15 najlepših gradova u Evropi | BA.centerar.org

15 najlepših gradova u Evropi

15 najlepših gradova u Evropi

Pariz i Rim: Bio sam tamo, uradio. Ali ti vjerojatno nisu bili u ovih 15 neverovatnih manjim gradovima širom evropskog kontinenta. Puna slikovitih šarm, povijest i karakter, da vrede mjesto na vaše putovanje bucket liste.

Albarracín, Španjolska

Nalazi se u Aragon, ovo dobro očuvani srednjovjekovni selo nalazi visoko na vrhu planine 3.878 metara iznad Guadalaviar rijeke. Brdovitom grad ima uske ulice, kamene zidine tvrđave, naranče gline zgrade i maurskom kule.

Folegandros,

Preskočite Santorini i odlaze u ovom pospan, daljinski otok u Cyclades. Mislim planinski teren prošarana belim zgradama i magarci, okružen plavetnilu Egejskog mora.

Quedlinburg, Njemačka

Ovaj grad u Harz planinama će vas odvesti natrag u vremenu do srednjeg vijeka. Još uvijek možete vidjeti ostaci iz 12. Stoljeća, kao što su kamenim ulicama, na centralnom trgu i drvena, crvenih krovova obojen u živim bojama.

Gordes, Francuska

Provansa regija Francuske nije sve poljima lavande i vinogradima. Grad Gordes, smještena između Vaucluse planina i Luberon dolini je dom dvoraca koje datiraju iz 12. Stoljeća.

Undredal, Norveška

Ova slika-savršen skandinavskim selo je postavljen u srcu UNESCO-ve Svjetske baštine Naeroyfjord. Tvrdnja Undredal da slava: Koze lutaju oko travnatog selo slobodno, pružajući mlijeko za grad imenjak sira.

Ravello, Italija

Često u sjeni okolnih Pozitano, Ravello je grad Amalfi Coast koja se nalazi visoko u brdima, nudeći prekrasan pogled na Tirenskog mora. Vrt imanja i limuna, dolazimo.

Eguisheim, Francuska

Eguisheim je bajke Alsatian grad, zajedno sa bondruk kuće obojene u blues i roze, kaldrme puteva i žardinjere u izobilju.

Marsaxlokk, Malta

Malta je najveći ribarsko selo-dom za manje od 4.000 ljudi-domaćin ogroman ribarnica svake nedjelje. Rive luka je obložena jarko obojenim ribarskih brodova (tzv luzzus) i na otvorenom restorana.

Rye, England

Putuju u ovom dobro očuvan srednjovjekovni grad u blizini obale u East Sussex je kao koračni natrag u vremenu. Nezavisna knjižara, kafićima, plodovi mora trgovinama i čudan motela zauzimaju Gruzijski zgrada duž uske kaldrme ulice.

Monsaraz, Portugal

U Alentejo regionu po španjolskoj granici, Monsaraz je smešten na vrhu brda, tražim na okolna slikovit krajolik. Jedan od najstarijih gradova na jugu Portugala, to je bila okupirana vremenom Rimljani, Vizigoti, Arapi, Židovi i kršćani.

Cochem, Njemačka

Ovaj grad u Njemačkoj Porajnje-Falačka država moli da bude Instagrammed. Njegova većina Osobitoslt je istorijski zamak koji pilji nad gradom i obalama rijeke Moselle.

Sigtuna, Švedska

Najstariji grad u Švedskoj, Sigtuna je izgrađen u 10. Stoljeću. Jezeru grad je prekriven snijegom za veći dio godine, te za vrijeme božićnih sezone je jedan od najsvečaniji i šarmantan mrlje na kontinentu.

Whitby, England

Ova slika-savršen primorskom mjestu u Yorkshire je podijeljena rijeke Esk. Najpoznatiji mjesto u gradu je poznat kao 199 koraka, strma staza koja vodi do scenski Whitby Abbey, ostaci benediktinskog samostana koji je inspirisao priču o Drakuli.

Monte Isola, Italija

Okružen Lake Iseo u Lombardiji, Monte Isola je najveći talijanski jezera otok. Prošle godine je to bio dom prekrasna umjetnost instalacije umjetnika Christo i Jeanne-Claude: zlatnu tkanina koja plutala na jezeru Iseo i dozvoljeno posjetiteljima da hoda po vodi.

Hallstatt, Austrija

Povezane vijesti


Post Putovanje

Uputstvo za insajder da provede savršeni dan u malibu

Post Putovanje

Evo gde putovati svakog meseca 2018. godine

Post Putovanje

Najboljeljniji gradovi u Americi

Post Putovanje

7 najhrabrijih mesta u Sjedinjenim Državama koje želimo da posetimo

Post Putovanje

Iznenađujuća mesta možete boraviti u svijetu za manje od 50 EUR po noći

Post Putovanje

Sve što je potrebno za pakovanje ultimate Hamptons torbe za plažu

Post Putovanje

10 hotela u Majamiju, tako divne, samo se pretvaramo da smo turisti

Post Putovanje

5 najboljih mesta za putovanja u januaru

Post Putovanje

6 najboljih mesta za sjeverno svjetlo

Post Putovanje

5 ideja za odmor na ranču za vaš sledeći porodični put

Post Putovanje

5 hotela na otvorenom gde možete zaspati pod zvezdama

Post Putovanje

7 najistaknutijih restorana u svijetu