10 najboljih američkih gradova za penziju | BA.centerar.org

10 najboljih američkih gradova za penziju

10 najboljih američkih gradova za penziju

Pitajte bilo kog finansijskog savjetnika (ili djed i baka) i oni će vam reći istu stvar-to nikad nije prerano za početak planiranja za odlazak u penziju. To je razlog da se neke kopanje pronaći deset mesta širom zemlje za koje se zna da su posebno velika za starije, zahvaljujući Stellar zdravstvene ustanove, lako opcije transport, povoljne poreza i visoke kvalitete života faktora. Sljedeće pitanje: Kada je prerano za početak odbrojava dane do penzije?

Mislim Iowa City

Iowa City, Iowa

Rangiran broj jedan na Institutu Milken listi najboljih gradova za starenje, ovaj mali grad (populaciju od oko 75.000) se može pohvaliti niske stope kriminala, a prometnom centru sa prekrasnim drvoredima naseljima plus impresivan književne tradicije. Hej, što bolje vrijeme da konačno dobiti pucanja na taj roman?

Michael Warren / Getty Images

The Villages, Florida

Florida dobija svoj rep kao penziju utočište s razlogom. Veliki klima, dobra kvaliteta zraka i opuštenom atmosferom obiluju cijeloj zemlji, ali The Villages ima posebno aktivna odrasla osoba zajednice (mislim na desetine terena za golf i stotine klubova, uključujući fotografije, ptica i astronomija). To je u osnovi non-stop ljetni kamp za starije osobe.

Solange_Z / Getty Images

Fargo, Sjeverna Dakota

A procvatu lokalne ekonomije i niskim troškovima života čini ovaj srednjeg zapada gradu odličan izbor za penzionere. S puno rekreacije na otvorenom (kao što su ribolov i plovidbu na Missouri River) i mogućnosti volonter, plus notorno prijateljski stanovnika, ima dovoljno poticaja za starije osobe za pomicanje gore na severu. (Možda jednostavno ne gledam TV emisiju prije nego što odeš, ipak.)

JacobH / Getty Images

Scottsdale, Arizona

Ova pritoka predgrađu Phoenix ima uspješan starije zajednici sa resort-style pogodnosti. (Spas, luksuzni shopping, golf i tenis? Zar ne smeta ako to uradimo.) Summers može dobiti prilično vruće, ali dramatične planine i pustinja krajolik su zaista zastaje dah.

Posjeti Clemson

Clemson, Južna Karolina

College gradova često prave velike domova za penzionere jer postoji mnogo mogućnosti za obrazovanje plus sigurno i živo ambijent. Ovaj šarmantni južnom gradu (dom Clemson University) također nudi besplatno lokalni autobusi, nešto niže od prosjeka troškova života i državnih poreza na dohodak olakšice za penzije. (Da ne spominjemo ubica roštilj).

Mattalberts / Getty Images

Boise, Idaho

A ugodna klima (blage temperature i niska vlažnost) u kombinaciji sa prekrasan krajolik čine ovaj ležeran grad idealan za aktivne penzionera. Još jedan razlog da proverite kapital Idaho-a? Nema države oporezivanja beneficije socijalnog osiguranja i bez poreza na nasljedstvo. Plus, nikad nisi prestar da probaju rafting, zar ne?

Twenty20

Savannah, Georgia

Southern šarm, blage klime i odličnu hranu-nije ni čudo ovom gradu je toliko popularan s posjetiteljima i penzionera slično. Seniori će voljeti šetnje kroz prekrasnu ulicama ispunjene rezidencijalni dvorci, živahan gradski trgovi i bogate povijesti. Oh, i blizina plaže nije previše otrcan, ni.

Robi_J / Getty Images

Lewiston, Maine

Sa niskim troškovima života i iznad prosječan broj liječnika po glavi stanovnika, ovaj grad New England ima mnogo toga da ponudi. Za one koji se koriste za vreve velikog grada, niska stopa kriminala Lewiston i visoke kvalitete zraka će šetaju bujnim parkovima i svjetlucavih jezera dobrodošao način penzionisanih života.

Twenty20

Pittsburgh, Pennsylvania

Ljubitelji sporta i povijest ljubitelji podjednako će obožavati ovaj dahom metropola koja se može pohvaliti velikim saobraćajne veze i vrhunsku medicinsku njegu. Ispunite dana uz posjeta muzejima svjetske klase kao što su Carnegie Museum of Art, zakivanje glazbene izvedbe (Pittsburgh ima živu jazz scene) i biciklizam uz prilično Riverfront.

Trekandshoot / Getty Images

Glendale, Kalifornija

Sunčanom vremenu i stotine pješačenje, biciklizam i jogging staze čini ovaj grad idealan za penzionere da ostane aktivan. I svoje blizine Los Angeles znači da je dosta kulture u ponudi, previše. (LA također ima jednu od najbolje ocijenjene bolnica u zemlji za gerijatrijske zaštite.)

Pratite PureWow na Pinterest

Povezane vijesti


Post Putovanje

5 najslavnijih turističkih destinacija na svetu

Post Putovanje

5 francuskih gradova za koje nikada niste čuli, ali treba da ih definitivno posetite

Post Putovanje

Sve što trebate znati o odlasku na Kubu upravo sada

Post Putovanje

Gdje postaviti svaki tip gosta u Čikagu

Post Putovanje

18 instagramova koji dokazuju Paros je Sledeći santorini

Post Putovanje

7 najtoplijih turističkih destinacija od 2018

Post Putovanje

6 najreprezentativnijih američkih odmarališta

Post Putovanje

10 najfotogenih tačaka u teksasu

Post Putovanje

6 dnevna putovanja koja vrijedi nedostajati danom rada

Post Putovanje

10 najlepših mesta u Čikagu o kojima niste znali

Post Putovanje

Iznajmite privatno ostrvo

Post Putovanje

Vodič za savršen trodnevni vikend u miami