5 pitanja koja treba da 100 posto pitate venčanog fotografa pre nego što ih rezervišete | BA.centerar.org

5 pitanja koja treba da 100 posto pitate venčanog fotografa pre nego što ih rezervišete

5 pitanja koja treba da 100 posto pitate venčanog fotografa pre nego što ih rezervišete

Bilo koji mladenci par će vam reći da je najvažnija stvar na vaše vjenčanje, osim vašem izboru supružnika, naravno, je fotograf. Ali, uz korišćenje opcija koje vibes sa svojim stilom anddelivers na roba može biti teško-postoje samo toliko neverovatno photogs. Tako smo došli kako bi vjenčanje fotograf Alisha Siegel da se na pitanja ona misli da svaki klijent treba pitati prije nego što rezervirati preko nje. Evo šta ona ima da kaže.

1. Koliko dugo je potrebno da dobije svoje fotografije? "Uglavnom, jer ne želite biti razočaran ako deset nedelja prolaze, a vi još uvijek nisu ih dobili, tako da je dobro da postavite to očekivanje rano. A ako uzimajući slike brzo je prioritet za vas, onda vam svakako hteli da pitate o tome, a možda čak i dobiti u pisanoj formi u ugovoru. "

2. Kako preuzimanja rade? "To je važno pitati, jer ponekad fotografi će se naplatiti za hi-res preuzimanja. Bilo bi veliko razočaranje ako proračunom za fotografa, a zatim niz put shvatiš da je to dodatni trošak da ih ima kao hi-res preuzimanja (koji je, vjeruj mi, želećete). Većina fotografi će imati ovo uključeno u svojim paketima, ali to je stvarno korisno za vas da pitam! "

3. Da li su naknade putne uključene? "Ovih dana, čini parovi ne briga ako je njihov fotograf živi pet minuta udaljen od svoje mesto ili pet sati avion odjahati. I da budem iskren, većina nas photogs lovetraveling za neverovatno odredište vjenčanja! Ako odlučite želite dovesti fotograf iz van države, ili čak i više nego Uber vožnje, sigurno pitati o putovanju naknade. Vi samo žele da budu na istoj strani sa ovom rano, tako da se stvari ne ulepe niz put. Neki od fotografa će Vam naplatiti tačan let i hotel troškova, gdje će drugi samo dodati u paušal putovanje. U svakom slučaju, dobro je da te pitam. "

4. Mogu li vidjeti primjer album? "Kao fotografi, volimo da se istakne najbolji od najboljih na našim web stranicama (možete li nam kriviti ?!), ali mnogo puta ne vidite manje ali važne stvari poput obitelji, svadbenu zabavu ili ples / partije snimaka. Ako pitate za potpuni primjer galerija, dobit ćete mnogo bolje opseg kako bi dobiti svoje fotografije i koliko ćeš dobiti u punom album. Dobro je na oba kraja, jer onda ona postavlja očekivanja na početku. "

5. Kako ti kao fotograf obično pristupaju na dan vjenčanja? "Neki fotografi su fotoreporterske i žele da ostanu sa puta što je više moguće, a neki su super stilizirani i želite malo više pažnju tokom dana. Oba stila napraviti za lijepe slike. Stvarno se svodi na to kako želite fotografija ugrađen u svoj dan. Postavljajući ovo pitanje, to će omogućiti fotograf da objasni malo više o tome kako su zakazali slike oko dan i da će vam dati osjećaj za svoju ličnost, kako oni rade i how'll oni će potencijalno raditi s vama. "

Povezane vijesti


Post Vjenčanja

Kako promijeniti svoje prezime nakon što se venčate

Post Vjenčanja

Evo kako uskladiti haljine neudobnih djeveruša

Post Vjenčanja

Potpuni trend venčanja koji može da vam uštedi na hiljade dolara

Post Vjenčanja

Kako se ova nevesta povukla s vjenčanim zelenim planinskim vjenčanjima i ostala na budžetu

Post Vjenčanja

3 stvari koje biste trebali pitati svoje djeveruše za pomoć

Post Vjenčanja

Kako planirati vjenčanje za 10.000 EUR (ne, to nije greška)

Post Vjenčanja

12 najlepših venčanih mesta u miami

Post Vjenčanja

Niko vam ne govori o tome da se verujete

Post Vjenčanja

Ovi šareni angažovani prstenovi će vas zaustaviti s tradicijom

Post Vjenčanja

11 trendova od Bridal modne nedelje koje su nam dale srce palpitacije

Post Vjenčanja

10 ideja angažovanja poklona za parove

Post Vjenčanja

10 prekrasnih svadbenih mjesta u roku od 2 sata od New Yorka