10 neverovatnih mesta za posjet prije nego što riječ izađe | BA.centerar.org

10 neverovatnih mesta za posjet prije nego što riječ izađe

10 neverovatnih mesta za posjet prije nego što riječ izađe

Planirate odmor? Dobro za tebe! Ali prije nego što rezervirati taj let na Tajland ili Island (tako prošle godine) smatra da je jedan od ovih deset pod-the-radar destinacijama koje neće biti preplavljena turistima.

Republici Gruziji

Riječ o Hrvatskoj može biti, ali za slično iskustvo, ne gledati dalje od jednako slikovit i čudan Republici Gruziji. Od povijesnog kafanama Tbilisi na prekrasna Kavkaza i obali zapanjujući Crnog mora, ova bivša sovjetska država je prijateljski, spori tempo zemlja sa rastućom vinsku scenu (s više od 500 vrsta autohtonog grožđa). Nekoliko luksuznih hotela se prajmerišu otvoriti u narednih nekoliko godina, tako da idem sad prije nego što ne možete dobiti rezervaciju.

Guadeloupe

Ovaj francuski teritorija neki nazivaju je "jadnika St. Bart-a" nalazi se južno od Antigva i prilično je verovatno karipskih najbolje čuvana tajna. Očekujte prekrasna netaknute plaže, isturenu planine, francuski kreolski kuhinje i ukus evropske kulture na nižu cijenu. Najbolji dio? Norwegian Air sada nudi direktne letove iz Bostona, New York i Baltimore!

Alex Berger / Flickr

Skane, Švedska

Ovaj off-the-pretučen-put švedski županije je gore-i-dolaze hot spot za nordijsko kuhinje. Popularni grad Malmö može vas podsjetiti na Amsterdam, zahvaljujući dahom noćni život, hipster kafićima i bicikle u izobilju. Ali pravi razlog da se je restorana, koji se kreću od šik Kopile, poznat po svojim svinjetine-centric menija, Michelin-glumio Vollmers, koji se može pohvaliti sa šest Naravno Nordic izbornika degustaciju.

Sveta Helena

Ako ste povijest buff, može li se Sveta Helena kao udaljenom ostrvu, gdje je prognan Napoleon Bonaparte. Ali ono što možda ne znate je da se takođe često naziva Galapagos južnog Atlantika zahvaljujući bioraznolikosti i zapanjujuće pješačke staze. U ovom trenutku, 47 kvadratnih kilometara otok smješten na pola puta između Brazila i Južne Afrike je dostupna samo morskim putem, ali međunarodni aerodrom trebalo bi da bude završen u ovoj godini i sa četiri zvjezdice ekološki hotel je u radovima. Idi sada, prije nego što svi drugi.

Sunvil.co.uk

LOFOTEN OTOKA, NORVEŠKA

Yawn, Island je tako prošle godine - ići van radara i posjetite ove više udaljenim ostrvima na Norveškom moru umjesto. Provedite svoj odmor pješačenje, ocean rafting, ronjenje, skijanje, ribolov i surfanje. Ili hej, opustite se na plaži i potopite ga sve u.

VisitBrisbaine.com.au

NORTH STRADBROKE Island, Australija

Mještani su gostujući "Straddie" već godinama pronaći utjehu od gradske vreve i upijajte sunce. Opustite se na bijelim pješčanim plažama i možda ćete uočiti neke divlje životinje - Point Lookout je najbolja lokacija na zemljištu u cijelom svijetu da kita sat.

Ambasada Šri Lanke u Nizozemskoj

Šri Lanki, Južnoj Aziji

Tu je skoro toomuch da vidite na ovom malom otoku južno od Indija: Posjetite drevna tvrđava Sigiriya (gore), napravite fotografiju sa Anuradhapura, najstarije živo drvo na svijetu, i družiti sa stotinama slonova u Minneriya Nacionalni park - sve u jednom putovanje.

Travel Cravings

RANGIROA, Francuska Polinezija

Ovo je druga po veličini atol na svijetu, ljudi - to znači da je u osnovi gigantski koralje visi usred okeana. Nalazi se sjeveroistočno od Tahiti, Rangiroa je daljinski (aka manje gužve i više opuštajuće) od svog touristy starija sestra.

Mandarin Oriental Sanya

Hainan Island, KINA

Ne, to nisu pješčane obale Maui. Reklamira kao Kine odgovor na Havaje, ovo tropsko ostrvo je prekrasan, neočekivano mjesto za opuštanje i upiti neke sunca. Dok ste tamo, pogledajte giganta skulptura Bodhisattva Avalokiteśvaranear je Nashan Hram Sanya - to je četvrti najveći kip na svijetu.

Rezanci i Curry

Nikaragva, CENTRALNA AMERIKA

Avanturisti, sada možete prijeći sljedeće sa liste kašika surfanje niz aktivni vulkan, kanu preko vode sa aligatorima i plivanje kroz podvodne pećine. Najbolje od svega, nema gužve turista radim s tobom.

Povezane vijesti


Post Putovanje

Najbolja mesta za posjetu van sezone

Post Putovanje

8 lažnih hacksa koje verovatno ne koristite (ali trebate biti)

Post Putovanje

11 najboljih, najzanimljivijih festivala u svijetu

Post Putovanje

9 razloga zašto Dubai treba da bude vaš sledeći porodični odmor

Post Putovanje

Zašto bi trebalo da se odmorite u Madisonu, Wisconsin

Post Putovanje

5 jeftinih letova do Sate your fall wanderlust

Post Putovanje

6 najboljih vikendskih odmora za toplo vreme

Post Putovanje

Najbolji spotovi za sjaj u rastojanju od sf

Post Putovanje

5 odmornih izleta za koje ćete žaliti što nije rezervisano u ovom trenutku

Post Putovanje

Insajder vodič za miami

Post Putovanje

7 najhrabrijih mesta u Sjedinjenim Državama koje želimo da posetimo

Post Putovanje

6 nedeljnih radarskih medenih meseci o kojima verovatno niste pomislili