13 fantastičnih besplatnih stvari u Italiji | BA.centerar.org

13 fantastičnih besplatnih stvari u Italiji

13 fantastičnih besplatnih stvari u Italiji

Razgledanje u Italiji je neverovatno. Razgledavanje grada u Italiji kada nemate granatirati bilo kakve dodatne novca je još neverovatno. Srećom, postoji mnogo izvanrednih aktivnosti-od degustacija ukusnih vina gledanje kultni art-koji ne koštaju ni peni.

Laura Lezza / Getty Images

U cijeloj zemlji: Posjetite država Muzeji nedjeljom

Ako imate dovoljno sreće da se u Italiji na prve nedjelje svakog mjeseca, možete šetati u bilo neverovatnih državnih muzeja u zemlji i arheoloških nalazišta besplatno, zahvaljujući inicijativi pod nazivom Domenica al Musueo, ili u nedjelju u muzeju. U Rimu, to znači mjestima kao što su Koloseum i Forum; u Firenci, Uffizi Gallery i Accademia; u Veneciji, Grimani Palace Museum i Narodne biblioteke Marciana. Samo heads-up da svi iskorištava besplatno nedjeljom, tako da očekujem više linija nego što je uobičajeno.

Pokazati u My Eyes / Flickr

Napulj: Gesu Nuovo crkve

Italija se ne želeći za bilo showstopping crkve, ali određene one ne bi trebalo propustiti. Slučaj u točki: Gesu Nuovo, koja je izgrađena u 1470, kao palača za Prince of Salerno. Izvana je cool (i vrlo različitih stilova od većine italijanskih crkava), ali unutrašnjost je neverovatno, s zasvođen freskama ćeš buljiti u dok vrat boli.

Peter / Flickr

Chianti: Kušajte neke od najboljih vina na svijetu

Je svoj Instagram feed nedostaje ubica zalazak sunca PIC-a? Florence je mjesto za dobiti. Brzi (ali strmi) hoda od centra grada vas vodi na Piazzale Michelangelo, veliki otvoreni prostor koji ima najljepši pogled na grad, posebno na zalasku sunca. Trek dalje uzbrdo za brzo zaustavljanje u San Miniato al Monte, neverovatan bazilika izgrađena je između 1018 i 1207 (koje možete zaviriti u besplatno).

Terry Kyriss / Flickr

Florence: Pregledajte Koža tržišta

Florence je poznat po svojim kože, pa čak i ako niste na tržištu za novu torbu, to je super zabavno hodati kroz šarene tribinama i gledati proizvođača kožne hawk svoju robu. Tribinama, pronašao samo nekoliko minuta hoda od Duomo, kraj na Mercato Centrale, veliki zatvoreni prostor sa zanatske tezgi hrane i malih restorana ugrabiti restorativne kapućino (što, žao mi je, vi ćete morati platiti za).

Colchin / Flickr

Florence: Pronađite najbolji pogled na Ponte Vecchio

Ako ste u Firenci, hodajući preko Ponte Vecchio je obavezno. Ali za najbolji pogled, glavu na jednu od mostova da-Ponte Santa Trinita ili Ponte alle okružuju Grazie-i osvrnemo (ili ispred).

Giuseppe Finocchiaro / Flickr

Sicilija: Idite na Giant Party

Mi ne pretjerujem kad kažem da je drugačija sicilijanski festival skoro svake sedmice. To znači parade, živu muziku i opće zadužen radost-sve besplatno. Pogledajte ovo guideand pridružiti stranci, bez obzira da li ste u gradu za Festival meda Sortino u oktobru, renesanse Music Festival Erice u avgustu ili badema Blossom Festival Agrigento u februaru.

Sarahtarno / Flickr

Rim: Pogledajte Izlazak iz Gianicolo Hill

Ako najbolji zalazak sunca u Italiji je u Firenci, najbolji izlazak sunca je u Rimu. A 30-ak minuta hoda uzbrdo od Trastevere (kul kvartu treba također provjeriti), naći ćete otvorenim pogledom na cijeli grad. To je impresivno bilo koje doba dana, ali još više u zoru, kada možete vidjeti svaki od gradskih nepogrešivo znamenitosti-the Spanish Steps, Panteon, Villa Borghese Gardens-light jedan po jedan.

Peter Pearson / Flickr

Rim: Make a Wish u Trevi Fountain

Legenda kaže da, baca novčić u ovu masivnu mramora, barok skulptura znači da ćete se ponovo vratiti u Rim jedan dan. A ti ćeš da žele da ponovo posjetiti, šta sa svim sladoled i tjestenina i vina.

Nehbol Alcantara / Flickr

Rim: Iskustvo Vatikan

U redu, tako da ne možete ući u Vatikanskom muzeju, bazilici Svetog Petra ili Sikstinske kapele bez plaćanja, ali vjeruj mi, put u Vatikan se isplati bez obzira, samo ako se pretvarati da si Tom Hanks u DaVinci koda. (Spoiler popustu: Te scene su snimane u Vatikanu rekreaciju u južnoj Kaliforniji.)

Domonkos Angi / Flickr

Milan: Prozor-Shop U jednom od najstarijih centri u svijetu

I mall, ne znači da mjesto odete kupiti Cinnabon. Mislimo na Galleria Vittorio Emanuele II, predivna zgrada četiri priče u centru grada u kojem se nalaze luksuzni trgovci kao što su Prada i Versace. Ako želite kupiti $ 2,500 torbu, biti naš gost, ali gledajući u prozore (i ne uzima drugu hipoteku) bio je više nego savršeni za nas.

# PhilippeCPhoto / Flickr

Milan: Šetnja kroz Parco Sempione

Arhitekta Emilio Alemagna u 19thcentury da izgledaju kao neke od velikih vrtova Engleske, Parco Sempione je mirna oaza za tim vremenima samo treba pauza. Iako postoje, biti sigurni da ste pronašli Arco della Pace, luk podignut u znak sjećanja Napoleonove pobjede. I bonus, tu je besplatni bežični pristup internetu u cijelom parku.

Darthmauldds / Flickr

Venecija: Trudim se da ne napadne Golubovi u Veneciji

U redu, tako da si malo dramatičan o golubova, ali willhave Dodge najmanje tri od njih. To nije razlog, međutim, da preskočite se na Svetog Marka, impresivna trg s nevjerojatnom bazilika (Svetog Marka; ulaz je besplatan) i još neverovatno Palace (Duždeva; ulaz nije slobodan). Sama Trg je okružen restoranima i trgovinama, a ako skrenuti desno na baziliku, u pravu si ispred kanala.

Pratite PureWow na Pinterest

Povezane vijesti


Post Putovanje

8 povišenih odmarališta savršeno za proslavu Božića

Post Putovanje

Najluksuzniji (ali složno pristupačni) turistički spotovi širom svijeta

Post Putovanje

Najbolje (i najpovoljnije) zimske medeni mesec destinacije

Post Putovanje

15 čudesnih stvari koje svaka žena treba da uradi dok putuje solo

Post Putovanje

5 apsolutno čarobnih zimskih odmora u srednjem zapadu

Post Putovanje

11 turističkih zamki koje su stvarno vredne posjete

Post Putovanje

10 Disney klub za odmor Perks koji će vas razneti

Post Putovanje

7 medenih meseci koji se osećaju skupe ali zapravo nisu

Post Putovanje

25 najfotogenih (i odvažavajućih) mesta u Americi

Post Putovanje

6 sjajnih hotelskih ponuda i sve što vam treba je automobil

Post Putovanje

Svaka žena bi trebala znati 7 letaka

Post Putovanje

Napa za manje