Istina o traženju dozvole 2018 | BA.centerar.org

Istina o traženju dozvole 2018

Istina o traženju dozvole 2018

Bili smo prilično iznenađeni saznanjem da, prema istraživanju koje je sproveo Wedding Wire, 63 posto Milenijumovcima prijavljenih pravilno "traži dozvolu" prije predlaganja. Whoa.We imao pojma da stare škole običaj je i dalje takav oslonac. Znatiželjan kao i uvijek, odlučili smo anketi vlastite mreže i pronašao statistika da se resoundingly true.but sa nekim zanimljivim obrtima. Evo šta smo naučili iz 16 pravi, moderni parovi.

Twenty20

Daju glavu gore, A NE ASKING

"Moj muž nije baš tražiti dozvolu, ali on je htio da sjedne sa svojim ocem da svoja sreće i koliko da me voli, i da mu kaže da želi da se brine o meni za ostatak života!" - Becky G.

"Upravo sam se bave u oktobru i moj verenik nije razgovarao sa oba moja roditelja, ali to nije bilo sasvim dozvolu stvar. Bilo je više od njega i tako ih obavijestiti da će predložiti. Činilo se prilično casual i više kao dobra vijest, a ne traže dozvolu! "- Deepanjali B.

"Moj suprug se zove moj tata i pitao:" Da li bi bilo u redu da bih mogao zvati tata, službeno? " Voleo sam da su moji roditelji još bili svjesni i konsultovani (oduševljeno), ali i cijenjen da on nije tražio njihovu dozvolu kao što sam uvek smatrao da pojam od i čudno. "- Alyssa B.

"Moj verenik jeste. Ne toliko jer je smatrao da mu je bilo potrebno da se "traži dozvolu ', ali zato što je želio da uspostavi odnosa jedan-na-jedan sa tatom. Nikada ne bi govorio na telefonu pre-on nije imao ni telefon tatin broj tako je mislio da je pravi trenutak da počne jačanju ta veza, ako ćemo postati jedna velika porodica. To su oni definitivno je bliže. "- Lindsay C.

"On je rekao, a ne pitao, moj tata Bilo je više o dijeljenje uzbuđenja nego traži dozvolu.." - Elizabeth P.

Yagi-Studio / PureWow

Pitaju cijelu obitelj, ne samo tata

"Moj zaručnik pitao cela moja porodica na Božić prošle godine. Moj tata, mama, dva brata i sestru. Mi smo bliski porodice pa je mislio da pita svakoga. Moj tata je bio veoma dirnut da je uključen cijeli banda. Nisam imao pojma da i svi su znali za dva dana prije nego što me je pitao! "- Emma G.

"Moj suprug je pitao oba moja roditelja za večerom. On je hteo da budem siguran moja mama je uključen, a on nije bio samo pitao moj tata. To je puno značilo za nju. Uskoro-to-biti muž moje sestre učinio isto. "- Erin B.

"Moj zaručnik tražio dozvolu-od mojih roditelja. To je bila smiješna: otišao je cijelu večeru razgovor s njima i zaboravio da pitam do kraja. I ne samo to, ali s obzirom da dijelimo kalendar, znao sam da je to u kojoj je bila njegova "poslovnu večeru. Pitao je oba moja roditelja jer je smatrao da kao da je to bio važan njihov odnos i svoju budućnost odnos kao njihov sin-in-zakon. "-Marguerite B.

"Nekako moj verenik pronašao nekoliko trenutaka da svratim i razgovarati s mojim ocem, prsten u ruci. Moja mama je ušla u njih i shvatio šta se dešava i rekao: "Pa, zašto me ne pitate ?! ' sve što ima smeh od toga. Kasnije nakon angažmana moj tata me je zadirkivao da je stigao do pokušati prsten na prije mene! "- Maeve K.

Twenty20

Neki moderni Parovi su potpuno Preko Custom

"Moj suprug nije tražio dozvolu. Upitan, on bi rekao tradiciju u sukobu sa svojim feminističkim vrijednostima. Slažemo se da mogu napraviti svoje odluke. Moj tata je rekao da bi bio uznemiren ako Pete je tražio, i da je moja mama (jaka nezavisna žena da je ona) bi bio prikladniji izbor u svakom slučaju. "- Laura D.

"Max nije pitao moje roditelje, jer on je rekao da je znao da bi rekao 'pitaj'; što je na kraju biti upravo ono što je nakon toga, kada smo razgovarali o tome. Smatrali su da su oni ne bi trebalo da bude dio jednadžbe osim biti dio proslave! "- Molly S.

"Moj verenik nije tražio roditeljima jer je želio da bude više spontan o tome. Rekao sam mu da, i mislio da je sladak i vrlo romantičan, ali da naša angažman ne bi stvarno bilo službene dok nije dobio njihov blagoslov. "- Grace C.

Unsplash

Ali dosta Narode Ipak Poštujte Tradicija

"Moj zaručnik pitao je tatu za dozvolu prije nego što predloži mi, što sam mislio da je stvarno sladak, jer to nije nešto što smo ikada razgovarali ranije. Mislim da je to dobar način da se na neki način dati svojoj porodici glavu gore. Ali mislim da uglavnom su ga kao samo kao stvar poštovanja da to i htio da budem siguran da je imao blagoslov mog oca. " - Mel M.

"Moj zaručnik posjetio moje roditelje i rekao im zašto je htio da se uda za mene, ono što je obećao da će učiniti, i pitao za njihove dozvole. To je pokazala puno poštovanje i to puno značilo za sve nas!" - Devan K.

"Moj suprug je pitao moje roditelje, jer je odrastao u tradicionalnoj kući i želio njihovo usvajanje / poštovanje. Moji roditelji su vrsta tradicionalne, previše." -Liza W.

"Moj zaručnik je pitao moje roditelje, i mislim da su bili šokiran da sam bio sa nekim ko će tražiti! Ali ja sam zapravo mislio sam da je bilo slatko. I to je značilo mnogo za njih. Osjećam se kao da i dalje pomaže u njegovim odnosima sa njih. " - Karyn S.

Povezane vijesti


Post Vjenčanja

12 najlepših venčanih mesta u miami

Post Vjenčanja

6 nesreća u planiranju vjenčanja (i kako se oporaviti od njih)

Post Vjenčanja

Potpuni trend venčanja koji može da vam uštedi na hiljade dolara

Post Vjenčanja

Neverovatna odeća koja se nosi do svih vjenčanja

Post Vjenčanja

Najbolji medeni mesec za svako doba godine

Post Vjenčanja

Ove 3 žene su venčale. Evo zašto

Post Vjenčanja

12 udobnih svadbeni cipele koji izgledaju potpuno glam, ali neće uništiti vaše noge

Post Vjenčanja

Presuda je u: Ovo su najveći svadbeni trendovi za 2018

Post Vjenčanja

Kako navigirati pinterest za planiranje vjenčanja

Post Vjenčanja

10 prekrasnih svadbenih mjesta u roku od 2 sata od New Yorka

Post Vjenčanja

Ideje u vezi s pratnjom za pratnju (koje niste videli milion puta)

Post Vjenčanja

Iznenađujuće uzima nešto plavu tradiciju