Sve što trebate učiniti 12 meseci pre vjenčanja | BA.centerar.org

Sve što trebate učiniti 12 meseci pre vjenčanja

Sve što trebate učiniti 12 meseci pre vjenčanja

Dan kada si se uključe je jedan od najsretnijih dana u životu. Ali onda je pitanje glasilo: Kada je datum? Gde ste registrovani? Hoće li biti vegan opcija obrok? Argh. Da pomogne ublažiti napokon someof pritisak, sastavili smo ovo dole-i-prljavo-do listu onoga što treba da imaju prioritet 12 mjeseci van.

Potvrdi svoj budgetWhether to je $ 10Kor $ 50K, koji ima konkretan budžet je jedan od prvih koraka za uspješno planiranje vjenčanja. To je temelj za svaku narednu donošenje od glave računati na vrstu mesto. Ovo je također dobar trenutak da sjedne sa svojim verenikom i odlučiti šta ima prednost kada je u pitanju distribucije budžeta (npr bend> hrana> cvijeće).

Odlučuje o glavu countKnow to. Sviđa mi se. Svoj "broj" utječe na sve od lokacija na hranu. FYI, brojanje glava ne mora biti tačan (ozbiljno, a približan u ovom trenutku je u redu), ali procjene broja ljudi u vašoj obitelji i zapisivati ​​idealnu listu prijatelja želite uključiti treba biti dovoljno da vam dati opštem smislu.

Scout i rezervirati venueMaybe želite elegantan winery.or rustikalnom štale. Block out malo vremena da napravi neke pozive i raspored u-lice posjete odmah. Iznenadila bi se koliko brzo u zahtjev lokacijama rezervirati. Ali, rezervacije u ovom trenutku je od ključne važnosti, jer ne možete govoriti cvijeće, hranu ili glazbu prije nego li znate gde sve se odvija.

Pop pitanje vjenčanje strana "Hoćeš li mi biti djeveruša?" Kartice su najbolje. Znamo da to može izgledati malo rano, ali želite dati svoj BFF vremena za planiranje. Tako odrediti koga želite pozvati da bude u svatove, a onda smisliti promišljen način da se pitam. (E-mail sa urnebesnim vjenčanje tematikom gif je potpuno u redu.)

Pokrenite Pinterest odbor pokazati vendorsJust zapamtite: Pinning je slobodan; peonies nisu. Vaš Pinterest odbori treba da bude prostor da sve najluđih svadba fantazije u život visually.then skali nazad na osnovu vaš budžet.

Unajmite venčanja... Ili notMaybe ne može ni dokučiti koordinaciju milion vjenčanje povezane detalji u narednih 12 mjeseci. Možda si tip A i ne mogu čekati da se to uradi na svoju ruku. Sada je vrijeme za odluku.

Povezane vijesti


Post Vjenčanja

6 stvarne žene žele da znaju pre nego što su se venčali

Post Vjenčanja

9 prelepih crkava širom svijeta u kojima se ustvari možete oženiti

Post Vjenčanja

To je koliko troškovi venčanja u svakoj državi

Post Vjenčanja

20 grešaka stvarne neveste žale zbog svojih venčanja

Post Vjenčanja

Najbolja mjesta za kupovinu angažovanog prstena na mreži (bez zakazivanja potreban)

Post Vjenčanja

Najlepša mesta za oženiti se u Los Anđelesu

Post Vjenčanja

Neverovatna odeća koja se nosi do svih vjenčanja

Post Vjenčanja

10 stvari koje svadbeni fotograf nikad ne bi uradio na svom venčanju

Post Vjenčanja

5 Bridal tuš ideje za igru koje su zapravo zabavne

Post Vjenčanja

6 sigurni način da budete u dobrom raspoloženju na dan venčanja

Post Vjenčanja

13 prava djeveruša dele jednu stvar koju žele da je nevesta uradila drugačije

Post Vjenčanja

Najbolja najam plažnih pista za djeveruše