Eek, nerazumno sam zabrinut zbog mojih postavki privatnosti Facebook-a | BA.centerar.org

Eek, nerazumno sam zabrinut zbog mojih postavki privatnosti Facebook-a

Eek, nerazumno sam zabrinut zbog mojih postavki privatnosti Facebook-a

Naravno, to divan beba Slika vašeg jedne-godišnjak može biti TMI, ali nema veze. Tvoji prijatelji su jedine vide, zar ne? U zavisnosti od vaših Facebook postavke privatnosti, možda i ne.

Evo, super-jednostavan vodič tako da imate sve svoje slike (i osobne informacije) na bravu.

Dajte sebi A pregled privatnosti

Ova funkcija je ah-mazingand to traje oko 30 sekundi. Samo kliknite na ikonu za zaključavanje u gornjem desnom uglu vašeg Facebook početnog ekrana i odaberite "pregled privatnosti." Tu ćete biti zatraženo da odgovori na tri brzaka pitanja o kojima prijatelji mogu Pogledaj svoje postove, što aplikacije treba da imaju pristup vašim podacima i koji profil detalje želite vidljivi svijet.

DO Isto je i sa vašim sigurnosnim

Sigurnost Kontrolni pregled funkcija na Facebooku osigurava da ste službeno prijavljeni od bilo kojeg starog uređaja (kao i tvoj rad računara ili da iPhone 4 ste prodali na Craigslist). Takođe vam omogućava da podesite prijava upozorenja tako da ste obaviješteni putem e-maila ako neko pokuša da hack vaš račun. Posjetite Facebook centar za pomoć i potražite "Sigurnost Checkup" za pokretanje.

Drže oko toga koliko INFO dajete APLIKACIJE

Naravno, aplikacije kao što su Groupon olakšavaju se prijavite preko Facebook-a, ali koristeći ovu funkciju znači da si i davanje pristup aplikaciji za sve vaše osobne informacije (sviđa, slike, rodni grad). Quick Fix: Sljedeći put kada se prijavite na third-party aplikacija koristeći Facebook, odaberite "Uredi informacije koje su vam pružiti." Tu, možete se prijaviti gola koja bi da, to je u redu za Groupon za pristup e-pošte, ali ne, to nije u redu za to da gledaju vaše slike. Ako ste već dali pristup aplikaciju, posjetite postavke i kliknite na svakog pojedinca aplikaciju za uređivanje informacija može prikazati.

PROLJEĆE očistili RAČUNA

Igrao si Words with Friends jedan timein 2010. Pet godina kasnije, i dalje rudarstvo sve osobne informacije na nalog. Da biste pogledali stare aplikacije ti i dalje povezao sa, ići u svoj Facebook postavke i odaberite "aplikacije." Zatim, jedan po jedan, isključite i čistku.

Druži SA evidencije aktivnosti

Tako da upravo tagged u pic da definitivno ne želim neke svoje prijatelje FB (naime, vaš šef) da se vidi. Kliknite na dugme pored fotografije na profilu na kojoj piše "Pogledaj Evidencija aktivnosti." Na Tippy vrhu, vidjet ćete nešto što se zove "Tag Review." Ako kliknete na njega, možete proći kroz Slika jedan po jedan i odabrati što dodati na svoj timeline i koji da se sakrije. Kontrola je dobro, zar ne?

Povezane vijesti


Post Napredne tehnologije

Najlepše kancelarije u gradu Njujorku

Post Napredne tehnologije

7 načina za isključivanje

Post Napredne tehnologije

Kako isključiti sve te dosadne iOS 10 ažuriranja

Post Napredne tehnologije

Režim aviona je samo pomogao da dobijete najbolji noćni san u vašem životu

Post Napredne tehnologije

10 tehnoloških noćnih mora koje nas teraju da bacimo naš telefon u smeće

Post Napredne tehnologije

11 pravila za kupovinu automobila sa nultim žaljenjem

Post Napredne tehnologije

7 trendova koji će biti ogromni u februaru

Post Napredne tehnologije

Chill out

Post Napredne tehnologije

Slika savršena

Post Napredne tehnologije

7 gmail trikova koji će promeniti vaš život (ili bar samo vam uštedjeti vrijeme)

Post Napredne tehnologije

Šta vam omiljeni emoji govore o vama

Post Napredne tehnologije

5 smešnih podcasta koji će vas učiniti tako smešnim