Sve što trebate znati o odlasku na Kubu upravo sada | BA.centerar.org

Sve što trebate znati o odlasku na Kubu upravo sada

Sve što trebate znati o odlasku na Kubu upravo sada

Kuba - sledeći veliki odmor odredište! Kuba - Direktni letovi iz velikih američkih gradova! Kuba - još malo zbunjujuće. Kako upravo ti doći? I šta vam je potrebno učiniti u pripremi?

Evo kako zapravo doći do šarmantan zemlju palmi nižu plaže i tropske koktele.

Verovatno je najlakše uzeti obilazak

Želim da preda planiranju preko nekog drugog? Turoperatori kao GeoExand Insight Cubawork sve stanovanje, blagovanje i viza detaljima - onda vas odvesti od lokacije do lokacije. Možete čak hop krstarenje, kao što su Road Scholar, što ostavlja sa Jamajke i udara tri luka u sedam dana.

Ali, to je moguće doći sami

Žele da putuju sami ili sa drugar? Morat ćete rezervirati svoje putovanje kroz charter kompanija kao što je Kuba Travel Services. Oni će podnijeti vizu i potvrdili da spadaju u jednu od 12 novih kategorija dozvoljene od strane američkog State Departmenta. (Misli novinarstvo, obrazovne ili vjerske aktivnosti ili profesionalnog istraživanja.)

A šta letova?

Iako američka nosača kao što su JetBlue i Eastern Airlines lete direktno u Havanu, američka vlada i dalje tehnički im zabranjuje da rade redovni letovi na Kubi. Dakle, opet, to samo znači da je potrebno proći kroz charter kompanija kako bi sve to dobro i legalno. (Još uvijek možete letjeti direktno.)

Uzmite gotovinu

Kreditnih i bankomat karticama američkih banaka često ne rade ovdje, tako uzeti dovoljno novca da plati za svoj hotel (osim ako pre-paid online) i hrane. I zapamtite: Dan za danom troškovi izvan evropskih vlasništvu odmarališta su tako jeftin, vi ćete biti u mogućnosti da se po na putu manje od $ 100 po danu.

Koristite Airbnb

Fancy iznajmljuje cijeli mansionfor $ 70 po noći? Kako o spavaća soba u Starom Havanafor $ 50? Hm... Koji u svakom slučaju treba room service kada Airbnb dolazi s osobljem?

Opustite se, Postoji ambasade

Sjajna vijest za nervni Nellies: SAD Embassyjust ponovo otvoren u Havani, što znači da je službeni američko prisustvo u slučaju da izgubite pasoš ili na drugi način uprskati vaše putne planove.

Povezane vijesti


Post Putovanje

Apsolutna najbolja mesta za putovanje vozom

Post Putovanje

Vaša lista mora da se radi u ojai

Post Putovanje

10 najlepših svetskih mesta u cvetu

Post Putovanje

Coziest zimski odmori u roku od 3 sata od sf

Post Putovanje

21 stvari koje morate učiniti kada posetite miami

Post Putovanje

Najbolja mesta za putovanje u marš

Post Putovanje

Najbolji 10 vikenda pobeđuje iz grada Njujorka

Post Putovanje

Najbolje (i najpovoljnije) zimske medeni mesec destinacije

Post Putovanje

Vodič za putovanje solo

Post Putovanje

7 Artsy dan izlazi svakom kulturističkom New Yorkeru treba uzeti

Post Putovanje

8 razloga San Antonio je vaš vikend bjekstvo ove jeseni

Post Putovanje

Evo gde putovati na osnovu vašeg horoskopskog znaka