5 mitova o letenju koji su potpuni | BA.centerar.org

5 mitova o letenju koji su potpuni

5 mitova o letenju koji su potpuni

To je samo prirodno: Kad krstarenje na 32.000 metara, tvoj um počinje da luta. Hoće li moj mobilni telefon uzrokovati da sruši? Gdje se zrak ovdje dolaze iz? Ko je zaista upravljanje ovu stvar? Ali opustiti. Mnogo uobičajena pojava "u zraku" mitovi nisu zapravo ukorijenjeni u stvari. Evo nekih strahova, raskrinkao.

MIT: AKO NE isključite telefon, avion doći će do pada

Istina: smjernice Aviation samo zahtijevaju da isključite vaš iPhone zato što je teeeeeeny, sićušna šansa može ometati sistemima aviona. To je rekao, niko nije zapravo dokazao da izazove problem. (U stvari, studiesshow da je to u redu.) Ipak, to je tehnički rulethat posade moraju poštovati. Tako da stjuardese uslugu (ahem, Alec Baldwin) i čita časopis, u redu?

MIT: recirkuliše kabine AIR ČINI li bolestan

Istina: Ne. Ovo će vas možda iznenaditi, ali zrak u avionu je zapravo vrlo čist. Više nego bilo koji drugi mali prostor možda nastanjuju. To je redovito zamijenjena zrak pod pritiskom izvana, plus ona prolazi kroz bolnicu kvalitetnih filtera koji ukloniti 99,97 posto bakterija kao što su u vazduhu bakterija i virusa. Ako pasi bolesna, mogu postojati i drugi krivci su u igri (ladica tabele, ruke sjedište, vaše dijete seatmate). Dvije riječi: za dezinfekciju ruku.

MIT: YOU napiti mnogo brže Up in the Air

Istina: Žao mi je, prijatelji, verovatno upravo imao previše džina i tonika. (Ups, sa strane Xanax.) Istraživanja su pokazala da dok visini može učiniti sleepier, to nema nikakvog efekta na nivo alkohola u krvi. Tako se smiri. Postoje i drugi načini da se opustite.

MIT: Možda slučajno otvore sigurnosna vrata u letu

Istina: I da se isisava u nebo? (La Amy Šumer na SNL?) Možda. Tehnički. Ali ovdje je stvar: kada je avion na visinu leta, to je pod pritiskom. To znači da bi nam nadljudsku snagu da odvojite otvori vrata. Nisi vjerojatno da naletim na putu do kupatila. Chill out.

MIT: Ako označite PRTLJAGA "LOMLJIVO", dobiće postupati pažljivo

Istina: Ne nužno. Sav prtljag svih putnika (ponekad 200+ torbe) i dalje ima da se uklopi u datom prtljažnog prostora - brzo. Posada nema vremena (niti bi ga potrošiti) kako bi bili sigurni da antički ste kupili u Parizu ne bude razbijena. Vaš najbolji izbor za kupovinu delikatan odmor? Pošalji.

Povezane vijesti


Post Putovanje

Najbolja mesta za putovanje u marš

Post Putovanje

5 najfotogenih mesta u blizini Čikaga

Post Putovanje

Najbolji voćnjaci za obradu jabuka u Americi

Post Putovanje

12 putovanja koje svaka žena treba da preduzme prije nego što ima 40 godina

Post Putovanje

5 najboljih putnih izleta u Kaliforniji

Post Putovanje

Najbolji direktni letovi iz Njujorka o kojima nikad niste znali

Post Putovanje

Na 9 mesta možete videti celeb u Los Angelesu

Post Putovanje

5 najlepših tajnih plaža u Majamiju (nikome ne kažu)

Post Putovanje

Zašto bi trebalo da napravite jezero Ženeva sledeći vikend bijeg

Post Putovanje

Vaš sledeći vikend pobjeći: Providence, rhodno ostrvo

Post Putovanje

6 lijekovi koji čuvaju mliječne lagove, svi trebaju znati

Post Putovanje

6 najboljih mesta za proslavu novogodišnje večeri širom zemlje