9 Predivni parkovi u gradovima širom sveta | BA.centerar.org

9 Predivni parkovi u gradovima širom sveta

9 Predivni parkovi u gradovima širom sveta

Bilo da ste u posjetu jedan ili žive u jednoj, gradovi mogu biti ogromna. Pobjeći od nebodera, buke i gužve, ne gledati dalje od ovih devet zelene svetišta smještena u urbanim sredinama diljem svijeta.

John Truong / Flickr

Griffith Park, Los Angeles

Smješten u Los Feliz četvrti LA je jedan od najvećih parkova u SAD-u Hike na opservatoriju pogledom centru Los Angelesa da vidi jedan od najvažnijih epskih pogled na Hollywood znak.

Park Gell, Barcelona

Antoni Gaudí ostavio trajan utisak na Barcelona, ​​uključujući i njegov svjetski poznati Park Güell. Uređena sa živim, keramičke pločice i hirovito dizajna, ona je u sjevernom dijelu grada, s pogledom užurbanih ulica i azurno vodama Barceloneta Beach.

Park Ueno, Tokio

Ueno je bio jedan od prvih javnih parkova u zemlji i dom na floru i faunu, drevne hramove i nekoliko muzeja. Svakog proleća, park domaćin Cherry Blossom festival u Tokiju, a posjetitelji mogu hodati kroz drvoredom vrtovima pršti s blijedo-ružičastim cvijećem.

Hyde Park, London

Jednom od londonskih osam Royal Parks, Hyde je jedan od najljepših i najposjećenijih na otvorenom prostoru u gradu. Parka, koja se graniči Kensington Gardens, je dom Serpentine jezera, krivudavim stazama i mirnog mjesta.

Central Park, NY

Istezanje 51 gradskih blokova, Central Park je urbana oaza u betonsku džunglu Menhetna. Tokom ljeta, istražite fontane i skulpture, hodati stazama i imaju piknik u Sheep Meadow ili Velikog Lawn. Tokom zime, ide klizanje, provozajte kočija i zgrabite večeru u Tavern on the Green.

Villa Doria Pamphili, Rim

Nalazi se na čudan Trastevere strani Tibar leži najveći uređenom javnom parku Rima. Jednom privatnom imanju za plemenite rimske porodice, Villa Doria Pamphili je sada predivan zelene prostor. Njegova vrtovima, agruma i mirno jezera čine idealan bijeg.

Luksemburg vrt, Pariz

Od svih prekrasne spotove koji Parizu pohvaliti, Jardin du Luxembourg ističe. Nalazi se u centru šesto arondismanu, na lijevoj obali vrt nastao je u ranim 1600-ih godina. Sa predivnim cvijeća, drveća, statua i fontana ribnjak - naseljena maleni igračka jedrilica - vrt je ostala urbana bijeg stoljećima.

Ibirapuera Park, Sao Paulo

Izgrađen kako bi proslavili Sao Paulo je 400. Rođendan, najveći park u gradu sadrži opuštajući jezero, impresivne arhitekture i bujne, zelene površine. Ako odete u subotu ujutro, vi ćete biti okružen bicikliste i trkači uzimanje prednost od mnogih široke staze i staze Ibirapuera a.

Vondelpark, Amsterdam

Nizozemska 'Najpoznatiji park nalazi se u Amsterdamu muzej četvrt u južnoj opštini grada. Popularna utočište i za turiste i lokalno stanovništvo, Vondelpark je daleko od haotično i grungy crvenih fenjera.

Povezane vijesti


Post Putovanje

Coziest zimski odmori u roku od 3 sata od sf

Post Putovanje

Najlepše ulice u miami

Post Putovanje

4 zimska odmarališta u blizini Njujorka koja će voleti i ne-skijaše

Post Putovanje

Vrhunska lista kašike za vožnju

Post Putovanje

Vodič za putovanje solo

Post Putovanje

Tri vikend putovanja treba da prođete ovog proleća

Post Putovanje

16 najintenzibilnija mesta u Majamiju (koja nisu vinograd)

Post Putovanje

7 putna putovanja u roku od dva sata od Njujorka

Post Putovanje

9 razloga zašto Dubai treba da bude vaš sledeći porodični odmor

Post Putovanje

8 razloga da volite mali grad u Teksasu

Post Putovanje

4 mesta čaroban blogger želi da ode 2018. godine (pre nego što svi saznaju o njima)

Post Putovanje

7 najboljih skijališta za porodice