9 groovy Los Angeles znamenitosti koje treba znati | BA.centerar.org

9 groovy Los Angeles znamenitosti koje treba znati

9 groovy Los Angeles znamenitosti koje treba znati

Iz italijanskog stila poslovna zgrada u centru grada (koristi se kao filmski set) na jedinstveno prekrasne kamenite plaže u Malibuu (koristi se kao filmski set), ima toliko u Los Angelesu još niste vidjeli. Ove lokacije su sve zaštićene kao nacionalne povijesne znamenitosti, tako da stvarno moraju biti na svom radaru. I društvenih medija.

Bruce Monroe / Flickr

Bradbury Building

1893. Godine, a rudnika zlata milioner gradi jedan od najvećih struktura-poslovnoj zgradi na zapadnoj obali je da ima od kovanog željeza, poliranog drva, talijanski mramor stepenice i dovoljno krovnih prozora kako bi izgledalo dijelu ogromna katedrala a dio pariški alleyway. Bonus: To je bio stand-u za distopijski Los Angeles u Blade Runner.

Provjeri

Omar Kalifornia / Flickr

Neutra VDL istraživačke kuće

Arhitekt Richard Neutra danas je sagradio ovu tada revolucionarni modernističke kuće za sebe u 1932. Šetajući to je kao touring dizajna u najvećim hitovima Reach-a.

Provjeri

Los Angeles Love Affair

Leonis Adobe

Glavna kuća, sagrađena 1844. Godine, jedna je od najstarijih u Los Angelesu. Mi smo fasciniran ne samo od strane kolonijalne strukture (sa svojim duhom), ali i od strane Chumash indijski kolibu koja je bila podignuta na Calabasas osnovi.

Provjeri

Terri Nairn

Pico Canyon Oilfield

Početak naftnog buma Cali je u ovoj Santa Clarita oblasti; ovo GUSHER počela 1876. I nastavila proizvodnju nafte za 114 godina. Sada je to grad duhova zove Mentryville, koji uključuje pješačke staze posjetio povremeno Mountain Lion, lisica i jazavac.

Provjeri

Giggs Huang / Flickr

Point Dume

Ko kaže istorijske znamenitosti moraju biti čovjek napravio? Ovo showstoppingly prekrasna Malibu Beach je zaslužio svoje mjesto s katom prošlosti koja uključuje stintova kao lov na kitove mjesto, nudističke plaže i (na filmu) Tony Stark je rad kod kuće.

Provjeri

Megan Westerby / Flickr

Watts Towers

Jedan građevinski imigrant radnik talijanski proveo 33 godina od noći i vikendom za izgradnju mini grad od 99-metara visok kule od armature betona i 7 Up boca. Outsider umjetnost nikada nije bio isti.

Provjeri

Don Barrett / Flickr

Hollyhock House

Veliki arhitekt Frank Lloyd Wright izgraditi ovog dramatičnog tumačenje Maja hram (beton, olovnog stakla i veliki kamin-om) u 1921. Napomena arhitektima: beton + zemljotresi = Hella popravke

Provjeri

Jared A. Sayeg

Pasadena Playhouse

U 1920-ih, ovo mjesto na čelu zemlje pomama zove Little Theatre pokreta, u kojem je montiran pametna, izazivajući radova. Eugene O'Neill, Tennessee Williams i drugim imenima voljeni od srednje škole engleskog jezika premijerno rade ovdje. Al Pacino i Judith Light obavljaju februar 3. Do 19. Marta.

Provjeri

Joyrides Art Company

Manhattan Beach Pier

Osmougaonim zgrade u mediteranskom stilu nalazi se na kraju ovog 928 metara pristaništa da je u 1940-ih, bio je meka za novi sportski ludilo: surfanje.

Provjeri

Pratite PureWow na Pinterest

Povezane vijesti


Post Putovanje

7 najneverovatnijih akvarija u u.s

Post Putovanje

6. avgusta odmori koji neće biti banane skupe i prenatrpane

Post Putovanje

12 putovanja koje svaka žena treba da preduzme prije nego što ima 40 godina

Post Putovanje

Svi trodnevni izleti za vikend trebate letjeti

Post Putovanje

7 zemalja u kojima je američki dolar jak

Post Putovanje

7 neverovatnih podvodnih hotela širom svijeta

Post Putovanje

7 otočaka možete uzeti bez napuštanja zemlje

Post Putovanje

7 neočekivanih ali strašnih odmora za ljubitelje umetnosti

Post Putovanje

10 najlepših mesta na zapadnoj obali morate posjetiti

Post Putovanje

8 stilskih suštinskih potreba svakog savremenog putnika

Post Putovanje

6 dnevna putovanja koja vrijedi nedostajati danom rada

Post Putovanje

8 neverovatnih odmora koji vraćaju zajednici