9 sakrivenih troškova venčanja za koje ste zaboravili budžet | BA.centerar.org

9 sakrivenih troškova venčanja za koje ste zaboravili budžet

9 sakrivenih troškova venčanja za koje ste zaboravili budžet

Planirao si ti lice vodi do vjenčanja, ali (ups) čak i sa-it i organiziranog mlada mogu zaboraviti da predvidi troškova everylast minuta. Ne boj se:. Tu dolazimo u Evo, najviše opa-da-je-out-of-nowhere iznenađenje troškovi vjenčanja kako dodati na svoju budžetiranje proračunske tablice sada.

Twenty20

Pre-Wedding kozmetički tretmani

Ne, ne govorimo o troškovima za vas i vaše svadbeni dan-stranke, već opšte održavanje te u gledati (i osjetiti) svoje najbolje na redovnoj osnovi. Možda je to dobiješ frizuru i boji. Ili obrva voskom ili trepavica ekstenzije. Bez obzira na vaš tipičan ljepotu režim, možete se kladiti da nećete želite preskočiti (ili štedjeti) na bilo koji dio toga su doveli do "ja".

Twenty20

Hrana za svatove

Ako ste ih pitate da provedu cijeli dan uzimajući pripremio za yourbig dan, to ide bez rekavši da treba pružiti srdačna i pristojan obrok. Možda traži tvoja mama pokupiti svježe sendviče voća i pecivo (plus, Champagne)... Ili je to možda traži svoj venčanja da se pobrinu za ručak. U svakom slučaju, pobrinite se da izdvoji sredstva.

Twenty20

Hotelskoj sobi (ili Airbnb) za noć prije

Duh, ne možete vidjeti mladoženja noć prije vjenčanja. Ako već žive zajedno, to znači da je jedan od vas ima da sruši negdje drugdje noći beforethe vjenčanje. I, osim ako nemaš porodice u blizini ili kuma (ili djever), koji ne smeta dozvoliti da spavaju up besplatno, vi ćete morati shell out.

Twenty20

... I Hotelska soba (ili Airbnb) za Noć Nakon

Da, osim ako ne živite svoj život kao što su filmovi i napišite svadbu za zračne luke (i svoj medeni mjesec), vi i vaš mužić će morati mesto za boravak u nightafter "ja", previše i idealno blizu gdje recepciji se događa. Istraži. Plan za ovu. (Zapamtite, početkom ptica dobije najbolje hotelske cijene.)

Twenty20

Transport za vas i vaše goste

Čak i ako se spremaju desetak minuta vožnje od lokacija, potreban vam je plan-a možda i Lyft ili limuzina-će vam pomoći da stignemo na vrijeme iu stilu. Na žalost, ovo je jedan logistički (čitaj: skupe) problem koji ne imaju tendenciju da na površinu dok ne roku od nekoliko sedmica iz uzimajući pričvršćen. Ditto prijevoz za svoje goste do i od ceremonije i prijem. Ako vam je potrebno rezervirati autobus, cijena je (i počnite štedjeti za to) sada.

Julia_Sudnitskaya / Getty Images

Zahvalnicu poklon za tvoje roditelje

Ali ozbiljno, tvoja mama (i OK, majka-in-zakon) koja je stavljena sa svim svojim najgorim granici Bridezilla trenutke. (Bridezilla? Ti? Nikad.) Cue zahvalnicu govora i hvala-vam poklon-na probnoj večeri. Naravno, to ne mora biti najskuplje stvar na planeti, ali 100 $ poklon kartica za masažu i dalje će postaviti nazad u vrijeme kada je novac je čvrsto.

Twenty20

... A Vaš Officiant

Vaš BFF dobio sertifikat online i officiated vaše vjenčanje. Najmanje što bi mogao učiniti je pokazati svoju zahvalnost za poklon. (Ista stvar za Officiant koji je notyour BFF.)

Twenty20

Vendor Prehrana

U savršenom svijetu, vaš ugostitelj će Vam pomoći da budžet za hranjenje vašeg DJ-a. Ali, ako vaš rasvjeta momak pojavi sa asistent (ili dva), svi threeof njih će morati jesti. Reality check: Vidjet ćete biti naplaćeni.

Twenty20

The nepredviđenih

Oh ne, prognoza kaže kiša. Ti ćeš morati kupiti neke lijepe kišobrane. Ili ups, zaboravio si da želiš novi par Spanx da ide pod Slinky haljinu. Učiniti svoje najbolje da se budžet rano za razno. Čak i izdvajanje 150 $ može pomoći.

Povezane vijesti


Post Vjenčanja

21 najlepših venčanih mesta u Njujorku

Post Vjenčanja

6 nesreća u planiranju vjenčanja (i kako se oporaviti od njih)

Post Vjenčanja

5 načina ispravnog briga za vaš prsten za angažman

Post Vjenčanja

6 stvari koje treba da znate pre planiranja vjenčanja na destinaciji

Post Vjenčanja

Kakvu vrstu vjenčanja trebate imati, na osnovu vašeg horoskopskog znaka

Post Vjenčanja

12 netradicionalnih ideja za vjenčanje koje će učiniti da želite da ponovite svoje pinterest ploče

Post Vjenčanja

6 stvari o kojima vi i vaš partner apsolutno treba da pričate pre nego što se bavite angažovanjem

Post Vjenčanja

9 zimskih vjenčanja pribor za kosu apsolutno volimo

Post Vjenčanja

15 stvari iz Ikee koje bi trebalo iskreno koristiti na venčanju

Post Vjenčanja

9 glumica koji su nosili netradicionalne vjenčanice - i izgledali su neverovatno

Post Vjenčanja

12 udobnih svadbeni cipele koji izgledaju potpuno glam, ali neće uništiti vaše noge

Post Vjenčanja

Kako planirati vjenčanje za 10.000 EUR (ne, to nije greška)