8 najlepših mesta za stargazing u u.s | BA.centerar.org

8 najlepših mesta za stargazing u u.s

8 najlepših mesta za stargazing u u.s

U našem hiper-priključen-u vremenima to je sve previše lako zaboraviti kako magičnu na noćnom nebu može biti. (To ne pomaže da semafora i 24-satni znakova Rite Aid baš ne pružaju idealne uvjete za gledanje.), Ali ima još dosta velikih mjesta za diviti kosmosa. Bilo da želite brojati meteore, spot konstelacije ili samo razmišljati postojanja, ovih osam spotova su sjajan (ga?) Izbora. Dakle, rezervirajte svoj tripASAP. I bonus: Većina njih su samo kao Nevjerovatan danju.

Getty Images

Death Valley National Park, California

Postoji nekoliko razloga glasoviti SoCal pustinju čini odličnoj mjesto gledanja: Njegova masivne veličine (više od 5.000 kvadratnih milja), njegova suhom klimom (aka nema vlage i prilično nula šanse oblaka) i dosta široke, ravne pejzaža. FYI, u slučaju da niste znali: Ovo je najtoplije mjesto u zemlji, tako da vaš raspored posjeta u hladnjak mjeseci.

Getty Images

Mauna Kea, Hawaii

Veliki otok se može pohvaliti prekrasnim plažama, ukusno kafe i sjedište u prvom redu do nebesa, u obliku 14.000 metara visok vulkan. Nije ni čudo što je sajt jednog od najeminentnijih svjetskih astronomskih istraživačkim centrima. Ali čak i ne-naučnici mogu dobiti u akciju: Free zvezde ture polaze od centra posjetitelja svake večeri.

NPS / Jacob W. Frank

Natural Bridges National Monument, Utah

Utah je dom bezbrojnim prekrasna prirodna čuda, ali ovo područje ima jedinstveni čast da bude prvi Međunarodni Dark Sky Parkand jedan od najmračnijih mjesta ikada assessedby Nacionalnog parka službe. To znači da ima gotovo nula svjetlo zagađenja, što vam omogućava da vidite hiljada zvezda koje inače ne bi biti vidljivi-i nekoliko iznenađujućih kamene formacije dok si u tome.

Dave Hensley / Flickr

Big Bend National Park, Texas

Sve je veći u Teksasu, a to uključuje i nebo nad ovom parku na meksičke granice. Uz odličnu vidljivost zvijezda, naći ćete dramatične kanjona, polja divljeg cveća i cvjeta kaktus i vrlo malo drugih turista-to je jedna od najvećih i najmanjih posjetili nacionalne parkove u zemlji. (Ne mogu da shvatim zašto... Jesi li vidio taj pogled?)

Getty Images

Cherry Springs State Park, Pennsylvania

Koji se smatra najboljim zvezde odredište istočno od Mississippija, udaljene lokacije ovaj park je na vrhu visoravni znači otvoren, bez prekida nebo gotovo nema svjetla zagađenja. Ostavite svjetiljku iza: Na najjasniji noći, Mliječnog puta je dovoljno pametan da se baci sjene.

Getty Images

Nacionalni park Denali, Aljaska

Mjestu najviši vrh u Sjevernoj Americi je nevjerovatno mjesto za vidjeti zvezdica (da ne spominjemo zapanjujuće pejzaže), ali imate i dobre šanse uočavanje drugog nebu fenomen: Northern Lights. Zbog velike širine parka, nećete dobiti mnogo tame u ljeto; najbolje zvezde (i aurora-posmatrajući) mogu se naći u jesen, zimu i rano proljeće. (Donesite jaknu.)

NPS / Jacob Frank

Glacier National Park, Montana

Backpackers hrle u Big Sky zemlju svojim prekrasnim planinama i jezerima, netaknute ekosistema, divlje životinje viđenja-pripaziti za divokoze i losa-i, da, nestvarno nebeskih prikazuje, zahvaljujući lokaciji daleko od velikih gradova. (A ima ih pregršt lože i brvnare za one koji ne traže da idu punim Wild.)

Daniel Parks / Flickr

Kitt Peak Nacionalni opservatorij, Arizona

Ovaj astronomski centar u pustinji Sonoran nalazi i najveći i najraznovrsniji kolekcije optičkih i radio teleskopa ne samo u zemlji, ali u svijetu. To je aktivan istraživački centar, tako da ćete morati rezervirati jedan od noćne toursto koriste teleskope, ali vjeruj mi, ova high-tech instrumenti su ligama izvan toga hobi 'obim imaš za svoj deveti rođendan.

Pratite PureWow na Pinterest

Povezane vijesti


Post Putovanje

Najlepše mesto za Gawk u jesenskom jezeru blizu Njujorka

Post Putovanje

10 najfotogenih tačaka u teksasu

Post Putovanje

5 najskupljih hotelskih apartmana u Čikagu

Post Putovanje

15 najlepših gradova u Evropi

Post Putovanje

6 najboljih vikendskih odmora za toplo vreme

Post Putovanje

6 ozbiljno potcijenjenih plaža duž jezerskog michigan

Post Putovanje

Ove zemlje imaju najbolje vreme u celom svetu

Post Putovanje

Kako putovati u Englesku bez napuštanja kauča

Post Putovanje

8 mesta za putovanje u decembar koji neće koštati bogatstvo

Post Putovanje

5 hotela tako prekrasnih, samo bi mogli ostati u Čikagu sve zime

Post Putovanje

9 najslabijih plaža u celom svetu

Post Putovanje

5 najlepših putnih izleta iz San Franciska