6 savjeta za putovanje u zemlju u kojoj ne govorite jezik | BA.centerar.org

6 savjeta za putovanje u zemlju u kojoj ne govorite jezik

6 savjeta za putovanje u zemlju u kojoj ne govorite jezik

International Travel je zabavno i uzbudljivo i otvoriti oči. To je također, u nekim slučajevima, nerv-racking.Especially ako ste se uputili u zemlju u kojoj se ne govori maternjem jeziku. Srećom, postoji nekoliko načina da se pripremi za takve izlete, tako da ne morate napad panike u sred pijaci u Kathmandu.

Twenty20

Naučite osnove

Ne, ne morate postati tečno govori grčki u dva mjeseca, ali znajući nekoliko upotrebljivih riječi i fraza ćete dobiti puno dalje nego što mislite. Jednostavne pozdrave, "molim" i "hvala" i "Govorite li engleski?", Trebao bi vas barem malo udobnije nego da se ide sa nula ideju o tome šta radite. (Oh, i za tvoju informaciju, "WC" je prilično univerzalna, tako da ne gubite vrijeme za učenje to.)

Preuzmite Prevođenje App

Ahh, tehnologija, šta bi mi bez tebe? Morati nositi oko rječnika, za jedan. Aplikacije kao što su Google Prevodilac, Ultralingua i Yandex.Translate možda neće biti 100 posto precizan (to će biti prilično očigledno da koristite prevodilac), ali oni sigurno obaviti posao. Najbolji dio je da ove tri rada na mreži (samo preuzeti jezične pakete na telefon dok imate Wi-Fi), tako da ne morate brinuti o povezivanju na Internet da ih koriste.

Twenty20

Nemojte potcjenjivati ​​moć Ukazujući

U menije, na mjestima na kartama, u stvari na telefonu, kako god. Pokazujući često efikasniji od pokušavaju da govore jezikom da nisi u potpunosti odgovara. Jedno upozorenje ovdje, iako: Budite sigurni da malo istraživanja ispred vremena na zajedničkim pokrete u zemlji u kojoj ćete putovati. Zadnja stvar koju želite učiniti je ludo uvrijediti lokalni kada si samo pokušavam dati palac gore.

Twenty20

Budi dobar

To je jednostavno, ali to ide dug put. Ako nered (što, budimo iskreni, vjerojatno će se), ljudi će biti mnogo prašta kad si milostiv o tome. Ovo je primjer gdje treba progutati svoj ponos i da se ne plaše da drum se malo simpatija.

Twenty20

Zaposliti lokalne vam pokazati Oko

Želite u na svim pod-the-radar znamenitosti i restorana je, ali ne mogu uklopiti u jeziku-mudar? Consult ToursByLocals, koja se bavi upravo ono što mu samo ime kaže: odgovara vam govori engleski lokalne jedan koji će vas odvesti okolo i pustiti da malo više osobno nego što bi sa vodič iskusiti u zemlji.

Twenty20

Ako mislite da ćete nervozu, Plan, Plan, Plan

Recimo da si osoba koja dobiva Usplahirio u nepoznatom postavkama (to je potpuno OK-we're tu s vama). U tom slučaju, grafikon se što više svoje putovanje je moguće prije nego što napuste kuće. To znači zakazivanja ture i čineći što više rezervacija možeš na engleskom jeziku. Bog te blagoslovio, Internet.

Pratite PureWow na Pinterest

Povezane vijesti


Post Putovanje

8 najfotopičnijih mesta u Los Angelesu

Post Putovanje

Mala, ali nezaboravna mesta na kojima biste mogli ostati na odmoru

Post Putovanje

5 neverovatnih eko-turističkih destinacija u Južnoj Americi

Post Putovanje

Svi trodnevni izleti za vikend trebate letjeti

Post Putovanje

Evo gde putovati na osnovu vašeg horoskopskog znaka

Post Putovanje

7 razloga zbog kojih je hotel Milwaukee hiper od ostatka

Post Putovanje

Koliko treba navesti Klađenje po svijetu

Post Putovanje

8 neverovatnih odmora koji vraćaju zajednici

Post Putovanje

10 najlepših svetskih mesta u cvetu

Post Putovanje

28 stvari koje morate učiniti kada posjetite New York

Post Putovanje

17 najlepših i najfotopičnijih mesta na jugu

Post Putovanje

13 fantastičnih besplatnih stvari u Italiji