10 mitologa o alkoholu, možda ćete želeti da stignete pravo | BA.centerar.org

10 mitologa o alkoholu, možda ćete želeti da stignete pravo

10 mitologa o alkoholu, možda ćete želeti da stignete pravo

Bez obzira da li pijucka Negronis na godišnjem uredu bash ili poliranje off bocu merlota na kauču, ti si dama koja ceni krut piće. Ali je sve što znate o održavanju alkohol zapravo laž? Hajde da istraži.

MIT: PIVO PRIJE LIQUOR, NIKAD BILI bolesniji

Istina: Znate izraz. Pakao, vi mislite o tome svaki put kada slučajno naručite Stella beforeyour Manhattan. Ali evo u čemu je stvar: To je zapravo u ukupnom iznosu od alkohola konzumira - i koliko brzo možete konzumirati to - to čini li bolestan, a ne kombinacije pića. Sve što vam je zaista potrebno da uradite je da se smiri (oko jednog pića na sat) i trebalo bi biti u redu.

MIT: MIJEŠANJE U KOFEIN će vam manje SLEEPY

Istina: Iako se čini kao da odjednom imaju ogromnu energiju, to bi moglo biti samo buzz alkoholom izazvane. Kada je kofein (posebno dijeta soda) konzumira sa alkoholom, to zapravo može mijenjati svoj percepciju koliko si pijana, što je dovelo da piju mnogo više nego što je planirano. Umjesto toga, alternativni svoj koktela s vodom da se osjećaju manje pospan. (Vjerujte nam - to radi.)

MIT: OLD vino je najbolje vino

Istina: Mnogo vina - kao tvoja fave Sauv Blanc - zapravo meantto se konzumira odmah ili barem u prvoj godini ili dvije proizvodnje. Dobro pravilo je imati na umu za bilo boce skupljaju prašinu na polici: Jeftiniji bocu, brže treba konzumirati. (I nije zbog toga smo svi kupuju jeftino vino na prvom mjestu?)

MIT: Ne možete DRINK dojenja

Istina: To je najbolje čekati do tri mjeseca znak pre nego što povremeno piće dojenja, ali nakon toga, sve dok čekaš najmanje tri sata između završetka čašu Chardonnay i doji svoju bebu, trebalo bi biti u redu. Ipak, uvijek postoji rizik - samo provjerite sa svojim lekarom da budemo sigurni.

MIT: SVE LIGHT piva najzdravije OPCIJA

Istina: Beers su zapravo samo "light" u usporedbi sa svojim kolegama (na primjer, Corona protiv Corona Light). Jedini način da zaista znam da li je svjetlo pivo je dostojan je da se proveri kalorija tačaka drugih. Na primjer, Guinness je samo 15 kalorija više od Bud Light.

MIT: Ne možete RECORK bocu RED

Istina: Naravno, kisik može pretvoriti bocu vina u crveno ocat, ali sve dok ste stavili čep nazad u nakon svakog stakla sipaš (ovdje, imamo trik), trebalo bi biti u mogućnosti da se protežu život boca za najmanje tri dana nakon što ga otvorite.

MIT: To traje sat vremena da se otrezni ZA SVAKU DRINK

Istina: Ovo je slučaj za samo prvi piće. Za svaki piće nakon toga, dodajte još 30 minuta, jer su efekti su kumulativni. (Na primjer, ako imate tri pića, morat ćete dopustiti oko četiri i pol sata da se otrezni.)

MIT: TO JE OK da popuni čašu vina NA TIPPY TOP

Istina: Vidi, svi volimo velikodušan pour, ali zapravo upropastiti okus vina, ako dozvolite da vino se previše toplo. Pogledajte naš zgodan guideto vidjeti koliko visoko treba ispuniti čašu - bez obzira da li ispijajući crvene ili bijele (ili šampanjca).

MIT: jeftino vino ČINI li bolestan

Istina: To je veliki ol 'jok. Tužba je podignuta ranije ove godine u kojoj je tužitelj tvrdi da je nekoliko velikih kutija marke dodajete štetne razine arsena u svoja vina. Ali FDA maintainsthat sve američke prodati vina su sigurno konzumirati.

MIT: PREVIŠE Kosmos je razlog zbog kojeg je poslala poruku YOUR EX

Istina: Kada pijete previše alkohola, moždane ćelije umanjena, da - ali oni nisu mrtvi. Naravno, komunikacija između neurona i sinapsi je mnogo, mnogo sporije nego što je to uobičajeno ste imali previše popio, ali svi Razlog nije kroz prozor. Naš savet? Nacrt teksta, a zatim čekati ritam - ili dužinu vožnje taksijem kući - da udari slanje.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

6 jednostavnih pokreta joge možete učiniti u avionu

Post Zdravlje

9 stvari koje se tajno učitavaju sa šećerom

Post Zdravlje

Kako spavati kada živite u najglasnijoj ulici ikada

Post Zdravlje

Definitivan vodič za prilagođavanje za letnje uštede

Post Zdravlje

8 načina da izgledaju mlađe bez botoka

Post Zdravlje

8 načina za 8 sati spavanja

Post Zdravlje

Kako ne pokvariti svoju decu ove praznične sezone

Post Zdravlje

5 načina na koji ste negativni, a da ne shvatite

Post Zdravlje

Sve što si mislio da znaš o periima. Je lažno

Post Zdravlje

14 jednostavnih načina da izgubite prazničnu težinu ove nedelje

Post Zdravlje

7 navika koje sabotiraju tvoj san

Post Zdravlje

Isprobajte ova 7 pića da biste dobili bolji noćni san