5 neverovatnih eko-turističkih destinacija u Južnoj Americi | BA.centerar.org

5 neverovatnih eko-turističkih destinacija u Južnoj Americi

5 neverovatnih eko-turističkih destinacija u Južnoj Americi

Kontakt očima sa lenjivaca i buđenje majmunima na prozorskoj može biti vaš odmor iz snova. Ali zar ne bi bilo još bolje da si znao da se poštuje, a možda čak i pomaže, okoliš? Sa održivog turizma u porastu, posebno u Južnoj Americi, možete doživjeti pravi, nesmetano ljepote ovih čarobna mjesta... A možda i doprinose malo da njihovo očuvanje. Zgrabite za komarce: Evo pet luksuznih eko-odmarališta koje će vas približiti prirodi.

Mashpi Lodge

Mashpi Lodge, Ekvador

Plopped u biodiverziteta hot spot poznat kao Tumbes-Chocó-Darijen je Mashpi Lodge je posvećen očuvanju svojih plemenitih ekosistema. Ali "bujne džungle, urbani udobnost" moto je ono što će privući čak i na otvorenom averziju prema osobi do tropskih šuma. Održiva arhitektonsko remek-djelo je od poda do stropa, od zida do zida će vas prozora zahvati u prirodnom okruženju čak i od svoje kupatilo (oh hi, majmuni), dok su luksuzni smještaj i gurmanske specijalitete će zaista čine ga osjećam kao pravi odmor.

Rezervirati

Pikaia Lodge / Facebook

Pikaia Lodge, Galapagos

Dizajniran s ekološki svesne, fizički aktivan i avanturistički putnik na umu, ovom naselju posjetiteljima nudi bez premca pristup mjestu Darwin otkrio njegov zebe-a još uvijek poštujući neverovatno eko-osjetljive okruženju. Nalazi se na Santa Cruz, što znači vođena u malim grupama izlete u Nacionalni park Galapagos, osamljene belci pješčanim plažama i drugim otocima udaljeni su sve jahtu. Oh, a kornjače želite da vidite? Pikaia ima svoje rezerve na imovinu. (Više kao opstanak chillest.)

Rezervirati

Treehouse Lodge

Treehouse Lodge, Peru

Možda ćete biti iznenađeni da vidite "all-inclusive resort" i "Amazon" u istoj rečenici, ali Usred peruanske prašume, možete spavati u krošnji nadstrešnica-podignutom apartmana sa džungle znači da ' ću pobjeći od vlage i topline. Ako se probudimo, mahnula majmuna i ptica izvan bungalov nije dovoljno divljači akcije za vas, uzmite u obzir pirane ribolov, planinarenje lenjivac nišani ili noć džungli krstarenje će zadovoljiti vaše avanturističke strane. Kasnije možete ugasiti svoj kosmopolitski rame sa jakim piće u loži baru.

Rezervirati

Yacutinga Lodge

Yacutinga Lodge, Argentina

Ljudi iza ovog skriveni dragulj u srcu Gornjeg Iguazú Rainforest dokazali su pioniri u održivi turizam: Yacutinga je zvanično Privatni Wildlife Refuge; to je čak i posađeno 30.000 native drveća jer je otvorio svoja vrata. Svakog gosta koji posjeti loži će osjetiti čari svoje okoline sa ekolog vođene šetnje i informacije sesije. Ali, kao miran kao lodge is-prepun joge i meditacije centra svakako ćete želite da putujete 50 km do poznatog Vodopadi Iguazú, najveći (i krajnje uzvišen) vodopad sistem u svijetu.

Rezervirati

Butterfly House

Butterfly House, Brazil

Ako zaista želite pobjeći od svega toga, ovo luxe skrovište je savršen izbor. Nalazi se u sjevernom Brazilu na Maraú poluotoku, područje je daleko manje prošli u usporedbi sa svojim južnim gradovima (kako opušteno mogu zapravo dobiti u Riju?). To znači da se osjećate kao da imate netaknutim plažama, jezera i prašume samo za sebe-dobro, morate podijeliti sa životinjama, naravno. Sa bungalovima miješanje u svoje prirodne pozadine, stroga pravila kako bi se osiguralo loži ne zagađuje okolinu i lokalno-izvor svega, ne više netaknute od toga... Pa, uz gastronomski restoran i bazen, naravno.

Rezervirati

Pratite PureWow na Pinterest

Povezane vijesti


Post Putovanje

5 načina da izbegavamo da budemo totalni kreten na odmoru

Post Putovanje

21 stvari koje morate učiniti prilikom posjete Los Anđelesu

Post Putovanje

9 zapanjujućih vazdušnih jastuka koje možete iznajmiti za svoje vjenčanje

Post Putovanje

8 najlepših božićnih destinacija širom sveta

Post Putovanje

8 tajnih podataka o rezervisanju ubilačkog posla na poslednjem putovanju

Post Putovanje

Najbolja sveobuhvatna odmarališta u Sjedinjenim Američkim Državama

Post Putovanje

13 mjesta za odmor koji su jednaki delovi plaže i kulture

Post Putovanje

6 najboljih mesta za fotografisanje u Dalasu

Post Putovanje

6 najboljih mesta za putovanje ovog proleća

Post Putovanje

10 stvari koje treba učiniti u jezeru Tahoe ako nisi (smrtonosni) skijašica spusta

Post Putovanje

7 sanjskih toplih izvora preko u.s

Post Putovanje

7 najboljih američkih mesta koje će posetiti ovu jesen