Šta je microwedding i da li je to najbolja ideja ikada? | BA.centerar.org

Šta je microwedding i da li je to najbolja ideja ikada?

Šta je microwedding i da li je to najbolja ideja ikada?

Prosječna Američki par spendsover $ 30,000 na svoje venčanje. Kada uzmete u obzir neizbježan porodične drame i potop detalja, emocionalne troškove na miru mogu biti nesagledive. Unesite microwedding: Intimni (čitaj: maleni) vezu koja je prihvatljivije od jednog bekstva i oko milijardu puta manje stresan nego planira crna kravata odredište ekstravagancije za 250 duša. Evo zašto ima jedan može biti blagodat za vaše mentalno zdravlje da ne spominjemo brak.

Slatki sladoled Photography / Unsplash

Uređena lista gostiju

Nema više agoniji ili raspravljali o tome da li da pozove svakog rođaka ili rezervna sprovođenja politike bez dece. Jednostavno pozvati tvoji roditelji (ili ne!) I drugari, i završi s tim. Kada se listi gostiju smanjen za 90 posto, većina ljudi shvate da nisu napraviti rez. Hoće li Veliki Teta Gloria izgubiti ga se izostavljeno? Odmjeriti da se protiv mogućnosti da prepoznaju-i biti istinski sretan da vidi-svako lice u gomili.

Twenty20

The Doable Decor

Balavili nakon toga limited edition francuski Kina na Etsy? Nastavi. Kupiti set ili tri. Sanjajući da cvjećar ste našli na Instagram napraviti aranžman sto? Nastavi. DM je. Kada se samo ukrašavanje jednog stola (mislim: super-šik večeru) ili jedne manje sobe (hej, ples je obavezno za vas), off-posebno pritisak kada je u pitanju vaš novčanik.

Twenty20

U Sve-Goes ruhu

Šetajući "prolaz" u sudnici, vrt, restoran ili vlastitom dvorištu ne pozivaju na 25 metara couture voz ili mjeseci okova koje idu uz to. Želim da nosi opasan kombinezon à la Solange? Da li tvoja stvar. A ako želite veliku haljinu, to je tvoja odluka da se kao dobro. Stvar je u tome, ti si kontrolu stvari, a ne oblačenja ili očekivanja drugih ljudi. (PS To također znači da nema potrebe da se prisiliti svoj BFF u odgovarajuće djeveruše dresseseither. Samo kažem.)

Rawpixel / Getty Images

You Still Get da vam Venčanje iz snova

Neverovatan torta, sanjive cvijeće, fotografiju štand, na playlistu ste kustos jer ste bili devet? Nijedna od ovih stvari treba zabranila samo zato što slave u manjem obimu. U stvari, jer ima manje gosti, možete razmetanje na stvari koje vam je stalo bez odlaska u stečaj, da li je to obrok kuhar-made ili cvijet krunu. Prostor je ograničen, ali kada je u pitanju vaše vjenčanje fantazije, nebo je i dalje ograničenje.

Povezane vijesti


Post Vjenčanja

Dreamy elopement paketi koji će učiniti da ponovo razmislite o velikom vjenčanju

Post Vjenčanja

3 stvari koje biste trebali pitati svoje djeveruše za pomoć

Post Vjenčanja

Najbolja mjesta za kupovinu angažovanog prstena na mreži (bez zakazivanja potreban)

Post Vjenčanja

21 najlepših venčanih mesta u Njujorku

Post Vjenčanja

12 ne-haljina vjenčanica za neveste koje žele nešto drugačije

Post Vjenčanja

Iznenađujuće uzima nešto plavu tradiciju

Post Vjenčanja

Sam sam kupio venčanicu (i to je bila najbolja odluka ikada)

Post Vjenčanja

13 prava djeveruša dele jednu stvar koju žele da je nevesta uradila drugačije

Post Vjenčanja

Stvari koje verovatno nemate na registru vjenčanja (ali treba)

Post Vjenčanja

5 genijalnih mesta za koje niste znali da se možete prijaviti na svoje vjenčanje

Post Vjenčanja

12 udobnih svadbeni cipele koji izgledaju potpuno glam, ali neće uništiti vaše noge

Post Vjenčanja

15 stvari iz Ikee koje bi trebalo iskreno koristiti na venčanju