Sam sam kupio venčanicu (i to je bila najbolja odluka ikada) | BA.centerar.org

Sam sam kupio venčanicu (i to je bila najbolja odluka ikada)

Sam sam kupio venčanicu (i to je bila najbolja odluka ikada)

Kada sam se verila u decembru prošle godine, pripremio sam se za sve uobičajene pitanja: Kako je zaprositi? Jeste li odredili datum? Šta mjesta gledaš Ali jedno pitanje nisam očekivao da se iz skoro svakog bliskog člana prijatelj i porodice: Mogu li s vama da probate na haljinama?

Hajde da se s puta prvi: Neću da djeverušama. Ili baca mog buketa. Ili to radi podvezicu stvar. Ja vjerojatno ne imati prvi ples. U stvari, moj zaručnik i ja se ne uraditi anythingat naše venčanje samo zbog tradicije. Ako se nešto ne odmah osjećati poput nas, mi ditching to u korist nešto drugo što volimo (zbogom, DJ; zdravo, šest komada jazz band).

Ali iznad svega, nisam htio da se pod utjecajem očekivanja nekog drugog o tome kakva bi vjenčanica je "trebalo" da izgleda. Moja mama udala u dugim rukavima čipke haljina. Moja tetka vezali čvor u velikom broju pufnastu taft (hej, to je bio 80-ih). Mojih najboljih prijatelja su nosili sve vrste vjenčanica stilova, sa sve od dijamanata do ular-top do 30 kilograma princeza tila. Ja se lako pokoleba mišljenja drugih ljudi, i koliko god volim svoju obitelj i prijatelje, znao sam da je teško da sjedi u sobi sa svima njima, pokušavajući da važnu odluku dok navigacije njihove različite ukuse i uspomene svoje svadbe.

Prvi veliki plus: To je pakao od puno lakše u poslednjem trenutku imenovanja za probu haljine, ako možete ići sam na tijekom tjedna. Plus, jer su svlačionice su obično dizajnirani za više od jedne osobe, imaćete tonof prostor za širenje van i puno ličnih pažnju prodavci. Na sva četiri trgovine, polaznici su više nego sretni da se nekoliko finih, desetak-slike mene u svakom haljini i ja pričam kroz moje osjećaje na svaki sam pokušao.

Da. Moje osjećaje. Za razliku od mnogih Say Yes na Dressreruns, gdje je mlada smanjena do suza u svlačionici nakon gledanja njeni roditelji, tetke, najbolji prijatelji i rođaci prepiru kroz maraton haljinu, imao sam samo svoje misli da se bori sa. Najbolje od svega, moj život je obično tako zauzet, tako da je vrijeme da ležerno pokušati na fensi haljine osjetio luksuzan, kao da imate masažu ili odlazak u spa centar.

Moram priznati, nisam se ponekad osjećam malo zastrašivao šetnju u ovim salonima sam. Na divna mlada, većina drugih prostorija bili su ispunjeni najmanje pet prijatelja i članova porodice, pričaju i smiju se. Kao što sam pročitao moju knjigu tiho u području čekanja, počela sam da osećam nijansu usamljen. Ali čim sam zbrisao u sobu mojih, pokušavajući na lepu haljinu nakon haljinu, potpuno sam zaboravio sam letio solo i imao toliko zabavno.

Nakon sužavanje ga na nekoliko mogućih kandidata, konačno sam pronašao haljinu mojih snova u Catherine Deane je lijepa, mirna izložbeni prostor. To je bio jedan. Odmah sam znao, 100 posto, u to nema sumnje. Moje basnoslovan haljina guru Lisa mi je dao slavljeničku bocu šampanjca da se kod kuće koju sam, naravno, pio sam. Sam to zaslužio.

Naravno, to je uvijek rizično kupovina solo. Možda sam izabrao pogrešnu haljinu, a to će rezultirati u nekoj vrsti velikih garderoba kvara ili VPL situacija na moj dan vjenčanja. Ali, zabrane bilo kakve potencijalne katastrofe, tako sam uzbuđena da iznenade ne samo moj zaručnik, ali moja neverovatno obitelji i prijateljima, sa najviše savršenu haljinu u svemiru. Znate, IMO.

Povezane vijesti


Post Vjenčanja

Dreamy elopement paketi koji će učiniti da ponovo razmislite o velikom vjenčanju

Post Vjenčanja

10 razloga zbog kojih ne bi trebalo da imate deverje na venčanju

Post Vjenčanja

10 stvari koje svadbeni fotograf nikad ne bi uradio na svom venčanju

Post Vjenčanja

To je koliko troškovi venčanja u svakoj državi

Post Vjenčanja

Kako završiti listu vjenčanja u roku od samo jednog mjeseca

Post Vjenčanja

12 netradicionalnih ideja za vjenčanje koje će učiniti da želite da ponovite svoje pinterest ploče

Post Vjenčanja

5 se bori protiv svih angažovanih parova (i kako ih riješiti)

Post Vjenčanja

Najbolja mjesta za kupovinu angažovanog prstena na mreži (bez zakazivanja potreban)

Post Vjenčanja

Presuda je u: Ovo su najveći svadbeni trendovi za 2018

Post Vjenčanja

10 ideja angažovanja poklona za parove

Post Vjenčanja

Prema planeru za vjenčanje, ovdje je 6 razloga za venčanje NYE (i 4 razloga ne)

Post Vjenčanja

Šta je microwedding i da li je to najbolja ideja ikada?