10 najbolje univerzitetskih biblioteka u Sjedinjenim Državama | BA.centerar.org

10 najbolje univerzitetskih biblioteka u Sjedinjenim Državama

10 najbolje univerzitetskih biblioteka u Sjedinjenim Državama

Ne zaboravite sve one noćne, kava-gorivo studija sjednicama proveli u svojoj biblioteci koledž? Ahh, uspomene. Ovih dana, studenti su češće da svoja istraživanja iz udobnosti, dobro, gde god želite (hvala, internet), ali kažemo da ovih deset arhitektonski omamljivačima vrijedi Cram-Sesh (ili barem posjetu). Evo, najljepša univerzitetske biblioteke u SAD-u

Rhode Island School of Design

10. Fleet biblioteka na Rhode Island School of Design

To je ne čudi da je škola umjetnost može pohvaliti takvim elegantan studija centar, ali ono što isunexpected je da kada RISD učenici kažu da "žive u biblioteci", oni zapravo znači da-trećeg do 11. Sprata ovom predivnom zgrade sadrže spavaonice.

The Washington Post / Getty Images

9. Harper Memorial Library na Sveučilištu u Chicagu

Ime je dobio po prvi predsjednik škole, ova velika stara dama je izgrađen 1912. Godine i po uzoru na uzvišene zgrade u Oxford i Cambridge (i eventualno Hogwarts).

University of California u San Diego

8. Geisel biblioteka na University of California, San Diego

Ova struktura svemirski brod nalik je dobio ime po Audrey i Theodor Seuss Geisel-yep, niko drugi nego Dr. Seuss. (. U nekoliko su dugogodišnji stanovnici četvrti) Hej, dizajn može biti malo neobičan, ali kao Dr. Seuss i sam rekao: "Zašto se uklapaju u kada ste rođeni da se izdvaja?"

AICUM 

7. Bapst Art Library na Bostonskom koledžu

Koja datira iz 1925. Godine, ovaj vitraj struktura s zasvođen strop i ime je dobila po prvi predsjednik BC, velečasni John Bapst. Glavnoj biblioteci na kampusu do 1993. Godine, to je sada u potpunosti posvećen umjetnosti s više od 51.000 knjiga, rukopisa i drugih radova na tu temu, kao i student umjetnička djela.

Diné College Biblioteke

6. Senator John Pinto biblioteka na Diné College

Ova prekrasna zakrivljena struktura je izgrađena 2010. Godine i dizajniran da odražava Navajo tradicije. Žarulje su raspoređeni da izgledaju kao konstelacije unutra i tu je umirujući plavo staklo pripovijedanja sobu u centru zgrade. Biblioteka služi 2.000 studenata preko 26.000 kvadratnih milja kroz Arizona, New Mexico i Utah.

Cornell University

5. Uris biblioteka na Cornell University

Sa svojim vitraži i tri nivoa gomile kovanog željeza plus impresivnih 8 mil štampanih svezaka, nije ni čudo da je ova predivna biblioteka napravio popis

Aimintang / Getty Images

4. Nicholas Murray Butler Library na Univerzitetu Kolumbija

Ovo nameće Gothic struktura u New York Morningside Heights ima arkada od 14 kolona ispisana imena velikih pisaca i mislilaca. Hit knjiga i ko zna? Možda bi mogao biti sljedeći Shakespeare ili Sofokla.

July7th / Getty Images

3. Suzzallo biblioteke na Univerzitetu u Washingtonu

Ima puno ljepote na "U Dub" kampusu (Mount Rainier u pozadini? Swoon), i gotičke biblioteke koledža nije izuzetak. Jamčimo da je bolje nego bubanje u lokalnom kafiću (bez obzira na to koliko je dobro Seattle kafa) studira u čitaonici katedrale nalik.

Yale University

2. Beinecke biblioteke na Univerzitetu Yale

Istraživači i naučnici iz cijelog svijeta dolaze posjetiti ovu impresivnu biblioteku koja je posvećena isključivo rijetkih knjiga i rukopisa. Izdvajamo uključuju toranj stakla nalazi u centru i Gutenbergova Biblija (znaš, samo jedan od prvih knjiga štampanih sa Gutenberg press) na ekranu u predvorju.

Buyenlarge / Getty Images

1. George Peabody biblioteka na Johns Hopkins University

Skylight + lijevanog željeza + crno-bijelog mramora = biblioteka savršenstva. Ova ljepotica je izgrađen 1866. Godine, a sretno ne morate živjeti u domu, kako bi se uživati ​​u njemu (to je otvorena za javnost po željama gospodina Peabody, američki preduzetnik).

Pratite PureWow na Pinterest

Povezane vijesti


Post Putovanje

8 letnjih odmora bićete srećni što ste rezervirali sada

Post Putovanje

7 letnjih odmora prije nego što postanu trendi

Post Putovanje

10 najboljih mesta za posjetu u januaru

Post Putovanje

Na 9 mesta možete videti celeb u Los Angelesu

Post Putovanje

Turistički vodič Laguna Beach

Post Putovanje

5 jeftinijih hotela u blizini Disney svijeta koji su i dalje sasvim lijepi

Post Putovanje

7 Artsy dan izlazi svakom kulturističkom New Yorkeru treba uzeti

Post Putovanje

4 mesta čaroban blogger želi da ode 2018. godine (pre nego što svi saznaju o njima)

Post Putovanje

Rang 10 najlepših plaža u Sjevernoj Kaliforniji

Post Putovanje

8 neverovatnih odmora koji vraćaju zajednici

Post Putovanje

6 putnih izleta za proleće

Post Putovanje

8 sanjskih novih hotela koji su savršeni izgovor za boravak