14 najcenjenijih gradova u Americi | BA.centerar.org

14 najcenjenijih gradova u Americi

14 najcenjenijih gradova u Americi

Već si bio u New Yorku, San Francisku i Los Angelesu. Gdje na dalje? Dozvolite nam da vam predstavimo najpotcenjenijih gradova širom SAD-a Ovih 14 tačke su pioniri u svemu, od urbanog razvoja i otvaranja novih radnih mjesta do kulture i kuhinje. Glavu ima brzo prije svih ostalih sazna.

Kenneth C. Zirkel / Getty Images

1. Providence, Rhode Island

Jednom istrajan i osiromašena, ovom gradu južno od Boston sada je kreativni centar za umjetnost i kulturu. Uzmite dahom Westminster Street, puna dizajn trgovina, zanatskih radnji i galerije, kao i nacionalno priznate scene hrane. (Jeste li znali vrhu kulinarske škole Johnson & Univerziteta Wales se nalazi odmah u centru grada?)

Visions of America / Getty Images

2. St. Louis, Missouri

Mislim St. Louis nekoliko atraktivnih kvartova, svaki sa svojim prepoznatljivu osobnost. Volimo Soulard, Francuzi pod uticajem četvrti u kojoj ćete naći bistroa, tržnicama i fotogeničan ulicama. Ali tu je i Central West End, poznat po svojim neobičnim trotoar kafića, i Cherokee Street, dom najtoplijeg restorana u gradu.

Corey Templeton / Flickr

3. Portland, Maine

Portland je možda najuzbudljiviji grad hrane u zemlji... I govorimo više od jastoga rolne (iako ima to isto). Jedan od pionira jedu lokalni pokret, Portland pohvaliti sve od inventivnih azijskih kuhinja na mjestima kao što su Miyake i The Honey Paw kreativnim preuzima talijanski. (Ne propustite epsku sicilijanskom stilu pizzu na Slab.)

Vestfalija / Getty Images

4. Milwaukee, Wisconsin

Ono što ne volim grad koji je nevjerovatno jeftin (kuća sa tri spavaće sobe u hip susjedstvu Bay View će vas koštati oko 200k $) andprides sama na pivo i sir? Milwaukee je sve više postaje sofisticiraniji i kosmopolitski, ali se drži na svoje stare škole njemačkog korijena. (Čitaj:. Pa Mnogo piva.)

Obrazovanje Images / Getty Images

5. Burlington, Vermont

Naći ćete ne nedostaje granola, birkenstocks i Bernie Sanders nalepnice u ovom hipi locale, ali i mnogo više sofisticiranosti nego što bi se moglo očekivati. Na primjer, možete pješačiti duž Robert Frost Trail, označen izvode iz njegove pesme, ili uživati ​​u lokalnih izvora obrok u dobre hrane hot spot Hen drveta. Oh, i to je dom Ben & Jerry sladoled.

Thomas Vela / Getty Images

6. San Antonio, Texas

Čini se kao da Austin dobija sve pažnje ovih dana, ali San Antonio zaslužuje pažnju, previše. Uprkos tome što je sedmi po veličini gradu u zemlji, ima miran, sporo tempom vibe. Prošetati duž kanala u San Antonio River, a zatim udario se Market Square, ogroman otvorenom meksički tržištu služe neke od najboljih huevos rancheros na ovoj strani granice.

Dwight Nadig / Getty Images

7. Baltimore, Maryland

Možda nikada ne pretpostavljam da je to usred Atlantika grad je dom jednog od najvećih gore-i-dolaze art scene u zemlji. Glavu u funky susjedstvu Station North za Stellar urbane ulične umjetnosti, ili posjetite američkog Visionary Art Museum (AVAM), koji je u potpunosti posvećen radu samoukih umjetnika.

