10 razloga da ne gubiš te poslednje 10 funti | BA.centerar.org

10 razloga da ne gubiš te poslednje 10 funti

10 razloga da ne gubiš te poslednje 10 funti

Ste udaranje u teretani mjesecima, dijetu nikada nije bilo čistije, a ti si tako blizu vaš cilj težinu koju možete praktično probati to (sorry). Pa zašto to traje tako dugo da se trese tih zadnjih par kilograma? Prije nego što izbaciti vage i kolaps u posudu od Nutelle, pročitajte ovih deset zajedničkih krivce iza visoravni mršavljenja i prilagoditi u skladu s tim.

Možete preskakati obroke

Taj dodatni pritisak na Homestretch može doći iz laganu vožnju proteklih nekoliko doručak, zar ne? Pogrešno. Preskakanje obroka zapravo ima suprotan efekat, jer imaju kafu samo jutarnji obrok će vam veće šanse da razmetanje na ručak i večeru. A bogate proteinima doručak kick-počinje vaš metabolizam za taj dan, tako da se ide sa zdravim, punjenje obrok.

Ti okovana za eliptične

Čak i ako se redovno uključuju kardio i snagu za obuku, vaše tijelo navikne na određenu rutinu i to je gdje platoima napredak. Isprobajte novu plesa ili biber svoj dug džogira sa naletima full-out ubrzava do zadržati vaše tijelo na poslovično prstima.

Pijete kalorija

Samo zato što se ne žvakanje ne znači da se ne upropastiti teško zarađen napredak. Alkohol, soda i fancy kava pića su svi krivci kada je u pitanju konzumiranje bezumne kalorija. Samo reci ne da se drže na svoj cilj.

Ti si dehidriran

Znaš šta piće ima nula kalorija? I šta pijem ti vjerojatno ne dobija dovoljno? Vode. H2O je važno za nekoliko razloga, uključujući i to da voda za piće prije obroka potiče kontrolu dio i čini se osjećate puni brže. Također, pijuckati čašu prije nego što učiniti ništa drugo u jutro rev svoj metabolizam.

Jedeš previše dobra stvar

Samo zato što je hrana zdrava ne daje dozvolu da se ide u more. Prečesto naše naizgled bezopasna snack od avokada i sirovih matice ulazi full-na teritoriji obrok bez nas udara trepavicu. Ili jedan losos odrezak pretvara u tri. Uvek treba da se bave kontrolom dio, bez obzira na ono što jedeš.

Ti si zavisi od začina

Salatu, umaci, pa čak i dobri stari kečap su tajna ishranom Wreckers. Ono što se čini kao nevini način začiniti dosadan salata je često potpuno šećer bomba. Ovo je mjesto gdje provjeravanje etiketa - ili napravite svoju verziju kupovni omiljene (poput ovih devet ukusna zavoji) - dolazi u ruci.

Jedeš samo nemasne namirnice

Oni prehrambena industrija prevaranti! Nemasnu hranu su obično puna šećera i soli i druge loše-za-vas stvari koje čine za nedostatak masti, aroma-mudar. Kao alternativa, jedu punomasni verzija, samo u manjim, umjerenim dozama.

Ne spavaju dovoljno

Kada ste san lišen, nivo vašeg tela grelina (u "glad hormon") dobija sve od ludo i misliš da si gladniji od tebe. Osim hormonskih problema nedostatka uzroka sna, već i čini mnogo više osjetljivi na donošenje loših izbora hrane.

Da si pod stresom zbog gubitka tih poslednjih 10 kilograma

Znamo, znamo. Želite doći do vašeg cilja. Ali naglašavajući o tome previše je kontraproduktivno. Kada ste pod stresom, vaše tijelo proizvodi hormon kortizol, od kojih je višak uzrokuje povećan apetit. Dakle, samo se opusti i bude ponosan na sve dobre izbore koje ste napravili za svoje zdravlje već. I popiti čašu vode, prokletstvo.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

4 luda izazov nova treninga za pokušaj, jer to neće biti zima zauvek

Post Zdravlje

5 najboljih načina za uništenje u Hamptonsu (jer raj može biti stresan)

Post Zdravlje

Sva najbolja trening oprema koja će vam pomoći da počnete 2018. godine na zdravoj stopalici

Post Zdravlje

7 mita za dojenje potpuno su uništene

Post Zdravlje

Kako da se spavate kada se probudite u 2 a.m

Post Zdravlje

7 vežbanja pokreće lični trener misli da je gubljenje vremena

Post Zdravlje

7 stvari koje se mogu desiti ako se probudite 2 sata ranije svaki dan

Post Zdravlje

Najbolje besplatne aplikacije za vežbanje

Post Zdravlje

Infracrvene saune bi mogle da se istopite svojim zimskim bluzom

Post Zdravlje

8 najčešćih grešaka u radu

Post Zdravlje

5 pogrešnih grešaka koje možete napraviti

Post Zdravlje

7 stvari koje treba učiniti u nedjelju kako bi srušili sedmicu u budućnosti