11 najboljih, najzanimljivijih festivala u svijetu | BA.centerar.org

11 najboljih, najzanimljivijih festivala u svijetu

11 najboljih, najzanimljivijih festivala u svijetu

Vaš Coachella dana može biti iza vas, ali arefestivals širom svijeta koje ne uključuju cvijet kruna ili kratki-short cut-off. Od revelries boje i paradajz proslava vatre i leda, ovih 11 Fetes su dostojni putovanje samo za fotografiju opps.

Maodesign / Getty Images

Holi

Gdje: Indija

Kada: Rano proljeće

Hinduistički festival, poznat kao "Festival of Colors", slavi pobjedu dobra nad zlom slobodnim za-sve kalifornijske splatter učesnici pokrivaju jedni druge s jarko pigmentirane u prahu kao što pjevaju i plešu kroz otvorena ulicama.

Pablo Blazquez Dominguez / Stringer / Getty Images

La Tomatina

Gdje: Buñol, Španjolska

Kada: Odgovor prošle srijede u kolovozu

Ono što je počelo slučajno 1945. Godine je prerastao u najomiljenijih godišnji jednom sastojak hrane borba u svijetu. Postavljen na gradskom trgu, gigantski gomila paradajza čeka uzbuđen učesnici spremni da udaraju jedni druge za jedan sat ili tako dok ne isperite ostatke u lokalnom bazenu. Dobra vijest? Limunska kiselina zapravo ostavlja ulicama ekstra čist.

Kai-Hirai / Getty Images

Yi Peng Festival

Gdje: Chiang Mai, Tajland

Kada: Pun mesec drugog mjeseca od Thai lunarnom kalendaru

Nebo lampioni su u suštini mali balonima izgrađena riže papira. Dok se koristi stoljećima oko Azije za različite svečanosti (kao i iz vojnih razloga), najpopularnije prilikom se održava u drevnoj prestonici, gde hiljade ljudi pokrenu svoje lampioni do donosi sreću i tham lepinja (ili budističke zasluga) i napunite noćno nebo sa svjetlom.

Jan Sochor / CON / Getty Images

Dia de Los Muertos

Gdje: Mexico City, Meksiko

Kada: 31. Oktobar - 2. NOVEMBAR

Dok je "Dan mrtvih" je naširoko slavi širom Meksika, pa čak i na međunarodnom planu, praznik (u kojoj su se porodice počast svojim precima i moliti za svoje duhove u zagrobnom životu) najbolje je uživati ​​u Mexico City. Izuzetna oltara prekrivena nevena, slikao kostura lica i plešu Calavera Catrinas ( "Dapper Kosturi") napraviti svoj put u Technicolor niz četiri milje od Paseo de la Reforma kao stotine hiljada bodre paradu.

Castka / Getty Images

Mondial Air Ballons

Gdje: Chambley-Bussières, Francuska

Kada: Svake dvije godine krajem jula

Pobijedivši Albuquerque International Balloon Fiesta za najveće okupljanje hot-air-balon na svijetu, Mondial Air Ballons privlači više od 300.000 gledatelja više od deset dana da zure u 900-plus balone na nebu.

Global_Pics / Getty Images

Carnaval

Gdje je: Rio de Janeiro, Brazil

Kada: Četiri dana prije Pepelnice

Brazil je najpopularniji nacionalni praznik privlači turiste iz cijelog svijeta (oko pola miliona ljudi!) Da učestvuju u strankama, muziku, piće i, naravno, poznati parada aka "The Greatest Show on Earth" -Kao glavni brouhaha prije Lent. Ovaj događaj je toliko važno, grad izgrađen Sambadromu, ulica je postao stalni pisti sa tribinama, posebno da ga smjestiti.

Photasia / Flickr

Snow & Ice Festival

Gdje: Harbin, Kina

Kada: Jan-feb

Ako ste mislili da je stranka u sankanju na svadbi svog prijatelja bio spektakularan, vi ćete biti potpuno zbunjena obimom skulptura ove zime festivala: Oni su u osnovi zamrznute gradova napravljen od leda. Najbolji dio? Noću, zgrade i spomenike sjaj kao šarena svjetla sjaje kroz njihove prozirne zidove.

Wikipedia

Wakakusa Yamayaki

Gdje: Nara, Japan

Kada: Četvrti subota januara

Iako je poreklo ove tradicije varirati-niko nije siguran da li je to bila granica spor između dva hrama ili način da se orezivanje divlje svinje štetočina-mrtve trave planine Wakakusa se spaljuje u godišnjem "planinski pečenje", koji je praćen fantastičan vatromet. Rezultirajući vatre ostavlja posmatrači sa spektakularnim, jedan-of-a-vrste light show.

Extravagantni / Getty Images

Carnevale di Venezia

Gdje: Venecija, Italija

Kada: 40 dana prije Uskrsa

Slično Carnaval u Rio, ovaj pre-Lent slavlje je svjetski poznati po svojoj grandioznosti-posebno kostima. Maske Artisan-made čak imaju imena, poput Bauta, jednostavna posve bijelo ili pozlaćena jedan; u Colombina, pola-masku ukrašena zlatom, srebrom, kristala i perje i podiže palicom; Medico della Peste, zvani kugu masku; je volto, klasični Venecijanska maska ​​obično sa bijelim bazom i pozlaćenim detalji; i tako mnogo više.

Jeff J Mitchell / Getty Images

Up Helly Aa Fire Festival

Gdje: Lerwick, Škotska

Kada: Odgovor prošlog utorka u januaru

Baklju-lit, pola milje povorka i spaljivanje Viking longship je godišnji Shetland tradiciju obilježavanja kraja badnjak sezone još od 1880-ih. Dok hiljadu ili tako muških učesnika dotjerati i učestvovati u povorci, samo šef festivala, Guizer Jarl, i njegov tim mogu don Viking ruhu. Što se tiče žena i djece, to je gledanje sa 5.000 posmatrača sa klupe (ili sada čak i streaming online).

Erika Goldring / Getty Images

Mardi Gras

Gdje: New Orleans

Kada: utorak prije Pepelnice

Još jedna proslava hajde-party--Lent prije, ovaj poznati Louisiana fete ima maske Venecija Carnevale, stranka vibracije Rio je Carnaval i perle ne želite pitati svog prijatelja kako je dobila. Sa velikim paradu svaki dan u dvije sedmice proslave, zaista nema stranka kao Bourbon Street stranke.

Pratite PureWow na Pinterest

Povezane vijesti


Post Putovanje

9 najsloženijih, padajućih mrtvih fotogenih mjesta u Italiji

Post Putovanje

13 kafića u Londonu da dodate na svoju britansku listu kofea

Post Putovanje

Najveće neverovatne plaže na svetu

Post Putovanje

5 putnih putovanja iz Dalasa

Post Putovanje

Najčistiji gradovi na svijetu

Post Putovanje

5 tajnih restorana u Parizu o kojima lokalno stanovništvo neće govoriti

Post Putovanje

6 najboljih evropskih putnih izleta za dodavanje na listu kofea

Post Putovanje

7 razloga za razmatranje Bermuda za dugog vikenda

Post Putovanje

6 glavnih ulica u Americi

Post Putovanje

Vaš vodič za savršen 3-dnevni vikend u Parizu

Post Putovanje

Kako putovati u Englesku bez napuštanja kauča

Post Putovanje

Vaš put za savršen vikend na severnoj vilici