7 neočekivanih ali strašnih odmora za ljubitelje umetnosti | BA.centerar.org

7 neočekivanih ali strašnih odmora za ljubitelje umetnosti

7 neočekivanih ali strašnih odmora za ljubitelje umetnosti

Ti si zapamtio svaki Warhol u MoMA-i u ovom trenutku mogao vjerojatno slikati većina Cézanne je mrtve prirode iz memorije. Dakle, ono što je esteta sa lutanjem da radim? Rezervirati na jedan od ovih artsy destinacija izgubiti u muzeju prostrano, chat se vlasnici galerija ili raznese svoj Instagram sa street-art pukne.

Brandon Burns / Flickr

Marfa, TX

Utočište ovom udaljenom umjetnika na Zapadu Texas pustinja izgleda kao nadrealno sanjarenje-i volimo ga. Srce je scena Fondacija Chinati, muzej koji spaja upečatljiv instalacije velikih razmjera sa širom otvorene pejzaž (koju je osnovao Donald Judd, bivši NYC Minimalistički koji je počeo sve u 70-ih). Isto avangarda-meets-Wild West estetski nadahnjuje druge galerije i radove po gradu, uključujući, da, sada već poznati Prada Marfabuilding.

Samchills / Flickr

Berlin, Njemačka

Hong Kong i Singapur su često reklamira kao umjetnost čvorišta u Aziji, ali prijestonica Kine dobiva naš glas za uspješan zajednicu rada umjetnika. Mnogo toga je koncentrirana u gradu 798 Art District, stari vojni kompleks fabrike da je sada smješten studija, kafića, vanjski skulpture i Ullens Centar za savremenu umjetnost. Naći ćete i up-and-dolaze scene u okolnom području od Caochangdi (kojih jedan Ai Weiwei naziva domom).

Timothy Neesam / Flickr

Mexico City, Meksiko

Meksički kapital ima nešto za svakoga: jarke murale, drevni astečki artefakti, eklektičan arhitekture i vrhunske suvremenih umjetnika. Galerija-hop u kuk La Roma područje, obim od ulične umjetnosti u Coyoacán (susjedstvu jednom dom Frida Kahlo i Diego Rivera) ili pop u jednom od više od 150 (!) Muzeji, uključujući Instagram-dostojan Museo Soumayaand Museo de Arte Popular. Pobrinite se da se odmore za još jedan veliki atrakcije: nevjerovatne hrane.

Jeoren Mirck / Flickr

Łódź, Poljska

Istočne Europe mogu ranije donijeti smeta gotičke arhitekture od ulične umjetnosti, ali to poljskom gradu (izgovara se "Woodge" FYI) je dom za neke apsolutno zapanjujuće murale. Oni su rad Urban Obrasci Foundation, organizacije koja je naručila uličnih umjetnika iz cijelog svijeta. To je također dom jednog od najstarijih modernog muzejima u svijetu, Muzeum Sztuki. (David Lynch je čuveni veliki fan grada, tako da je to.)

Rodrigo Soldon / Flickr

São Paulo, Brazil

Različitih južnoameričkih metropola domaćin drugi najstariji bijenalu u svijetu (nakon Venecija), tako da je teško da je iznenađenje da postoji zdrava kreativna kultura podudaraju. Od masivne, međunarodna kolekciju na Museu de Arteto zidovima grafiti-poprskao je Beco do Batman (Batman Alley) na Mercado Municipal, koji naglašava brazilski umjetnost, možete lako provesti nedelju dana sa Nary fudbalskoj utakmici na svom itinerer.

Lionel Tinchant / Flickr

Detroit, MI

Srednjeg zapada nema manjka fantastičan umjetnosti (vidi Chicago, Minneapolis), ali Motor City kreativnoj sceni cvjeta kao umjetnici hrle iz drugih (* kašalj * skuplji) gradova. Slučaj u točki: Godišnja Murals na festivalu Marketlive-slikarstvo (u septembru) i svježi val galerije poput biblioteke Street Collectivethat prvak u nastajanju umjetnika.

Pratite PureWow na Pinterest

Povezane vijesti


Post Putovanje

70 stepeni i sunčano: 5 cool gradova da pobegne do asap

Post Putovanje

5 sanjskih američkih skijališta

Post Putovanje

12 najboljih ostrva u čitavom svijetu

Post Putovanje

6 Ritzy razloga za preispitivanje San diego

Post Putovanje

Rangirano je 5 najboljih američkih putnih izleta

Post Putovanje

5 mitova o letenju koji su potpuni

Post Putovanje

10 Disney klub za odmor Perks koji će vas razneti

Post Putovanje

6 veličanstvenih hotelskih kamina savršeno za vaše udobje

Post Putovanje

10 najlepših tačaka u SF

Post Putovanje

8 najlepših božićnih destinacija širom sveta

Post Putovanje

Kako provesti savršen vikend u Londonu

Post Putovanje

Najbolji voćnjaci za obradu jabuka u Americi