Kako planirati vjenčanje za 10.000 EUR (ne, to nije greška) | BA.centerar.org

Kako planirati vjenčanje za 10.000 EUR (ne, to nije greška)

Kako planirati vjenčanje za 10.000 EUR (ne, to nije greška)

Dvije riječi koje dolaze na pamet za planiranje vjenčanje mladenke: šok. Jer ozbiljno, koji je znao da su sve sitnice (kao DJ i mjesto kartice sukulenata) mogu dodati do mega dolara? Duboko udahni. Pronašli smo način da se vjenčanje dogoditi za 100 osoba u iznosu od $ 10,000 dolara.

Twenty20

Venue: $ 0 do $ 500

Riječ je mladenke: Kada ukupno vjenčanje budžet je $ 10K, lokacija je dobro mjesto da budete kreativni i trim velike troškove. Stalak tvoj mozak. Ko ti znaš s prekrasnim dvorištem? Ili terasu? Ili restoran možete iznajmiti za besplatno sve dok se pokrili troškovi hrane i pića? (Hint:. Oni mogu biti veće šanse da zatvori ga na stalne kupce u utorak u odnosu na petak uveče) Last resort, zavirite na lokacijama poput HomeAway.comor Airbnb da vidim da li mogu ugrabiti mjesto dogovor. Samo budite sigurni da ping domaćina da pregleda da su oni cool sa (i imaju osiguranja za pokrivanje) možete održati party tamo.

Twenty20

Hrana: $ 3,500

To je srž stranke-i komponenta koja najviše košta. Nekoliko zaobilaznih: Umesto sjedi večeru, potražite ugostitelj (ili pitajte cool prijatelja koji je vlasnik restorana vi zaduživanja), koji može učiniti na bazi švedskog stola, s obzirom da gosti služiti sebi smanjuje troškove osoblja na ruku. Druge ideje: Veggie predjela su najjeftiniji oropt za udobnost hranu, koji su tradicionalno puno jeftinije. (Vjerujte nam, niko neće žaliti ako vam poslužiti makarone sa sirom u odnosu na odrezak.)

Twenty20

Piće: $ 1,000

Morat ćete zaposliti barmen, ali većina ugostitelja su totalno cool ako pokriti troškove cuge sebe. (Ti bi biti iznenađeni popuste vašeg lokalnog vinoteci će doći do ako znaju da si kupuju alkohol u rinfuzi.) Nemojte se bojati da se ograniči opcije za vino i pivo. Još jedna rupa u zakonu: Najviše vinoteke imati buy-back program za svadbe (aka da ću se vratiti sve neotvorene i kreditne vam troškova).

Twenty20

Tvoja haljina: $ 750

Da, pristupačan-i zapanjujući-svadba haljina može se naći. Lokali poput BHLDNand Reformationcarry opcije jeftin-ish da će i dalje se vaši gosti razbiti svoje iPhone i snap zilion slike. Samo budite sigurni da faktor u troškovima izmjena. (Ovisno o složenosti dizajna, koji može koštati najmanje $ 250.)

Twenty20

Frizuru i šminku: $ 500

Ovo je jedna usluga deveruljin će morati da se pokriju da pomogne zadržati vjenčanje košta niska. Sa druge strane, tu je još puno prostora u vašem budžetu dobiti svoju frizuru i šminku učiniti. (Trial uključeni.)

Bez papira post

Pozivnice: $ 100

Dobra vijest: Zahvaljujući online papirne konfekcije usluga kao što su bez papira Post, ovo je jedan od najlakših mjesta za spasiti. Počnite tako što ćete birajući digitalni dizajn-na primjer, ovaj šik pozivamo optionfrom Rifle Paper Co., koji će vas vratiti dva novčića (oko 60 centi) za slanje. Vaši gosti će voljeti iskustvo kada je pozvati se pojavljuje u svom inbox i otvara kao pravi kartice. (Plus, digitalni RSVPs čine ga činč pratiti ko dolazi a ko nije.)

Twenty20

The Music: $ 150

Najam mikrofon i nekoliko govornika iz vaše lokalne A / V dućan i razmetanje na audio kabel (oko $ 10) za povezivanje svoj iPhone, a zatim premotati se na listu pesama koje ste zajedno stavili u unaprijed. Da bi sve bešavne, odaberite relativna ti verujem (kao što je tvoje potpuno chill rođak Austin) u EMCEE velikim trenucima, kao što govore i svoj prvi ples.

Twenty20

Tortu: $ 250

Da li smo rekli tortu? Mislili smo cupcakes. Pokupiti ih u lokalnoj pekari (nema potrebe da se spomenuti da su za vjenčanje, jer troškovi vrtoglavo skače kad kažete da riječ) i postaviti ih odmah pored švedskog stola.

Twenty20

The Flowers: $ 750

Ne zaboravite, ovo je potrebno za pokrivanje troškova vašeg svadbeni buket, mladoženja je boutonniere, buketi deveruljin i još mnogo toga. Dokle god prioritet, $ 1.000 bi trebalo biti više nego dovoljno. Na primjer, možda želite izdvojiti $ 150 za svoj svadbeni buket, onda pitajte cvjećar šta on ili ona može doći do za sve ostale fileri Cvjetanje (dah bebe, zelenilo, bilje). Iznenadila bi se kako kreativni tim pros mogu dobiti. Samo podalje od cvjetnih dizajnera sa skupom minimalnu naknadu.

Twenty20

Photographer: $ 2,000

Ovo je još jedan veliki trošak, ali je također važna. Ipak, možete smanjiti cijenu, ako vam vaš fotograf potreban vam je samo jedan strijelac (a mnogi od njih dolaze sa pomoćnik još bolje snimke) ili smanjiti broj sati što ih je potrebno na ruku. (Zahvaljujući kvalitetu pametnih telefona fotografije, oslanjaju na djeveruše za snimanje snimaka svih oblačim.)

Twenty20

Burme: $ 500

No, simbol svog sindikata ne mora imati bling. Ali ako ima bend s dijamantima je imperativ, kreativni strane viri prodaje. (FYI, nakit ima tendenciju da se teško diskontiranih neposredno pred Valentinovo na utrti put za prijedloge vjenčanje, tako da je u pravu da pokupi svoj burme onda.)

Povezane vijesti


Post Vjenčanja

Kako promijeniti svoje prezime nakon što se venčate

Post Vjenčanja

10 načina na koji slučajno naglašavate mladu

Post Vjenčanja

Šta je microwedding i da li je to najbolja ideja ikada?

Post Vjenčanja

6 stvari o kojima vi i vaš partner apsolutno treba da pričate pre nego što se bavite angažovanjem

Post Vjenčanja

Najbolji trening za svaku vrstu venčanice

Post Vjenčanja

6 magičnih mesta u Sjedinjenim Državama. Za četvorodnevni mini mesec (a ne, nijedan od njih nije napa)

Post Vjenčanja

5 Bridal tuš ideje za igru koje su zapravo zabavne

Post Vjenčanja

8 prekrasne djeveruše haljine ispod 150 EUR

Post Vjenčanja

Kako navigirati pinterest za planiranje vjenčanja

Post Vjenčanja

11 trendova iz Bridal modne nedelje ne možemo zaustaviti razmišljanje

Post Vjenčanja

Povoljni vjenčani dani koji se i dalje osećaju posebnim

Post Vjenčanja

7 netradicionalnih ideja za vjenčanje koje će vaš veliki dan osjećati super posebnim