Objasnila je svaku vrstu dijamanta | BA.centerar.org

Objasnila je svaku vrstu dijamanta

Objasnila je svaku vrstu dijamanta

Tako da ste u potrazi za angažman prsten-čestitam! Ne bi trebalo biti previše teško, vi mislite. Oni su svi u osnovi isti, zar ne? Pa... Tako nekako. Postoji zapravo nekoliko opcija kada se radi rez (stil i oblik dijamanta). Evo zgodan vodič za 11 najčešćih rezova, uz fotografije najdivnijih prstena na planeti. Uživajte.

London Jewelers

Krug

Najpopularniji rez, okruglih dijamanata predstavljaju do 75 posto svih dijamanata prodali. Zbog mehanike na njihov oblik, okruglih dijamanata često superioran u odnosu na složenije oblike, jer omogućavaju pravilan odraz svjetlosti, maksimiziranje osvjetljenja.

Get the look: Vram ($ 58,235)

London Jewelers

Princeza

Drugi samo krug rezova u popularnosti, rezovi princeza su kvadrata ili pravougaonika sa vrha, ali imaju profil koji izgleda kao obrnute piramide. Princeza-cut dijamanti emitiraju malo drugačije boje u odnosu na druge rezove. Nijanse drugih dijamanata se prikazuje uglavnom u centru grada, ali rezovi princeza pokazuju različite boje u uglovima kao dobro. Uprkos trenutnom popularnosti, to smanjenje je tek oko od 1960-ih.

Get the look: Normam Silverman ($ 27,090)

Simon G. Nakit

Oval

Smatra elegantan i moderan, ovalnog cut dijamanti su ukrštanjem krug i kruška oblika. Slično okrugli rezove u smislu briljantnosti, ovalnog oblika imaju dodatni bonus izrade dijamanata izgledaju veće, zbog svoje blago izdužene siluete.

Get the look: Simon G. (od $ 2,530)

Zračeći

Nude jedinstveno ukrašene uglovima i pripadaju "briljantan cut" grupa (što znači da njihovi aspekti su posebno dizajnirani za poboljšanje sjaj), blistav-cut dijamanti su neka vrsta kombinacije između emerald- i okruglih dijamanata. Obično kvadratnog oblika, blistav dijamanti posebno lepa kada se stavi u između drugih rezova.

Get the look: Cartier (cijena na upit)

Jastuk

Rezovi jastuk postoje već skoro 200 godina, a tako nazvan jer im trga rezova i zaobljenim uglovima da izgledaju nešto poput jastuka. Jastuk-cut dijamanti obično imaju besprijekornu sjaj i jasnoću, zahvaljujući zaobljenim uglovima i veće aspekte.

Get the look: Kwiat (cijena na upit)

Tiffany & Co.

Smaragd

Ovo smanjenje je jedan od jedinstvenih opcija na raspolaganju, uglavnom zbog svoje velike, otvorene lica i korak smanjiti svoje paviljona (donji deo dijamant). Umesto sjaj rounder kamenja, smaragdno-cut dijamanti napraviti cool efekt hall-of-ogledala. Veliki, pravokutnog stolova (ravnom dijelu na vrhu) omogućavaju smanjenje smaragd da se prikaže originalni jasnoću dijamanta.

Get the look: Tiffany & Co. (od 10.000 $)

Mark Broumand

Asscher

Ovo je jedan sličan smaragd rez, sa izuzetkom da Asscher rezovi su kvadratnih umjesto pravokutnog. Arhitektonski u žalbi, ovaj rez ima tendenciju da bude predstavljena u Art Deco stilova koji su bili prvi popularni u 1920-ih godina.

Get the look: Mark Broumand ($ 14,495)

Markiza

Ovaj duži rez prolazi nekoliko imena, uključujući i nogomet u obliku, obliku oka ili Navette (što znači "mali čamac" na francuskom). Marquise-cut dijamanti imaju sužava siluetu (ponekad čak i ukazao) stvoriti iluziju većeg kamena.

Get the look: Tacori (od $ 10,490)

De Beers

Kruška

Također poznat kao suza rez, ovaj stil ima jedan šiljasti kraj i jedan okrugli kraj. Rezovi kruške su super laskavo, jer je izdužena vrh može stvoriti mršavljenja učinak na prst.

Get the look: De Beers (od $ 8.550)

Harry Winston

Srce

Mislimo da ste dobili ideju ovdje. U obliku srca dijamanti, dobro, u obliku srca. Imajte na umu da, ako ste zainteresirani za ovaj stil, verovatno morati da ide više u veličini karatnog jer je u obliku srca, je teže sagledati u manjim dijamanata (posebno nakon što je postavljen u zubaca).

Get the look: Harry Winston (od $ 26,700)

Nebrušeni dijamant

GRUBO

Uncut, ili grubo, dijamanti su kamenje koje nisu oblikovan profesionalni rezač i nisu prošle nikakve poliranja. Popularne sa netradicionalnim nevjeste, oni su često jeftiniji po karat, budući da je proces rezanja je složen i skup.

Get the look: nebrušeni dijamant ($ 15,500)

Povezane vijesti


Post Vjenčanja

Evo kako uskladiti haljine neudobnih djeveruša

Post Vjenčanja

15 vjenčanica ispod 500 EUR (koje izgledaju kao milion dolara)

Post Vjenčanja

7 vjenčanja koje ćete videti svugde ovog proleća

Post Vjenčanja

5 stvarnih žena o tome zašto nisu uzeli ime svog supruga

Post Vjenčanja

Presuda je u: Ovo su najveći svadbeni trendovi za 2018

Post Vjenčanja

Dreamy elopement paketi koji će učiniti da ponovo razmislite o velikom vjenčanju

Post Vjenčanja

Kako završiti listu vjenčanja u roku od samo jednog mjeseca

Post Vjenčanja

Kakvu vrstu vjenčanja trebate imati, na osnovu vašeg horoskopskog znaka

Post Vjenčanja

Niko vam ne govori o tome da se verujete

Post Vjenčanja

6 stvari o kojima vi i vaš partner apsolutno treba da pričate pre nego što se bavite angažovanjem

Post Vjenčanja

Povoljni vjenčani dani koji se i dalje osećaju posebnim

Post Vjenčanja

Bridesmaids razdvojeni će promeniti način na koji mislite o venčanoj odeći zauvek