5 mjesta za odmor koje će biti ogromne 2018 | BA.centerar.org

5 mjesta za odmor koje će biti ogromne 2018

5 mjesta za odmor koje će biti ogromne 2018

Ako ste, kao i mi, uvek određivanja opsega od narednih "to" odredište, onda slušajte. Pretražili smo Google trendovi da vidimo gdje će svi biti putuju u 2017. Evo, pet najboljih raste gradova za predstojeće vacays.

Alexeys / Getty Images

Reykjavik, Island

Ako ste mislili Island je stara vest, razmislite još jednom. Svoj trenutak u centru pažnje tek počinje. Icelandair sada nudi pristupačne letova, što stigne tamo lakše i jeftinije nego ikad. Od glavnog grada, možete istražiti vanzemaljska pejzaž-od vodopada i gejzirima u crno lava-pješčane plaže u zemlji i, naravno, Blue Lagoon. Ali ne spava na sebe u centru grada Reykjavik, sa svojom Candy boje krovova, hip galerije i udobnim kafićima. Tamo ćete biti u mogućnosti da u gore-i-dolaze scene hrane predvodi restorana kao Dill i Grillmarket koji se stapaju lokalnih sastojaka sa skandinavskim i drugim evropskim kuhinje.

Frankix / Getty Images

Havana, Kuba

Nema sumnje da Kuba je već mijenja, ali sada je vrijeme da ode u autentičnim Havana prije nego što je potpuno transformiran od turizma. Višestruki airlines poput JetBlue i jugozapadne su počeli leti iz svih krajeva SAD-a, i dok je vaš posjet mora pasti ispod 12 opšte kategorije, to nije strašno teško rezervirati putovanje. Kao što ste istražiti šareni stari grad sa svojim Španjolski kolonijalne zgrade, da se osjećate kao da ste zakoračili u prošlost. Najbolji način da doživite grad: Ostanite u krevet i doručak (zove casa posebno) i jedu u Paladares (neslužbeno restorana rade u domovima ljudi).

Luke Abrahams / Getty Images

Toronto, Kanada

Nam omogućiti da hrabra izjava: Torontomight biti jedan od najpodcjenjenijih gradova na planeti. Grad je nevjerojatno kulturno raznolika, dom za desetine jarke naseljima od Little Portugala do Kineskoj četvrti. Iz toga slijedi da grad ima eklektičan scena hrane, crtež iz multikulturalnog stanovništva. Na prvi pogled, grad je betonska džungla nebodera, ali pogledaj malo bolje, a vi ćete pronaći obali jezera grada, sastoji se od zelenih površina i zajedničke urbanim sredinama, često u odnosu na Chicaga.

Osmany Torres Martín / Getty Images

Mexico City, Meksiko

Naravno, tu je mnogo više u Meksiku od pješčane plaže. Uzmite kosmopolitski kapitala: Može se pohvaliti bogatom poviješću, muzejima svjetske klase, udarajući barokne arhitekture i prekrasnim naseljima pokriven street art, buticima i galerijama. Ali iznad svega, to je jedan od najneverovatnijih gradova hrane u svijetu, uz sve, od high-end eateries kao kuhar Enrique Olvera je Pujol tržištima obložen kolica ulične hrane.

TommL./Getty Images

Tokyo, Japan

Nekoliko mjesta na svijetu, tako delikatno balansirati ultra-moderan način života uz stara tradicija. U jeku neon nebodera i vrhunske arhitekture, naći ćete japanski vrtovi sa mirnim barama, drevne budističke hramove i ljudi bavljenja Hanami (gledanje višnje cvjetovi). Šta god da radite, ne propustite odlazak na Tsukiji Fish Market. Ćete morati probuditi oko 4 amto vidi aukcije tune, ali tradicionalnom sushi doručak treba da sve to isplati.

Pratite PureWow na Pinterest

Povezane vijesti


Post Putovanje

Tačno šta pakirati za svaki tip odmora

Post Putovanje

7 najboljih rupa za plivanje u Americi

Post Putovanje

Najbolja mesta za posjetu van sezone

Post Putovanje

6 lijekovi koji čuvaju mliječne lagove, svi trebaju znati

Post Putovanje

7 razloga za odlazak u Hamptons nakon radnog dana

Post Putovanje

Ovo su bili Airbnb-ovi 10 najpopularnijih listova na instagramu prošle godine

Post Putovanje

7 razloga da posetite Santa cruz

Post Putovanje

8 skijališta koje će ne-skijati voleti ovu zimu

Post Putovanje

Hej, ove plaže blizu Njujorka su čiste i (nekako) prazne

Post Putovanje

Na 17 najfotogenih lokacija za odmor na planeti

Post Putovanje

5 neverovatnih eko-turističkih destinacija u Južnoj Americi

Post Putovanje

5 neočekivanih mesta možete direktno letjeti samo zato što živite u Njujorku