5 stvarnih žena o tome zašto nisu uzeli ime svog supruga | BA.centerar.org

5 stvarnih žena o tome zašto nisu uzeli ime svog supruga

5 stvarnih žena o tome zašto nisu uzeli ime svog supruga

Neke devojke odrastaju škrabao njihove nade budućnost prezimena na marginama svojih notebooka. Za druge, pomisao na odustajanje njihovo ime bilo nikada opciju. Bez obzira na vaše misli o toj temi, ne možemo poreći da pod pretpostavkom ime muža više nije dao. Pitali smo pet pravi dame da dijele razlog su rekli da do braka, ali dovraga ne da odustaju od njihova imena.

Onom koji dolazi iz jato Djevojke "Ja sam sve za promjenu vaše prezime nakon braka, ako je to ono što želite učiniti, ali automatski-no-pitanja-pitao sam smatram da je ideja o ženi mijenja njen da se prilično od (poreklo bračne promjena prezimena su, hm, ne baš ugodnom). Sa samo djevojke u mojoj porodici nosi moje prezime, znao sam da želim da ostane i prođe ga na moju budućnost djecu i srećom moj muž je bio u potpunosti na brodu. (Pomaže da on dolazi iz vrlo velike proširene porodice sa mnogo muškaraca.) U stvari, moj muž je čak razmatra mijenja prezime u rudniku kad imamo djecu, nešto što nisam stvarno mislim da je to velika stvar do rekla sam moje prijateljice i vidio svoje izrazito pozitivan odgovor, s više od jednog prijatelja poverava da je poželela je njen muž tako otvorenog uma. Na kraju krajeva, jako mi je bilo o čuvanju moje prezime i moj muž nije, tako da naša odluka bilo lako. "- Alexia D.

Onaj koji je ponosan na nju papir Trail "Nikada nije bilo pitanje. Oduvek sam želeo da zadrži moje ime, a to je bila odluka koju sam napravio put prije nego što sam upoznala svog zaručnika. Moje ime predstavlja sve dostignuća sam napravio i Kick-Ass stvari koje sam učinio u protekle tri decenije, i poklanjanju će se kao da gubim identitet. Mislio sam samo o profesionalno koristeći moje lično ime (izraz "djevojačko prezime" je tako zastarjeli meni), ali uzimajući novo ime jednostavno ne izgleda kao ja, a ne da me osjećaju bliže moje neverovatno soon- to-biti muž nego ja već radim. Nisam odlučio na stvar cijeli djecu, ali ja ne mogu čekati za moj zaručnik i ja da shvatim šta je najbolje za našu porodicu zajedno. "- Lindsay C.

One Looking Out for Her Family Tree "Mnogo pre nego što sam čak i dating moj muž, čitao sam nešto o tome kako je lako za žene da se izgubila u porodičnom stablu kada su uzeti ime svoje supruge. To nije nužno nemoguće pratiti spuste informacija, ali je mnogo teže da pronađu svoje istorije ako im djevojačko prezime nije dobro dokumentirani na njihove matične knjige rođenih. To me je zatraženo da bi moje prezime. Moj suprug je bio potpuno podržava. Uvijek smo pogledali sebe kao pojedinci ujedinjuju u braku, pa šta smislu da li bi da preuzme njegovo ime? klinac pitanje je došao, ali mi smo i dalje otvoren. U stvari, moglo bi se čak dati naša deca moje ime. (to je evropska tradicija koristiti ime majke kao prezime, mi smo nedavno naučili)! "- Rachel B.

One koji nisu htjeli da promeni Insta Handle "Nikad nisam ni pomislio o promjeni moje ime. Moje prezime je tako važan dio mog identiteta i moje Instagram ručka-da nikada nije bio na razmatranje. Moj muž je pokušao da me lagano prodati na ime kluba, ali ja sam bio težak, ne, i to je sada neka vrsta ne-pitanje. Što se tiče naše budućnosti moguće okot, vjerojatno će imati njegovo prezime, iako mi je to iritira mojoj srži, i zapravo, sada kada si me otpustio se o tome, vjerojatno se neće predati bez borbe. Dole sa patrijarhat. Žao mi je, dušo. "- Dara K.

Povezane vijesti


Post Vjenčanja

8 lepih šminka ideja za ljetne neveste

Post Vjenčanja

7 netradicionalnih ideja za vjenčanje koje će vaš veliki dan osjećati super posebnim

Post Vjenčanja

Najlepše vjenčanje u San Francisku

Post Vjenčanja

Kako promijeniti svoje prezime nakon što se venčate

Post Vjenčanja

Najbolji trening za svaku vrstu venčanice

Post Vjenčanja

8 prekrasne djeveruše haljine ispod 150 EUR

Post Vjenčanja

10 ideja angažovanja poklona za parove

Post Vjenčanja

5 puta je u redu da kažem Ne da budem deveruša (i kako to raditi)

Post Vjenčanja

15 nebelih venčanica o kojima ste uvek sanjali

Post Vjenčanja

15 od najjedinstvenijih vjenčanih mjesta u u.s

Post Vjenčanja

Najlepša mesta za oženiti se u Los Anđelesu

Post Vjenčanja

15 stvari iz Ikee koje bi trebalo iskreno koristiti na venčanju