Najljepše stvari u Londonu za vrijeme Božića | BA.centerar.org

Najljepše stvari u Londonu za vrijeme Božića

Najljepše stvari u Londonu za vrijeme Božića

Tko kaže da London je tamno i turobno u zimu? Postoji mnogo razloga za slavlje Božića preko bare (zdravo, mljeveno meso pite, Božić krekeri i još jedan razlog da jede pečenje Turska). Od krovu klizanje na candlelit božićnih pjesama, tu je pravi način da to London praznika, i to je to.

BikeWorldTravel / Getty Images

Uzmite Christmas Lights Bike Tour

Upoznajte Southbank HQ Londonska biciklijada Društva za sumrak obilazak najboljih svjetla grada, kroz živo Božić tržišta i bivših neke od najlegendarnijih zgrada i mostova. Bicikle, kacige i svjetla pružaju (zajedno sa Santa kape i kasetofonom miniranja božićnih pjesama). Samo ponesite svečane navijaju-a najtopliji athleisure habanje.

Pridruži se Christmas Carol Sing-Along u Royal Albert Hall

Ništa nas dovodi u raspoloženje brže nego veselo carol koncert-a ovaj je sigurno nešto posebno. Pjevati svoje srce kako bi svoj omiljeni svečane hitova i himni u pratnji London Orkestar, 120 osobe hor, i, oh, samo oko 5.000 drugih koncerata u povijesnom South Kensington koncertnoj dvorani.

Svjetlarnik

Uzmi Spin (ili sušenje) na krovu Klizalište

Postavljen na desetom katu bivšeg vozni park u istočnom Londonu je prvi gradski krovu klizalište, šarmantan otvoreni prostor sa svetlucanja i neometan pogled na horizont. Ulaz je besplatan i ulaznice za klizanje su dostupni kao unosite led. Kada završite, klize preko na grijani bar na krovu za fondue, ulične hrane i neke prijeko potrebne restorativne kuhano vino.

Hrabar je Rides u Hyde Park-a Winter Wonderland

Posjetite fairyland zimske zabave usred središtu Londona. Ima nešto za svakoga: Thrill azila će se dopasti tobogane dok romantičari mogu klizati pod zvijezdama na najveći evropski klizalište, i Foodies mogu odlaze u tradicionalnom njemačkom tržištu sa bavarskom stilu barova i kafića. Tu je i živu glazbu mjesto, cirkus, ledenog bara i dahom tržištu tezgi prodaje sitnice i igračke. (Top savjet: Idi po mraku da vide neonskim osvetljavaju zimskog neba.)

Kew Gardens

Gledati Light Show u Kew Gardens

Neverovatan Gardens at Kew (sa najvećim i najraznovrsnijih zbirku živih biljaka u svijetu) dobiti makeover nakon mraku za Božić sa milion svetlucanja, gigant Baubles, laserske zrake, kaleidoskopski projekcije i požara lampiona. Kada završite začepljenja svima Instagram feed sa svojim iskričavim pukne, možete nazdraviti puslice na otvorenoj vatri i zagrijati toplom čokoladom i kuhano vino.

Jesti, piti i veseli se na Borough Market

Popularni hrane marketis London najstariji (to je bilo oko 1.000 godina) i najveći. Pregledavati štandova sezonskih proizvoda i vrhunske kvalitete street food-Ne propustite najbolji sir toastie u gradu-sa zvukom božićne pjesme i miris kuvanog vina i pečene kestene u zraku. To je pravi božićni praznik za vaša čula.

Charles Dickens Muzej / Facebook

Go Back in Time u Charles Dickens muzej

Autor A Christmas Carolis često je zaslužan za stvaranje Božić kao što znamo to. Dakle, ono što bolje mjesto za naučiti o povijesti toliko britanskih svečane tradicije nego na Dickens porodične kuće? Događaji tokom decembra uključuju Carol koncerti, čitanja i nastupa kao i Dickensianov pješačke ture u Londonu i Badnjak okuplja zajedno sa kuhano jabukovača, mljeveno meso pite i tradicionalne Victorian dekoracije. Koliko više britanskih možete dobiti?

Pick Up Last minute poklon za London Bridge Božić tržištu

Iako postoje mnogo božićnih tržištima u gradu, ovo je slika savršena. To je postavljen na obalama rijeke Temze s pogledom na toranj i London i London Bridge. Pronađite nešto neuobičajeno da se kući među ručne izrade zanata, a zatim napuniti na Božić koktele i grickalice na planini stilu štandova. Živjeli.

Povezane vijesti


Post Putovanje

Sve SF usluge su definirane (konačno)

Post Putovanje

Vaš vodič za savršen 3-dnevni vikend u Parizu

Post Putovanje

Sve što je potrebno za pakovanje ultimate Hamptons torbe za plažu

Post Putovanje

8 neverovatnih mesta za karipske

Post Putovanje

7 razloga za razmatranje Bermuda za dugog vikenda

Post Putovanje

8 najlepših sunca u Americi

Post Putovanje

7 razloga krstarenja ne sisaju (pogotovo kada se otpremaju sa zapadne obale)

Post Putovanje

7 najboljih rupa za plivanje u Americi

Post Putovanje

7 američkih gradova koji izgledaju kao da pripadaju Evropi

Post Putovanje

5 hotela na otvorenom gde možete zaspati pod zvezdama

Post Putovanje

6 letnjih putovanja za rezervaciju odmah

Post Putovanje

7 razloga za odlazak u Hamptons nakon radnog dana