5 najboljih žena u tehnologiji | BA.centerar.org

5 najboljih žena u tehnologiji

5 najboljih žena u tehnologiji

Od osnivanja Eventbritein 2006. (sada najveći svjetski platformu za prodaju karata i event management), bivši izvršni MTV Julia Hartz je ostvarila više od $ 3 billionin prodaje širom svijeta. Naravno, možete kupiti karte za Beyoncé, ali Eventbrite tajna umak je to što nudi teško doći po pristupu start-up partija i tech konferencijama. To također ne boli da Hartz joj daje zaposlenih besplatnu hranu i fitness stipendije, a domaćini sedmični druženja gdje se mogu pitati joj ništa.

Pratite na Twitteru: @juliahartz

DNK Duo

Linda Avey i Anne Wojcicki osnovana 23andMeto meta pomoć, i spriječiti, bolesti gledajući svoj DNK kroz testiranje pljuvačke i izoluju bolesti možda biti skloni. (Oni će vam kažem, ako imate poznate pretke, tako da mogu biti stvarni dokaz da je Joan of Arc je tvoj duh životinja.) Nedavno je kompanija pokrenula 10 milijuna $ istraživački program za kupce bore Parkinsonove i već su otkrili osam novih mutanata geni povezani sa bolesti.

Pratite na Twitteru: @lindaavey, @ annewoj23

Poli-Sci Igrači

Jeste li znali da Kongres uveo gotovo 7.000 novih računa samo u 2013. Godini? Da, nismo ni mi. Rachna Choundhry i Marci Harris suosnivač Popvoxto donijeti malo poznati Kongresa odluke u veći vijesti platformi. Ideja je da samo zato što niste pročitali o tome ne znači da neće utjecati na vas. Popvox je nestranačka platforma pruža 360-stupnjeva pogled svakog računa i ima genije alat za objedinjavanje slova od sastojaka. Želim napisati žalbu? Samo kliknite.

Pratite na Twitteru: @rachnacDC, @marcidale

The Ride Renegades

Sa ženama penjanje redovima vlasti u Silikonskoj dolini na mnogo sporije od muškaraca, to je prilično impresivno da je polovina od rukovodećih Lyft su žene (tvoj potez, Uber). CMO Kira Wampler pomaže regrut vozačima veće bonuse i više povlastica. VP proizvoda Tali Rapaport strategizes tome kako svakog dana putuje brzo i pristupačne. Ali to nije sve dame: Lyft Generalni zastupnici Kristin Sverchek postavio temelje za plaćene odsustva tri sedmice za nove tate.

Pratite na Twitteru: @kirasw

Tajno oružje

Kroz investicijske kompanije Cowboy Ventures (koje je suosnivač), Aileen Leehas pomogao pretvoriti mali start-up kao jedan Kings Lane, Iznajmite Runway i dolar za brijanje klub u velike poslove. Pročitajte njen genije uvid o tome kako započeti vlastiti posao ovdje (ona zna stvar ili dvije).

Nedavno Newsweekbroke je Internetwhen je objavio priču o ozbiljnim problemom rodne različitosti u Silikonskoj dolini.

U članku je istakao da vode žene start-up i dalje uzimajući finansira po drastično nižim stopama nego njihovi muškarci-run kolege, premalo nas je u venture kapital partnerstva i Silikonskoj dolini i dalje pati od "brate kompleksa." Nije dobro.

Povezane vijesti


Post Napredne tehnologije

Da li bi ove aplikacije mogle da spreče sledeći novac?

Post Napredne tehnologije

Buzzy gadgeti na snegu prije prazničnog ludila

Post Napredne tehnologije

11 aplikacija koje su nam promenile život 2018

Post Napredne tehnologije

9 ideja o poklonu fotografija koje će svi na vašoj listi voleti

Post Napredne tehnologije

13 najkvalitetnijih Perksa iz ureda u Njujorku

Post Napredne tehnologije

7 Amazon prednosti koje možda ne znate

Post Napredne tehnologije

7 čudesnih aplikacija koje svaka Dallas devojka treba na njenom telefonu

Post Napredne tehnologije

5 novih aplikacija svakom New Yorkeru treba

Post Napredne tehnologije

6 pametnih načina za uštedu novca oko kuće

Post Napredne tehnologije

13 apsolutnih najgorih ljudi na facebooku

Post Napredne tehnologije

5 najvećih instagramskih trendova u leto

Post Napredne tehnologije

Uštedite veliki