Zašto bi trebalo da posetite Santa Fe ovog leta | BA.centerar.org

Zašto bi trebalo da posetite Santa Fe ovog leta

Zašto bi trebalo da posetite Santa Fe ovog leta

Istina je da mi volimo da mislimo van kaznenog prostora. Ali putuju van kaznenog prostora je još bolje. I kutija mislimo Texas, svi.

Slučaj u točki: Santa Fe, New Mexico - koja ima nešto za svakoga. Osim toga, to je lakše nego ikada da se u zemlju čarolija vlakom, avionom ili automobila.

Evo, naš preporučuje itinerer.

Kako doći

Sada, mi volimo dobro putovanje, ali ovaj nije za one sa slabim srcem (Santa Fe je više od devet sati iz Dallasa autom). Razmislite o skakanje direktan let iz DFW Santa Fe za manje od $ 300 ili leti Southwest u Albuquerque i vožnje slikovit Turquoise Trail u najam.

La Posada Santa Fe

Gdje odsjesti

La Posada de Santa Fe, Adobe stilu naselje sa novoopremljenim casitas da mix starinskih s modernim luksuzom, nalazi se u blizini centra grada. Kaže se da je prvobitni vlasnici vile nikada zaista napustio La Posada i dalje mogu vidjeti pijuckajući koktele u baru.

La Posada de Santa Fe, 330 E. Palace Ave., Santa Fe; 505-986-0000 ili laposadadesantafe.com

Gdje jesti doručak

Pošto je ovo odmor, jede obilan doručak je ključ, a Plaza Cafedoes kako treba. Think Blue-kukuruz Piñon palačinke (aka plavo kukuruzno brašno i svježe pinjolima) i huevos divorciados, koji se sastoji od dva jaja preko kukuruznih tortilja prelivena chipotle i tomatillo salse.

Plaza kafić, 54 Lincoln Ave., Santa Fe; 505-982-1664 ili santafeplazacafe.com

Santa Fe

Što vidjeti

Santa Fe je drugo najveće tržište umjetnosti u zemlji, sa svakim od svojih više od 100 umjetničkih galerija nudi jedinstven i robustan zbirki. Davis Mather Folk Art Gallery je kič-cool, dok Meyer East Gallery pozdravlja nove i iskusan kolekcionara da pregledate skulpture, instalacije i slike u rasponu nekoliko žanrova.

Davis Mather Folk Art Gallery, 141 Lincoln Ave., Santa Fe; 505-983-1660 ili davismatherfolkartgallery.com

Meyer East Gallery, 225 Canyon Rd, Suite 11, Santa Fe.; 505-983-1657 ili meyereastgallery.com

Gdje jesti za ručak

Biti Texans, volimo naše tradicionalne Tex-Mex. I Santa Fe nema manjka enchiladas, tacos i burito. Šupe radi ove omiljene najbolje, posebno umaka. Njihova Božić Sauce, mješavinu crvenim i zelenim Čile paprike, krasi gotovo svaki ploča na meniju. Unutar tip: Ask koji sos na meniju je spiciest, jer oni su svježe dnevno sa različitim paprike.

Na krovu Cantina na Coyote Cafe, Margarita je proslavljeni. Preporučujemo Prickly Pear (slatkiš roze mješavinu kaktus sok i srebro tekila) ili Original, osvježavajući smrznute Margarita prelivena hladnim Dos Equis pivo. Ako ste u potrazi za razmetanje, onda za ultra-skupi 100 $ Margarita ukrašeni jestivim zlato pahuljice i 100-godišnji Grand Marnier.

Coyote Cafe, 132 W. Water St., Santa Fe; 505-983-1615 ili coyotecafe.com

Šta da radim

Oko sedam i pol kilometara iznad Santa Fe je planinskim Hyde Memorial State Park, koji ima brojne planinarske staze za svakoga od početnika do naprednijih. Disk se nudi niz predivan pogled na grad, uključujući i jedan od vile izgrađena duž parka linije. Fer upozorenje, iako: Morat ćete gledati za pada stijene, bicikliste i, naravno, medvjedi.

Hyde Memorial State Park, 740 Hyde Park Rd, Santa Fe.; 505-983-7175 ili state.nm.us

Gdje to Relax

Za uistinu jedinstven planinski iskustva, uzeti pola dana (ili više) da posjeti Ten Thousand Waves, japanski Hot Springs Resort smještena u planinama. Ovdje možete potopiti u privatnom ili javnom vruće čabar, opustite se pod pritiskom četiri ruke masažu ili se prepušta u glavu i vrat tretman Yasuragi, u kojem terapeut drenches kosu sa toplim kamelija ulje za besramno opuštajuće iskustvo.

Ten Thousand Waves, 3451 Hyde Park Rd, Santa Fe.; 505-982-9304 ili tenthousandwaves.com

Pratite PureWow na Pinterest

Povezane vijesti


Post Putovanje

6 potkopanih plaža u roku od 2 sata od Njujorka

Post Putovanje

7 laka U.S. Izleta mora svakog ljubitelja vina

Post Putovanje

10 neverovatnih trikova za bodovanje jeftinije avio karte

Post Putovanje

7 najtoplijih turističkih destinacija od 2018

Post Putovanje

8 skijališta koje će ne-skijati voleti ovu zimu

Post Putovanje

Najbolji odmor za sve nivoe vaše veze

Post Putovanje

10 Disney klub za odmor Perks koji će vas razneti

Post Putovanje

10 najboljih tajnih medenih spotova u u.s

Post Putovanje

12 genijalnih hacksa za pakovanje koje čine putovanje vetrom

Post Putovanje

5 sanjskih američkih skijališta

Post Putovanje

6 prolećnih destinacija u kojima nećete doći u dosadne prolećne prekidače

Post Putovanje

5 mjesta za odmor koje će biti ogromne 2018