5 stvari koje treba uraditi Sledeći put kad slomite telefon | BA.centerar.org

5 stvari koje treba uraditi Sledeći put kad slomite telefon

5 stvari koje treba uraditi Sledeći put kad slomite telefon

Pala vaš mobilni telefon i razbio cijelu stvar u paramparčad? Nemojte još granatira od $ 650 na novi. Vi zapravo imate opcije - bežični ugovora proklet!

TRY za popravke

U ovo doba, Busted ekrani su izuzetno lako popraviti. Pop vaše lokalne popravke pametni telefon dućan ili pogledati online servis poput iCrackedto dobiti procjena. U zavisnosti od pukotina, cijene mogu varirati od $ 50 do $ 250 - sve znatno manje od cijene novog telefona.

GO TO Apple Store

Tamo je tech stručnjak (sorry, genije) obično će vam pomoći da vaš telefon popravljen za nominalnu naknadu (s Apple Care, to je $ 99 da se popravi svoj ekran, bez Apple Care, to je $ 149). Napomena: Ako odlučite da razmetanje na jamstvo Apple Care - samo 99 $ za dvije godine pokrivenost kad kupite svoj telefon - bićeš dobiti direktna linija iPhone tehničar što znači da možete ga zvati za rešavanje tehničkih pitanja u bilo koje vrijeme , plus jeftino mogućnosti popravka i zamjena za pokvarenim ekran, baterija, čak i bubice.

TRY PRODAJA (OR trgovanje) Telefon

Ti bi biti iznenađeni: Čak i sa slomljenim ekranom, još uvijek možete dobiti pristojan iznos novca natrag za pametni telefon (telefon mogu preprodati za rezervne dijelove). Odlazak sajtova kao što su iCracked ili Gazelle, ili se obratite operatera mobilnog telefona da biste saznali opcije za trgovinu gore. Čak i ako sve što ćeš dobiti je $ 100, to će pomoći nadoknaditi troškove novi telefon.

Pitati o RENOVIRAN OPCIJE

Ako odlučite da žele / trebaju novi telefon nakon svega, ali ne žele platiti vrh dolar, pitajte svog operatera o kupnji koji se koristi. Obično, to je znatno jeftiniji (našli smo iPhone 6 za 399 $) i funkcije jednako dobro kao početnik. Također se možete kupovati oko na eBay-u za polovnu telefon - samo biti sigurni da je onaj koji vam kupiti je kompatibilan sa svog operatera.

Zakup novi telefon

U najgorem slučaju, možete tražiti dobavljača o planu finansija - gotovo sve velike momke (Verizon, Sprint, T-Mobile) nude jedan. Na primjer, standardni stopa zakup za iPhone 6 će biti oko 25 $ mjesečno za 24 mjeseci. Ali, prije nego što se prijavite na točkasta linija, samo budite sigurni da ste pročitali (i ponovno čitanje) sve detalje o kamatnoj stopi. Neki mobilni operateri nude planova za finansiranje kamate. Drugi ne.

Povezane vijesti


Post Napredne tehnologije

5 novih aplikacija svakom New Yorkeru treba

Post Napredne tehnologije

6 najboljih stvari koje su se dogodile na internetu 2018

Post Napredne tehnologije

7 stvari koje trenutno treba da izbrišete sa svog telefona

Post Napredne tehnologije

Najbolji saveti za održavanje fotografija na vašem telefonu organizovani

Post Napredne tehnologije

7 korisnih saveta za snimanje boljih grupnih fotografija

Post Napredne tehnologije

1-časovni vodič za organizovanje vašeg laptopa (jednom za svagda)

Post Napredne tehnologije

6 stvari koje želite ukloniti s vašeg laptopa u ovom trenutku

Post Napredne tehnologije

10 načina na koje nikad niste mislili da koristite zadatak zec

Post Napredne tehnologije

5 najboljih žena u tehnologiji

Post Napredne tehnologije

5 aplikacija za telefon koji će vam promeniti život 2018

Post Napredne tehnologije

5 tajni ljudi sa nultim sandučićima

Post Napredne tehnologije

7 aplikacija koje treba da počnete sa desne strane 2018