12 najsvetlijih ulica na svetu | BA.centerar.org

12 najsvetlijih ulica na svetu

12 najsvetlijih ulica na svetu

Imali smo dosta običnog starog turobno zgrada i nebodera. Želimo malo pop boje u našim životima. Evo, 12 najživlje ulice na planeti, sa fasadama u duginim bojama i pršti životom.

Sandeepachetan / flickr

El Caminito (Buenos Aires)

Buenos Aires barrioof La Boca je prvobitno dom za velike imigrantske populacije. Danas, to je iz radničke klase susjedstvu pršti boja i poznat po street art. Glavnih staza, el Caminito je pojas šarena zgrada vrvi izvođača, umjetnika i otvorenom kafića.

Joan / Flickr

Stari grad Colmar (Francuska)

Ovaj francuski Alsatian grad je ravno iz bajke. Jedinstveni Storybook arhitektura - svijetle francuski vrata i njemački pola drvene zgrade - dolazi iz dviju kultura rade unisono. A kanal prolazi kroz stari grad, dajući mu nadimak "Mala Venecija".

JOHANNES EISELE / Getty Images

Nyhavn (Kopenhagen)

Šarene fasade Nyhavn su neke od najlegendarnijih u Evropi. Zanimljiva činjenica: Hans Christian Andersen jednom živjeli u jednoj od kuća u nizu.

PGIAM / Getty Images

Rainbow Row (Charleston, Južna Karolina)

Naravno Charleston je tako slatko, to bi imati ulicu pod nazivom Rainbow Row. Garantovano uljepšati dan, ovaj niz od 13 pastelnih Gruzijski kuće je jedan od gradskih nezaobilazna znamenitosti.

Singa Hitam / Flickr

Old City Chefchaouen (Maroko)

Ovaj mali sjevernom marokanskog grada, okružen u potpunosti planinama, poznat je po svojoj mješavina španjolskog i muslimanske arhitekture, svi obuhvaćeni u prekrasnoj hladovini plave. Boja se kaže da su uvedene od strane jevrejskih imigranata, koji je oslikao grad da oponaša nebo i nebesa.

Wichan Yingyongsomsawas / Getty Images

Jellybean Row (Newfoundland, Kanada)

Ti bi da je zamrzavanje, siva Kanadski zime dobiti depresivan ali ne ako živite na živo Jellybean Row. Ovaj dio centra grada St. Johns je podstavljena slatka kuće obojene u jarke crvene, plave, žutih i lavande. Ne iznenađuje, to je jedan od najvećih fotografisana ulica u Kanadi.

OMAR TORRES / Getty Images

LAS PALMITAS (PACHUA, Meksiko)

Priča o Las Palmitas, niskim prihodima susjedstvu oko dva sata sjeveroistočno od Mexico City, je neobičan. Samo prošle godine, meksička vlada sponzorira urbane obnove projekt pretvori u raj za street art. Kao rezultat toga, oko 2.000 domova su pretvoreni u animirane javne umjetnosti prikazuje.

Jean Marc CHARLES / Getty Images

Paseo Gervasoni (Valparaiso, Čile)

Boja je sve u ovom lučkom gradu na Čilea Central Coast. Uzmimo, na primer, povijesnog pješačkoj zoni Paseo Gervasoni. Uske, brdsko ulica pruža prekrasan pogled. Ali pravi razlog za posjetiti za umjetnost: Ogromne, znalački izrađenim grafita i zgrada nakon izgradnje s jarko obojenim fasadama.

Thiane / Flickr

Market Square (Varšava)

Najstarijem dijelu Varšava, Poljska, Market Square je ispunjena sa svijetlim i veselim zgrade, koji datiraju još iz 13. Stoljeća. Veći dio starog gradskog trga je uništena tokom Drugog svjetskog rata, a zatim precizno rekonstruisati.

Oči Ubiquitous / Flickr

Fondamenta Pontinello (Burano, Italija)

Otok Burano, grad umjetnika i ribara, je kao veselo kao duge male kuće koja se proteže duž svoje smaragdno zelene kanal. Kaže se da ribari su počeli tradiciju slikanja kuće kako bi se pomoglo se identifikuju svoje domove od daleko na lagunu.

Sara Elman

Rue Crémieux (Paris)

Ekscentrični, kaldrme blok u 12. Arondismanu, Rue Crémieux je jedan od Pariza najbolje čuvanih tajni... A oni koji su ga otkrili nadam da tako i ostane.

AGF / Getty Images

Bo Kaap, (Cape Town)

To se prije svega musliman Cape Town susjedstvu preobrazio nakon aparthejda, kada stanovnici odlučio slikati s prekrasnim pop boja. Danas je popularna turistička atrakcija poznat po Technicolor kuće sagrađene na vitkim, kamenim ulicama protiv backdrop of Table Mountain.

Pratite PureWow na Pinterest

Povezane vijesti


Post Putovanje

Gde putovati u blizini Njujorka na osnovu vaše ličnosti

Post Putovanje

Najlepši hotelski apartmani u gradu Njujorku

Post Putovanje

Napa za manje

Post Putovanje

8 povišenih odmarališta savršeno za proslavu Božića

Post Putovanje

17 razloga da živite u bungalovu

Post Putovanje

Najbolja putovanja za 20, 30, 40 i više

Post Putovanje

Vaša lista mora da se radi u ojai

Post Putovanje

25 stvari koje morate učiniti prilikom posete parisu

Post Putovanje

12 putovanja koje svaka žena treba da preduzme prije nego što ima 40 godina

Post Putovanje

Kako putovati u Englesku bez napuštanja kauča

Post Putovanje

Najviše Zena se nalazi na planeti

Post Putovanje

5 šarmantnih hotela u južnom Kaliforniji