Kako promijeniti svoje prezime nakon što se venčate | BA.centerar.org

Kako promijeniti svoje prezime nakon što se venčate

Kako promijeniti svoje prezime nakon što se venčate

Stres planiranja vjenčanja je gotova. Nema više konferencijske pozive sa svojim roditeljima i akata. Nema više noćnih mora o kum govor. Nema više izbjegavanja taj prijatelj stvarno nisi želite pozvati. Mazel tov. Ali, ako želite da legalno promijeniti prezime, nisi baš još gotov. U stvari, to je malo komplikovanije (i uključuje puno više posla posla) nego što ste vjerojatno mislili. Evo pet glavnih koraka koje treba uzeti da promenite prezime.

Korak 1: Nabavite ovjerena kopija Vas brak CertificateYou su očekivali da kažemo "licencu", ha? Pa, licenca je ono što vam je potrebno da se uda; je certificateis dokaz da ste prošli kroz s tim. Dakle, ako ste legalno sri, velike su šanse da već imate vjenčani list sa svojim novim imenom. (Stalno svoje ime na dozvolu za brak? Morat ćete ažurirati potvrdu.) Ako niste primili na mail-kašalj, kašalj, izgubio si to-obično možete jednostavno kontaktirajte grada službenik koji ga je izdao i tražiti novi. Savjet: Naručite nekoliko primjeraka, za svaki slučaj (nikad se ne zna kada će se to doc dobro doći).

Korak 2: Promijeni Social Security CardYou'll moraju podnijeti zahtjev za novu karticu socijalnog osiguranja. Ako ste poput nas i nemaju vremena za čekanje na IRL uredu, samo mail u vašoj aplikaciji (napraviti kopije svega!) I čekati svoju novu karticu stići-to obično traje oko šest tjedana. Treba mi to kartica, kao što je, stat? Idi u lice, a vi ćete dobiti privremena možete koristiti odmah.

Korak 3: dobiti novi LicenseYou'll potrebno da posjetite svog lokalnog DMV (sorry) da dobije licencu sa svojim novim imenom. Provjerite sa svojim državnim stranice (PSA: DMV.org nije u vlasništvu ili upravlja bilo koje agencije državne vlasti) da budete sigurni da donese sve što je potrebno sa sobom, i da, to vjerojatno uključuje vaš novi karticu socijalnog osiguranja.

Korak 4: ažuriranje Financijski AccountsGot vaš novi vozačku dozvolu? Sada možete ažurirati svoju banku i penziju račune, kreditne kartice i sve što ima veze s novcem. Zadržavanje iste račune? Idi u lice (to je najbrži način da se brine o poslovnim) na svoj lokalni ogranak s potrebnim dokumentima. Ako ste kombinirajući računa, morat ćete dovesti svoje supruge sa sobom. Pobrinite se da tražiti sve što je potrebno: novi čekove, debitne kartice ili kreditnim karticama.

Korak 5: Tweak as You GoBetween doktor imenovanja, plaćanje računa za električnu energiju i kupuju karte Maroko, ti ćeš shvatiti trebate ažurirati gomila drugih stvari (osiguranje, komunalne račune, pasoša, itd) (!). To može osjetiti ogromna, ali možete nositi mnoge od njih s jednostavnim telefonskim pozivom kao oni dolaze svoj put. Sa velikih stvari s puta (karticu socijalnog osiguranja, potvrda vozačku dozvolu i brak), spremni ste da se na bilo šta i bilo čega što znači dosadan korisnički servis pozive.

Povezane vijesti


Post Vjenčanja

Istina o traženju dozvole 2018

Post Vjenčanja

7 netradicionalnih ideja za vjenčanje koje će vaš veliki dan osjećati super posebnim

Post Vjenčanja

Presuda je u: Ovo su najveći svadbeni trendovi za 2018

Post Vjenčanja

11 najlepših mesta u Sjedinjenim Američkim Državama

Post Vjenčanja

10 stvari koje svadbeni fotograf nikad ne bi uradio na svom venčanju

Post Vjenčanja

Iznenađujuće uzima nešto plavu tradiciju

Post Vjenčanja

Najlepša mesta za oženiti se u Los Anđelesu

Post Vjenčanja

Najbolja najam plažnih pista za djeveruše

Post Vjenčanja

Niko vam ne govori o tome da se verujete

Post Vjenčanja

13 apsolutno lijepog prstena Ideje nosioca i cveća

Post Vjenčanja

Najbolji medeni mesec za svako doba godine

Post Vjenčanja

Sve što trebate učiniti 12 meseci pre vjenčanja