, pa čak i prerezao Lord Walder Frey-a (David Bradley) grlo. Ona je započela Trek vrati kući i da je samo pitanje vremena prije nego što se ponovo sa (ono što je ostalo od) svoje porodice.

Također još uvijek živ su gonič (Rory McCann), Brienne od Tarth i Podrick Payne (Daniel Portman).

Neka igre begin.winter u srpnju je konačno stigao!

Povezane vijesti


Post Novosti

Zlatni globusi 2018: Evo kompletne liste kandidata

Post Novosti

Definitivan dokaz George Clooney bolje izgleda u godinama

Post Novosti

11 smešnih i potpuno relativnih citata Adam Rippon

Post Novosti

Kruna: Povratak magije

Post Novosti

Grammy nominacije 2018: Evo ko najviše voli

Post Novosti

Bachelor: Dreamboats and bowling feuds

Post Novosti

Ovo smo mi: Nikada nećemo pustiti, Džek

Post Novosti

13 ukusnih vremena Chrissy teigen prešao je John legendu

Post Novosti

Prikazuje se 9 najvećih memorijalnih funkcija

Post Novosti

Attn: Amazon prime članovi! Evo šta je novo za video streaming u julu 2018

Post Novosti

Sve što trebate znati pre nego što gledate premijere stvari stranca

Post Novosti

Kruna: Philip kaže ta-ta