Italija je izašla iz pucanja | BA.centerar.org

Italija je izašla iz pucanja

Italija je izašla iz pucanja

Milan, Firenca, Rim: To je ne čudi da je Italija jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u svijetu. Ali, umjesto da udaraju samo žarišta, utabamo malo vremena da posjetite manje putovao regija, previše. Okrenuli smo se Ciao Andiamo, web stranicu koja vam pomaže da planirate i knjiga off-the-pretučen-put talijanski odmor. Ako želite jesti, piti, luta, pa čak i tartufa-lovi svoj put kroz ovaj mediteranski dragulj, a zatim pogledajte ovih pet regija.

Roberto Floccari

Vidi Venecija, onda idu u Veneto

Nakon što ste istražili slikovite kanalima Venecije, na čelu dublje u regiji Veneto. Daleko od obale ćete naći gradova Verona i Padova, gdje Shakespeare postaviti njegove drame Romeo i Julietand Ukroćena goropad. U Veroni, prošetajte kroz šarmantan, romantičan trgovi i čuti koncert na otvorenom u rimskom amfiteatru iz prvog veka. U gradu Padovi Univerziteta, istražite Prato della Valle, jednog od najvećih pjace u Italiji okružen vodom i statue.

Pogledajte Amalfi Coast, onda idu u Puglia

Puglia, jedan grad Jadranskog mora u petu italijanske čizme, tiši i manje posjećuju turisti nego obali Amalfi. Osim sunčanje na prekrasna plaža, pogledajte povijesne arhitekture Castel del Monte i trulliof Alberobello, kako prepoznati kao područja pod zaštitom UNESCO. Pobrinite se rezervirati stol na Grotta Palazzeseto Dine unutar isklesan-out krečnjačke pećine s pogledom na more.

Vidjeti Florence, a zatim otići u Emilia-Romagna

Emilia-Romagna je jedan od najmanjih regija Italije, ali za Foodies to ne treba zanemariti. Povijesnih gradova Bologna i Parma (koje su dale svoj imena na svoj omiljeni charcuterie) su kulinarske utočišta. Posjetite Parmigiano-Reggiano ili balsamico tvornice, da domaća tjestenina-cooking class i gozba na meso i sireve u selu Osteria. Kada možete jesti više, posjetite autentični Ferrari museumin regiju u kojoj se donose Ferrarija i Lamborghinija.

Vidjeti Toskana, a zatim otići u Umbria

Nakon što ste dobili svoj napunjenosti toskanski krajolik, glava na istok do susjedne Umbria za quiter, opušteni iskustvo (zahvaljujući manje turista). Nazvan "zeleno srce? Italije, to? E dom zelenim brežuljcima i, srednjovjekovni sela i autentičnu kuhinju. Posjetite grad Norcia, koji je poznat po tartufima i divlje svinje kobasica, i uzorak vina u zaseoku Montefalco, koji je poznat po Sagrantino grožđa.

Vidjeti Milan, a zatim otići u Pijemont

Pobjeći vreve metropole Milana u obližnjem Pijemont. Regija je poznata po svojim srednjovjekovnih gradova i pejzaža, koji se nalaze u odnosu na Alpe. Posjetite grad Canelli, gdje je "podzemni katedrala" povezanih podruma čini uzorkovanja Spumanti vino povjetarac. Pridružiti iskusni lovci tartufa i pasa na potragu za bijele svjetski poznatog tartufa, a zatim uživati ​​u raskošan ručak tartufa na bazi uparen sa crno vino i domaće specijalitete.

Povezane vijesti


Post Putovanje

Najbolji gradovi Amerike za vikende

Post Putovanje

6 jezera i plivanje rupe u blizini San Franciska

Post Putovanje

9 zapanjujućih vazdušnih jastuka koje možete iznajmiti za svoje vjenčanje

Post Putovanje

6 najboljih mesta za sjeverno svjetlo

Post Putovanje

Na 17 najfotogenih lokacija za odmor na planeti

Post Putovanje

5 jeftinijih hotela u blizini Disney svijeta koji su i dalje sasvim lijepi

Post Putovanje

9 hvata za lice koje će promijeniti vašu transportnu igru

Post Putovanje

9 najlepših biblioteka na svetu

Post Putovanje

6 najboljih mesta za ribu i čips u Londonu

Post Putovanje

Definitivan vodič u vodiču u Parizu

Post Putovanje

10 hotela u Majamiju, tako divne, samo se pretvaramo da smo turisti

Post Putovanje

5 letnih kampova za odrasle u voznoj daljini Čikaga