8 neverovatnih odmora koji vraćaju zajednici | BA.centerar.org

8 neverovatnih odmora koji vraćaju zajednici

8 neverovatnih odmora koji vraćaju zajednici

Skijanje u Aspenu. Island-hopping na Karibima. Razgledavanje u Tokiju. Postoji milion i jedan način da svoj odmor provesti (i da ćemo ih sve, hvala vam puno). Ali, za one koji žele da putuju i pomoći drugima (skovao "voluntourism"), pozdravljamo vas. Evo, osam načina da se to nešto dobro za Vašu sljedeću globus-kasu.

Biosfere Expeditions / Facebook

Studija Endangered Species u Amazonu

Kao dio male međunarodni tim na čelu sa biosfere Expeditions, vi ćete pomoći lokalnim biolozima s tekućim istraživanje biološke raznolikosti u Peruu. Pješice i preko kanu, vi ćete pomoći staze životinja i snimiti ugrožene vrste, kao što su jaguara, pume i primata. Upozorenje: Dio posla je da morate ustati u 5 ujutro svaki dan, tako da noćne ptice ne treba primjenjivati.

Moss / Flickr

Naučiti HIV svijesti u Kambodži

Na ovoj dva ili četiri sedmice volontiranje avantura, vi ćete pružiti vitalne wellness obrazovanje ugroženim djecu i odrasle širom Kambodža kroz Global Service korpusa. Nakon nekoliko dana treninga, vi ćete biti spremni da vode radionice fokusirane na prevenciju HIV / AIDS, svijest zloupotrebe droga i alkohola, higijene, ishrane i pitanja vezana za nasilje u porodici.

Ruke gore Holidays

Feed Elephants i sadnja drveća na Tajlandu

Nakon dana provedenog u razgledavanju u Bangkoku, Hands Up Holidays'guests su pozvao da idem Chiang Mai za pet dana na slona rezerve. Tu ćete hraniti i kupati slona, ​​presaditi stabla u iskrĉene područjima i učiti o generalu prašume rehabilitacije. Tu je i dosta vremena za opuštanje od raskošnih infinity pool.

Beppe_tapelessfilm / Flickr

Pomoći djetetu u Najrobiju

Kroz Micato Safaris, putnici mogu uživati ​​u tradicionalnoj i luksuznoj safari (ti ćeš vidjeti nosoroga, ljudi!) Sa filantropska twist: Tokom putovanja, svi gosti su ohrabreni da provedete nekoliko sati volontiranja sa AmericaShare, neprofitna posvećena poboljšanju živote djece u Nairobiju.

GoVoluntouring

Sačuvaj morske kornjače u Kostarika

Iako su neki put je blokiran za kupanje, a ti? Ću provesti većinu svog odmora čišćenje plaže, preseljenje gnijezda i spašavanje kornjače na raskošnih obalama Kostarike s GoVoluntouring. (Don? T brinuti? Ti? Ću naučiti kako se to sve ovo vrijeme treninga.) Tu? Sa ti dobre šanse? Ću biti bez struje, a možda ćete morati da nabavljaju svoju vodu iz obližnje dobro. Drugim riječima, ova avantura nije za one sa slabim srcem.

Howard Oates / Getty Images

Instalirati solarni paneli u Nikaragvi

Transform off-the-grid zajednici pomažući GRID Alternativesinstall solarnih panela u školama, bolnicama i domovima. Ne morate znati Španjolski-ili ne razumiju ništa o solarnoj električne energije-da pomogne, a program ohrabruje da bi duž cijelog legla. (Čitaj: Deca su dobrodošli.) Dok je u treningu, da ćete ostati u fensi hotelu sa bazenom, spa centar i restoran. Dok je radio sa zajednicom, ćeš ostati, dobro, u zajednici-u seoskim kućama bez tekuće vode i struje.

Eko-Scuba Dive na Sejšelima

Momci, koraljnih grebena je potrebna vaša pomoć. Glave do Indijskog okeana sa GoEco i provesti svoje dane prikupljanje podataka o koraljnih grebena, morske kornjače, tropske ribe i plankton. Volonteri naučiti kako prepoznati mnoge autohtone vrste dok je putovao usred idilične pustinji otoke.

Getty Images

Služe hranu za siromašne

Ako ste u potrazi za volonterski projekt koji je malo manje sveobuhvatna, Ritz-Carlton ima sjajan program u mjestu vratiti Getaways. Evo, gosti su pozvani da učestvuju u pola dana volonterski napori, sve koordinirane kroz hotel i uključene u vaš boravak. Posebno smo kao grana San Franciska, što olakšava putovanja u lokalnoj crkvi služenja obroka beskućnicima, starije osobe i ugrožene.

Pratite PureWow na Pinterest

Povezane vijesti


Post Putovanje

10 zapanjujućih putničkih destinacija koje možda ne znate

Post Putovanje

5 najboljih putnih izleta za proleće

Post Putovanje

Najlepše ulice u miami

Post Putovanje

8 sanjskih novih hotela koji su savršeni izgovor za boravak

Post Putovanje

9 groovy Los Angeles znamenitosti koje treba znati

Post Putovanje

Najbolji jezerski gradovi u Americi

Post Putovanje

Tri vikend putovanja treba da prođete ovog proleća

Post Putovanje

10 neverovatnih motela možete iznajmiti za manje od 100 EUR po noći

Post Putovanje

5 najboljih putnih izleta u Kaliforniji

Post Putovanje

Vaš vodič za savršen 3-dnevni vikend u Los Anđelesu

Post Putovanje

8 putnih aplikacija kojima nije potreban pristup internetu

Post Putovanje

5 ne mogu propustiti događaje koji se sada dešavaju u miami