10 načina da se ove zime ne razbolite | BA.centerar.org

10 načina da se ove zime ne razbolite

10 načina da se ove zime ne razbolite

To strašna golicanje u grlu. Dosadne kijavicu. Konstantan umor. Uh, biti bolestan je sranje. I dok imaju izgovor da ostanu kod kuće u PJ-a zvuči, to zapravo nije slučaj kada je sve boli i možete disati samo kroz jedan nozdrvu. Evo deset načina kako bi bili sigurni da se ne dogodi da vam ove zime.

Twenty20

Dovesti Ručak

Svi smo dali u kolačićima (i drugih iskušenja oko office) i nazvao ga "obrok" ​​kada smo prezauzeti ili pod stresom da zgrabite pravi ručak. Umjesto toga, spakovati nešto hranjivo da jača imunitet (mislim puno voća, povrća i integralne žitarice), a zatim imaju kolačić kao poslastica.

Twenty20

Meditirati

Jednostavno rečeno, stres snižava otpornost na infekcije, što vam više podložni prehlade ili gripe. Izrezbare malo vremena za meditaciju i opuštanje svaki dan da bi čak i kobilica kroz sve to. Nakon svega, blag um jednak zdravije tijelo.

Twenty20

Rezervirajte Spa dan

Na regs, ako možeš. Studija iz University of Miami School of Medicine otkrili da samo 20 minuta masaža može smanjiti nivo kortizola (kortizola = hormona stresa koji slabi imunitet). Ne može swing sastanak? Dobiti te pjene valjak i polako roll je gore-dole ispod leđa dok slušate podcast.

Twenty20

Svakodnevno uzimaju Skitnja

Istraživanja iz Appalachian State Universityshows da uzimanje brza šetnja svaki dan od 30 do 45 minuta povećava broj ćelija imunološkog sistema u organizmu. Svježi zrak i ekstra suncu ne boli, ni.

Twenty20

Smijeh

Poludim na šalu ili smiješno mačka video poništava efekte stresa i jača vaš imuni sistem. Tako premotati neke sitkoma ili uzmi drug za to navedenih dnevnu šetnju.

Twenty20

Nemojte štedjeti na Istezanje

Nakon toga, budite sigurni da se protežu. Na taj način ćete dobiti svoj limfni sistem se kreće (koja je ključna za guranje bilo toksine kroz vaše tijelo). Uz to, smatra prokleto dobro.

Twenty20

Drink Tea

Poželjno je onaj koji je prepun antioksidansa (tako skoro svaki oblik zelenog čaja) i anti-upalni sastojke (kao što su kopriva ili maslačak).

Twenty20

Piju više VINO, TOO

U umjerenost, naravno. Pour sebe čašu Merlota uz večeru i uživam u svakom zadnji gutljaj. Studija koju je proveo Univerzitet u Aucklandu pokazuje da to može smanjiti oksidativni stres i ojačati vaš imuni sistem. Živjeli na to.

Twenty20

Drži se dalje od djece

Osim, naravno, ako ih imate. U tom slučaju, najbolje linija odbrane je da peru svoje male ljepljive ruke (i tvoj) često i sprovesti u razumnom spavanja svake noći.

Twenty20

Get Some Shut-Eye

I na taj komentar, ako i dalje nekako pronaći sebe silazi s hladnom (ne upirati prstom, ali to je vjerojatno da sniffly kolega koji sjedi thisclose za vas), pogodio hayearlier nego što inače bi i trebalo bi biti u mogućnosti da se zaustavi stvar u svoje tragove.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Najbolji studio za joge u 8 naselja u Njujorku

Post Zdravlje

9 stvari koje radite to bi mogle uzrokovati glavobolje

Post Zdravlje

9 stvari koje je svaka potpuno pripremljena žena Nosi u torbi

Post Zdravlje

Tajne stvarnih žena koje su bile venčane 30-plus godina

Post Zdravlje

8 stvari koje se mogu desiti ako odete do hipnotizera

Post Zdravlje

5 savjeta za vežbanje kada je stvarno, stvarno vruće

Post Zdravlje

Kako se osećati zdravije za tačno 30 dana

Post Zdravlje

Probajte ove 5 iznenađujućih načina da se opustite

Post Zdravlje

6 dokazanih načina održavanja letnje energije kroz jesen i zimu

Post Zdravlje

6 načina da se opustite u Dalasu

Post Zdravlje

8 načina da izađete iz vježbanja u treningu kada zaista, zaista ne želite da vežbate

Post Zdravlje

Evo 5 ciljeva fitnessa za trening za 2018. godinu koje možete ozbiljno učiniti