6 Zamkovi u Americi, gde možete dobiti popravku bajke | BA.centerar.org

6 Zamkovi u Americi, gde možete dobiti popravku bajke

6 Zamkovi u Americi, gde možete dobiti popravku bajke

Je li to samo nama ili ne svakoj evropskoj itinerer izgleda da uključuje najmanje jedan dvorac? (Nije ni čudo-kontinent je pun njih.), Ali ne morate da putuju u inostranstvo da vidi grudobrana i kupole: Postoji mnogo kraljevski arhitektonskih čuda Stateside. Evo šest dvoraca ovdje u SAD-u zure u bez napuštanja zemlje. I ne, nije jedan od njih je u Disneyland. (Psst:. Za više od najboljih putovanja inspiracija, od glave do naše putovanje odbor)

Robbie McConnell / Flickr

Hearst Castle (San Simeon, Kalifornija)

Novine magnat William Randolph Hearst nesuđenom kući možda najpoznatijih američkih dvorac, a za dobar razlog: Dizajniran od strane arhitekta Julia Morgan, na 90.000 kvadratnih metara prostora (YEP) je u stilu španjolskih Revival stilu i ima raskošne vrtove, dva najdivnijih bazena ikada napravljen, zbirku zebre na imovinu (ostaci privatnog zoološkog vrta Hearsta) i trpezarija koja je služila kao inspiracija za set dizajnere Harry Potter.

Škot na Havajima

'Iolani Palace (Honolulu, Hawaii)

Jedini pravi kraljevski dvor na američkom tlu, ovaj kulturni landmarkonce služila kao zvanična rezidencija za Hawaiian monarha. Naručio kralj Kalakaua 1883., struktura ima arhitektonski stil-američki firentinskog-koji se ne može naći nigdje drugdje u svijetu: Ona spaja tradicionalno rimski uticaj sa lokalnim estetskim, u detaljima poput koncerti drva stubište, cvjetni ornamentike i širok verande.

Teresa Mitchell / Wikimedia Commons

Boldt Castle (Aleksandrija, New York)

Ne, to nije pozadinu novog Disney film-to je smiješno slikovitom Srce Otok, gdje milioner hotelijer George Boldt izgradio castleas poklon za svoju ženu, Louise. (Na žalost, iznenada je umrla, i slomljenog srca Boldt ostavio iza nedovršen vilu kao spomenik svojoj ljubavi.) Nakon što leži napuštena 73 godina, to je konačno obnovljena je namijenjen slavu. PS najšarmantnijih struktura na otoku može biti Power House (nekada store generatori), koji ima fairty-tale-savršen kupole.

Rwminix / Wikimedia Commons

Biskupova palača (Galveston, Texas)

Ovaj dostojanstven Victorian, nalazi se u Galveston povijesne četvrti, je tako nazvan jer je nekad bilo smješteno je biskup. Uprkos skromnim veličina parcele, četiri-priča kuća je u ravnini s raskošnim detaljima kao što su vitraji, šestouglom stubište i kitnjastim Tudor rezbarije. I to ne čine više funkcija: Zahvaljujući čvrst kamen izgradnje, ljetnikovac izdržala masivni uragan u 1900 (i pozdravio stotine preživjelih nakon toga).

Hammond Castle Museum / Facebook

Hammond Castle (Gloucester, Massachusetts)

Upečatljiv gotičkom stilu i mora lokacija na stranu, najfascinantnija stvar Hammond Castlemight biti njen bivši stanar: John Hays Hammond Jr., plodan pronalazač. Među nespretnosti je dodao u svoju kuću su tajnih prolaza i zatvoreni bazen sa vlastitim vremenskim sistema. Bio je i posebno fasciniran okultnim-koji može biti zašto je dvorac glasine da je ukleta. (Stvarno: To se pojavio na Ghost Hunters.)

DL / Flickr

Biltmore Estate (Asheville, North Carolina)

Uz slogan "najveće kuće u Americi," ovo izvaljen manororiginally služila kao ljetna bijeg za George Washington Vanderbilt II. Ako mislite da izgleda više kao Loire od Blue Ridge Mountains, to je zato što je stil inspiriran francuski dvorci, od dramatično kosim krovove na zamršene rezbarije i gargojli. I osnovama postoje misao: Vanderbilt kucnu arhitekta izvanredni Frederick Zakona Olmsted stvoriti mješavinu formalnih vrtova, poljoprivredno zemljište i šuma.

Pratite PureWow na Pinterest

Povezane vijesti


Post Putovanje

14 najintenzivnija mesta na svetu

Post Putovanje

7 razloga za razmatranje Bermuda za dugog vikenda

Post Putovanje

9 bizarnih gradskih nadimaka i kako su postali

Post Putovanje

Najbolji putni izleti koje smo vodili ove godine (i oni su svi u roku od 3 sata od miami)

Post Putovanje

10 najfotogenih tačaka u teksasu

Post Putovanje

8 lažnih hacksa koje verovatno ne koristite (ali trebate biti)

Post Putovanje

19 instagramova koji nas podsjećaju Santorini je sanjaj izvan vjerovanja

Post Putovanje

9 neverovatno opuštajućih malih hotela u u.s

Post Putovanje

Rej svetlosti

Post Putovanje

7 iznenađujuće stvari koje su zabranjene od Disney parkova (i 3 koje su potpuno dobre)

Post Putovanje

7 razloga krstarenja ne sisaju (pogotovo kada se otpremaju sa zapadne obale)

Post Putovanje

10 najboljih desertnih gradova na svetu