12 najboljih ostrva u čitavom svijetu | BA.centerar.org

12 najboljih ostrva u čitavom svijetu

12 najboljih ostrva u čitavom svijetu

Ako smo imali sav novac na svijetu, verovatno bismo provesti naše živote jet-postavljanje iz jedne tropske locale do drugog. Možda jednog dana... Za sada, samo ćemo maštati o tome. Evo, 12 najneverovatniji otoka na svijetu.

Fototrav / Getty Images

Palawan

Jedan od posljednjih neriješenih mjestima u južnom Pacifiku, ova ostrva čine zapanjujući raj nazubljenim krečnjačkim liticama, kristalno jasan lagune i bujne planine pod šumama. Idiličnom plaže su obloženi paraw brodovi i voće barake, i azurno vodama pohvaliti najbolje ronjenje na svijetu.

Wildroze / Getty Images

Sveta Lucija

Postoji razlog zašto Sveta Lucija je dosljedno rangiran kao jedan od najromantičnijih otoka. Ali ima puno više veze ovdje dalje uprtih ljubavlju u oči najdraži a. Mislim: vulkanski otoci, stari kakao plantaže i uzbudljivo šetnje kroz prašume i vodopada.

Michael Krakowiak / Getty Images

Santorini

Možda najviše Instagrammable mjesto na planeti, ovaj grčki otok je brdovit krajolik okrečeni objekata naglašen plavi kapci, svetlo roze bugenvilije i, znate, akvamarin Egejsko more.

George Clerk / Getty Images

Bali

Aktivnih vulkana, spokojan rižina polja i drevne hramove su samo neke od Bali je prodajnim mjestima. Osim toga, tu je i onaj cijeli Eat Pray Love duhovnog ugla. Dakle, iako, da, to je dobro poznata i popularna među Honeymooning set, to je i 100 posto vrijedno vremena putovanja i blizine teže Elizabeth Gilberts.

Angelafoto / Getty Images

Tričetvrt pantalone

Samo izvan Italije Amalfi Coast ćete naći glamurozne otoku Kapriju, zemljišta krečnjaka mora gomile, mirisno limuna, blistav plave pećine i šareni suncobrani dotting obale. (E sad, ako nas trebate, mi ćemo se rezervacije naše karte.)

AleksandarGeorgiev / Getty Images

Kao Phing Kan

Nadimak James Bond Island, ovaj tajlandski dragulj je praktično nezamisliv pre nego što je u filmu Čovjek sa zlatnim pištoljem. Najbolji način da se ne gliserom iz Phuket. I kada si tamo, možda ne želim da ode.

Ron Thomas / Getty Images

Maui

Aquamarine lagune? Provjeriti. Emerald, valjanje brda? Provjeriti. Epic zalaske sunca? Možeš se kladiti. Maui je i gdje ćete pronaći neke od najneverovatnijih plaža svijeta ima za ponuditi, kao što je na plaži u obliku polumeseca Vajlei i crno-pijesak Waianapanapa State Park.

Leandro Macedo Gonçalves / Flickr

Fernando de Noronha

Ovaj brazilski arhipelag je gotovo nečuveno izvan Južne Amerike. To je luksuzan još low-ključ otok, gdje su bogati i slavni jet-set sa radara. Najveći otok, koji se nazivaju Fernando de Noronha, sastoji se od pospan sela, mali krevet i-doručka i vetrovitu vrletima gdje možete uočiti delfina i morskih kornjača.

Lee Gilbert / Flickr

Waiheke Island

Ovo boemska otok Novog Zelanda je vrsta šarmantan New England Beach Village ispunjava hip Kaliforniji surf. Jedan od najvećih privlači je vinogradima, gdje ćete naći veliku vrijednost Syrahs i Sauvignon Blancs.

Cinoby / Getty Images

Mallorca

Time se polako kreće na ovom španskom ostrvu - casual ručak može odugovlačiti sati, prekinuti samo dolazak još nekoliko boca vina pod hladnom, maurskom lukova.

Mlenny / Getty Images

Bora Bora

Ovaj francuski polinezijski otok može biti samo oličenje raj. Cijeli otok je dug samo šest milja, ali je dom za dva vulkanska kratera; tirkizno, pješčana dnom lagune; i Matira Beach, jedan od najvažnijih blistav proteže od pijeska u svijetu.

MudGuy / Getty Images

Hvar

Ovaj hrvatski otok u Jadranskom moru došlo je ogroman skok u turizmu u posljednjih nekoliko godina, i to s dobrim razlogom. Čitav mjesto izgleda kao igra na Thronesset, i otok se može pohvaliti neke od najboljih hrana na dalmatinskoj obali. Zdravo, svježe jastoga i Zinfandel vina.

Povezane vijesti


Post Putovanje

Ove fotografije najspektakularnijih mostova na svijetu će vam napraviti Dizzy sa ludilom

Post Putovanje

5 novih vinskih odmora

Post Putovanje

Kako napraviti Pariz za 75 EUR dnevno

Post Putovanje

Najbolji putni izleti koje smo vodili ove godine (i oni su svi u roku od 3 sata od miami)

Post Putovanje

5 međunarodnih odmora na plaži koje nisu kabo

Post Putovanje

Najbolja mesta za posjetu van sezone

Post Putovanje

Vrhunska lista kašike za vožnju

Post Putovanje

8 neverovatnih mesta za karipske

Post Putovanje

5 hotela tako prekrasnih, samo bi mogli ostati u Čikagu sve zime

Post Putovanje

Najjeksednija mesta na planeti

Post Putovanje

10 Disney klub za odmor Perks koji će vas razneti

Post Putovanje

7 neočekivanih ali strašnih odmora za ljubitelje umetnosti