Jason Mrachina / Flickr

8. Detroit, Michigan

Detroit je priča o oživljavanju: Industrijski giganta u 1950-ih, bilo je potrebno pad u 70-ih, ali je ponovo otkrio sebe u proteklih deset godina kao hipster hot spot prepun industriji (uzeti sat kompanija Shinola); izuzetno lijepa, pristupačne nekretnina; kao i najmodernije kulture. U stvari, Detroit pozorišta čine drugi najveći Theater District u SAD-u nakon što je New York.

Agencija Anadolu / Getty Images

9. Albuquerque, New Mexico

Novi Meksiko se zove Zemlja Enchantment i posjeta Albuquerque će vam pokazati zašto. Često zasjenjen Santa Fe, ovaj pustinjski grad se može pohvaliti jedinstvenim umjetnosti-i-zanata scene, od farme do stola Southwestern kuhinje i godišnji festival balona, ​​kada šarenim balonima uzeti let preko horizonta.

David Liu / Getty Images

10. Louisville, Kentucky

Volim tvoje alkohol? Pa, Louisville samo možda cocktail bar glavnom gradu zemlje. Glave do Main Street (možda pogrešno red od lijevanog željeza zgrada za New York Soho) i naći ćete tona barova koji služe kreativne izmišljotine, kao što je "El Guapo" u Dokaz na Majni, napravljen sa repa-prožet tekila i kupina julep na 8Up.

Upoznaj Minneapolis / Flickr

11. Minneapolis, Minnesota

Iz North Loop-u kojoj su se stare industrijske skladišta pretvorene u dahom restorani, potkrovlja i shopping prostora-na zelenim urbanim parkovima i prostranu biciklističkih staza, Minneapolis je hip i dešava ravnice grada. Zime može biti naporan, ali to je sve vrijedno za priliku da na plažu ili jedro na jezeru Calhoun dolazi ljeto.

Eric / Flickr

12. Park City, Utah

Dom slavnog Deer Valley skijališta, Park City je tokom cijele godine destinacija za ležeran vrste. Centru sela je čudan protežu radnji i après-ski barova i ponosi odličnim restoranima. Ne propustite pet jela u kombinaciji sa house-made viskija u The Nelson Vikendica, spin-off od popularnog Visoke West Destilerija i Saloon.

Pedro Szekely / Flickr

13. Boulder, Colorado

Kažu Boulder je 25 kvadratnih milja okružen stvarnosti... Šta se ne sviđa o tome? Ovo lagodan koledž grad je ukupno meka za planinarenje Stoner tipove-i kažemo da sa simpatijama. Kada skijaške sezone završi, tu je uvijek brdski biciklizam na Flagstaff Mountain ili rafting niz Boulder River.

George Rose / Getty Images

14. Asheville, North Carolina

Ogroman craft-pivo scene i restorani farme svježe, kao što je novootvoreni Buxton, da Asheville uzbudljiv hrane grada, ali isto tako volim zbog svoje blizine slikovit Blue Ridge Mountains. Tokom ljeta, da poludnevni izlet planinariti kroz obližnji Pisgah National Forest, au jesen, od glave do Navitat Nadstrešnica Adventuresto zip-line iznad mijenja lišće.

Povezane vijesti


Post Putovanje

8 najlepših gradova u Americi

Post Putovanje

Kako imati savršen dan na ostrvu skloništa

Post Putovanje

Coziest zimski izleti u roku od 5 sati od Los Angelesa

Post Putovanje

Ovi gradovi u Sjedinjenim Američkim Državama su najzastupljeniji u zemlji

Post Putovanje

5 najboljih putnih izleta iz San Franciska

Post Putovanje

7 najlepših ulica u Americi

Post Putovanje

Najlepše letnje destinacije (i šta pakirati za svaku)

Post Putovanje

6 jezera i plivanje rupe u blizini San Franciska

Post Putovanje

5 najboljih putnih izleta za proleće

Post Putovanje

14 najskupljih malih gradova na jugu

Post Putovanje

Definitivan vodič u vodiču u Parizu

Post Putovanje

Apsolutna najbolja mesta za putovanje vozom