10 luksuznih, ne-radar evropskih destinacija | BA.centerar.org

10 luksuznih, ne-radar evropskih destinacija

10 luksuznih, ne-radar evropskih destinacija

Vrijednost dolara u odnosu na euro je najviša prošlo je u godinama, što sada savršeno vrijeme da se taj put si što znači da planiraju. Ali umjesto uobičajenih osumnjičenih (gledam te, Londonu i Parizu), zašto ne probati jedan od ovih pod-the-radar mrlje koje su daleko manje gužve, ali isto tako lepa?

Getty Images

Goreme, Turska

Jedina stvar bolja nego da vidimo Goreme zapanjujući rock formacija (u koje su izgrađene ogromne, prekrasne crkve)? Doživljava ih sa balonom, stotinama metara iznad glave.

Getty Images

Torun, Poljska

Ovo Riverfront Gothic grad je način manje gužve nego Varšavi i Krakov, ima napredan pozorišne scene i - zabava činjenice - je rodno mjesto Copernicus. Još jedan must-see? The Gingerbread muzej. (Što je, čudno, Torun je poznat.)

Getty Images

Manarola, Italija

Idite na Manarola, najstariji i druga najmanja od Cinque Terre gradovima, za svježi plodovi mora iz Ligurian mora, slatko Sciacchetrà vina i malo mira i tišine (nema automobila su dozvoljeni). Da biste dobili tamo, uzeti Pisa Centrale voz iz bilo kojeg od Cinque Terre gradovima, koji košta manje od 10 $ i traje više puta dnevno.

Getty Images

Ikaria, Grčka

Mora postojati nešto u vodi na ovom grčkih otoka, gdje stanovnici obično žive do 100. Posjetite tokom leta za panagiria, velika festivala slavi različitih vjerskih praznika, koji se dogodi jednom ili dva puta tjedno između maja i oktobra.

Getty Images

Hallstatt, Austrija

Ponekad naziva "biser Austrije," ovo živopisno selo je u suštini bez automobila i okružen rudnicima soli, koji čine fascinantno ture.

Getty Images

Ålesund, Norveška

Dok je u Alesund, posjetite Atlantic Sea Park na Tueneset, najveće slane akvarijum u sjevernoj Europi. Posjetite u decembru za skijanje sljedeći nivo u Sunnmore alpe.

Getty Images

Kotor, Crna Gora

Primorskom gradu Kotoru je zapravo potopljeni kanjon rijeke. To je super na osami, okružena vapnenca liticama i ima jedan od najbolje sačuvanih srednjovjekovnih starih gradova u svijetu. Ovaj mali vodič može vam pomoći da navigaciju lokalnim Austro-Ugarske tvrđave.

Getty Images

Piran, Slovenija

Uskim ulicama i gotičke uličicama vjetra kroz ovaj istorijski Slovenski grad sjedi na vrhu tankog poluotoka. Spakujte stanova: Grad je tako mali, da ćete želite da se 30-ak minuta hoda od početka do kraja.

Getty Images

Rovinj, Hrvatska

Nalazi se na Jadranu, Rovinj je aktivna ribarska luka (zdravo, nevjerojatno svježe jela) i pohvaliti nevjerovatnim mediteranskim vremenu. U blizini je i otok Nacionalni park Brijuni, gdje možete vidjeti drevne rimske vile i ostaci vizantijske Palace.

Getty Images

Porto, Portugal

Iako je drugi po veličini grad u Portugalu, Porto je često zasjenjen, turizma tiče, prema Lisabonu. A živo kulturne scene, pa čak i življe boje zgrade trebao bi vas razmislite. Proverite Mercado rade Bolhão, masivni zatvorenom tržištu, gdje možete pokupiti kulinarske specijalitete od svježe pečeni kruh za ribe koje su vjerojatno kupanje u Atlantiku sati ranije.

povezan
Pratite PureWow na Pinterest

Povezane vijesti


Post Putovanje

Zašto bi trebalo da posetite Santa Fe ovog leta

Post Putovanje

9 najsloženijih, padajućih mrtvih fotogenih mjesta u Italiji

Post Putovanje

6 pada vikendima koje morate uzeti (od plaže do pustinje do vrelih izvora)

Post Putovanje

10 najjeftinijih mesta za putovanje 2018. godine - biće vam iznenađeno

Post Putovanje

38 potpuno slobodnih stvari u Evropi

Post Putovanje

10 najlepših mesta u Čikagu o kojima niste znali

Post Putovanje

9 odmora svaki ljubitelj vina treba dodati na listu kofea

Post Putovanje

Evo gde da odem za sledeća dama

Post Putovanje

8 povišenih odmarališta savršeno za proslavu Božića

Post Putovanje

10 hotela u Majamiju, tako divne, samo se pretvaramo da smo turisti

Post Putovanje

7 tajnih budžetskih destinacija u Evropi kako bi posjetili asap

Post Putovanje

Najbolji gradovi na plaži u Americi