Ovi 7 gradova su totalno opterećeni | BA.centerar.org

Ovi 7 gradova su totalno opterećeni

Ovi 7 gradova su totalno opterećeni

Ako želite da se vratimo u prošlost, mogli pijanka-gledati Mad Men. Ili pročitajte Wolf Hall. Ili počnu govoriti isključivo u staroengleski.

Ili možete posjetiti jednu od ovih sedam mjesta koja su potpuno zaglavio u drugom stoljeću - na dobar način.

Havana, Kuba

Nemojte se iznenaditi ako taksi prijevoz je 1950 Chevy Cabrio, ili ako kurir na biciklu isporučuje bokvice na pragu. Ovaj grad je burne istorije sa Amerikom kasni modernizacija i umjesto toga zadržao šarene i romantična. (I here'sa fitilj o tome kako da se tamo legalno.)

Rothenburg, Njemačka

Chitty Chitty Bang Bangwas snimljen ovdje, a možete praktično čuti pesmu kako promiču iz idiličnog između redova. Srednjovjekovni bavarski arhitektura je kao dobro očuvana kao što dobiva, a prvi dvorac datira do 1070.

Daily post

Varanasi, Indija

Varanasi je jedan od najstarijih naseljenih gradova na svijetu - i sasvim je moguće najsvetije. Drevni hramovi i svetišta pop up svakih nekoliko koraka, i užurbanog tržišta preplavljen sa začinima i ručne izrade svile. (Srećom, Wi-Fi).

Tommy Ooi

Colmar, Francuska

Često se naziva Little Venice, Colmar je šarmantan Alsatian selo pod uticajem i njemački i francuski tradicije. Brodovi plove kroz maleni kanala, lokalni pekari prodaju tradicionalnih slatkiša u svojim trgovinama, a većina arhitekture sačuvana kroz Francuske revolucije.

Brugge, Belgija

Zahvaljujući slikovitim kanalima, kamenim ulicama i srednjovjekovne arhitekture, Bruges izgleda kao grad ravno iz bajke. Provedite dane mnogo kao što bi u 14. Stoljeću, u kupovinu za sir, jesti haringe ili penjanje 366 koraka u zvoniku.

Sternberg rasvjeta

Sisters, Oregon

Izlet u Sestre će vas baciti natrag u divljinu, divlji zapad. Sa svojim country-tematske centra grada i rodeo (da ne govorimo o godišnjem jorgan šou i pučka fešta), bit ćete zakleti da ste u John Wayne film.

Quinn Mattingly

Bagan, Myanmar

Posjetite ovaj pospani azijski grad, izgrađen u 1057, i možda mislite da ste putovali nazad u drevna vremena. Konjskim zapregama i dalje dot ulicama, ljudi peru svoju odjeću u rijeci a tu su budističke hramove i pagode što se tiče oka mogu vidjeti.

Povezane vijesti


Post Putovanje

10 najlepših svetskih mesta u cvetu

Post Putovanje

6 dnevna putovanja koja vrijedi nedostajati danom rada

Post Putovanje

7 neverovatnih odmora

Post Putovanje

8 velika zapadna obala

Post Putovanje

5 neočekivanih mesta možete direktno letjeti samo zato što živite u Njujorku

Post Putovanje

5 najboljih putnih izleta iz Dalasa

Post Putovanje

5 mjesta za odmor koje će biti ogromne 2018

Post Putovanje

8 osvijetljenih odmarališta koje koštaju manje od 150 EUR po noći

Post Putovanje

Kako putovati jeftino kada više niste u vašim dvadesetim

Post Putovanje

9 najslabijih plaža u celom svetu

Post Putovanje

Najljepše svetleće tačke u Kaliforniji

Post Putovanje

10 kuća za odmor koji su daleko hladniji od hotela