Ovi 7 ikonični Los Angeles spotovi su mnogo interesantniji od holivudskog znaka | BA.centerar.org

Ovi 7 ikonični Los Angeles spotovi su mnogo interesantniji od holivudskog znaka

Ovi 7 ikonični Los Angeles spotovi su mnogo interesantniji od holivudskog znaka

Ste videli imena na Hollywood Boulevard, uzeti autoportret sa holivudski znak u pozadini i surfed Malibuu. Tako icon-mudar, dobar si, zar ne? još-ne trebate provjeriti ovih zanimljivi, čudno i kretanje mesta po gradu da znam Los Angelesu. Jer smo mnogo više od sunca i frape.

Jana Sukovska / Facebook

Waves zastava Memorial

Svake godine u rujnu, zastava za svaku od žrtava 9/11 napada izvire na potezu od Sveučilištu Pepperdine na Pacific Coast Highway. Danas je posljednji dan na ovoj epski, kreće vista.

Nauči više

Ramón C. Cortez School of Visual Arts

Grand Arts High School

Pravilno poznat kao Ramon C. Cortines School of Visual i Performing Arts, ovo javno srednjoj školi stvorio je brojne kontroverze u 2008, kada je predstavila ukrasna toranj se diže iz svojih 950-sjedište izvedbenih umjetnosti teatra. (Samo Pozorište koštati 49 miliona $.) Ne samo da su škole budžeta ukupne čvrsto, ali nisu svi ljubitelj dnevnik ispusta koji postoji izvan waterpark. Ipak, to je nešto što gledati dok vozite na 101.

Nauči više

Carlfbagge / Flickr

Sunken City

To je svaki vlasnika kuće noćna mora. Ti fino u primorskom bungalov, a zatim-bam! To slajdove u ocean. To je ono što se dogodilo u San Pedro zajednica u 1920., kada je neobjašnjena klizišta isisan 11 inča zemljišta mase dnevno u zaljev. Još uvijek možete vidjeti ograđenom ruševine (uz korejski prijateljstva Bell i zimovanja monarh leptira) na Point Fermin Park.

Nauči više

Paul Narvaez

Trifora

Ovo šest priča, šest tona skulptura uspio se sakriti u običnom vidiku. Dizajniran za reprodukciju glazbe i bljeskanja, 1975 kinetička umjetnost instalacija sjedi pored City Hall u blizini Grand Park, ali vjerojatno ga nisam video, jer je njegova tech operacija imala propuste kada je sagrađena, te je ismijavana kao "tri viljuške u potrazi za Tursku. "ali sada je pokret za smreka ga sa novijim operativnim sistemom za punu funkcionalnu grooviness.

Nauči više

Neon Tommy / Flickr

Departman za energetiku i vode

Ova zgrada DTLA podignuta je 1963. Godine, prije nego što suša i energetske efikasnosti zabrinutost je koncept problematična zašto nothave ogroman javni strukturu okružen jarkom i fontana i stalno munjevito lit svako doba dana trošiti vrlo resursa odjel ima za cilj da kontrola ? Ali hej, te fontane su baller.

Nauči više

Bonaventure Hotel

Bonaventure Hotel

Ovaj u potpunosti ogleda, 35-priča-visok DTLA ekstravagancije ima 1.354 sobe za goste. Ali, to je prilično zanemarena u žurbi prema butik današnjeg hotela i luksuznih nebodera. Šteta, jer je ovaj hotel 1970 je osmišljen kao utopijski a-city-u-i ima čudno, retro funkcije kao što su unutarnji staza za trčanje i rotirajući aperitiv bar.

Nauči više

EricF2000 / Flickr

Beverly Hills High School toranj

Još jedan dan, još jedan kontroverzni LAUSD toranj. Ste primetili ovaj vožnje kroz Beverly Hills i razmišljao, što se krije ispod te veliki flowered stvar? Odgovor: operativni ulje dobro. Jedan da zaradio škole stotine hiljada dolara. 2001. Godine, bio je prekriven flowered mrežicom koju teško bolesne djece koji je oslikao na vinilu i krstio Zatim Erin Brockovich "The Tower of Hope". (NAPOMENA: file pod "ne možete napraviti ovo gore") podnio tužbu tvrdeći da je opasnost po zdravlje, a tada je nadimak "Tower of Nadam se da ne dobije rak." bušenje je zaustavljen, a čišćenje je bilo naređeno. Ali njegova dualnost čini tako ikonički Los Angelesu.

Nauči više

Pratite PureWow na Pinterest

Povezane vijesti


Post Putovanje

5 off-the-radar mjesta za putovanje ovog leta

Post Putovanje

Najlepše letnje destinacije (i šta pakirati za svaku)

Post Putovanje

Evo gde putovati svakog meseca 2018. godine

Post Putovanje

6 neverovatnih vodopada širom sveta (ne morate da budete nacionalni geografski fotograf da vidite)

Post Putovanje

8 zemalja zimskog vina se bavi da iskoriste sada

Post Putovanje

11 neobično lepih malih gradova iz celog sveta

Post Putovanje

Kako da ne budete dosadni turisti

Post Putovanje

6 savjeta za putovanje u zemlju u kojoj ne govorite jezik

Post Putovanje

7 najboljih mesta za glupanje u u.s

Post Putovanje

7 razloga zbog kojih je hotel Milwaukee hiper od ostatka

Post Putovanje

10 najlepših tačaka u SF

Post Putovanje

Najbolji odmor za sve nivoe vaše veze