12 potpuno slobodnih načina da se bavite samopomoć | BA.centerar.org

12 potpuno slobodnih načina da se bavite samopomoć

12 potpuno slobodnih načina da se bavite samopomoć

Je li to samo nama ili je život bio potpuno lud u zadnje vrijeme? Između rokova na poslu i pokušavao (i uglavnom zato što nije) da bi se s našim društvenog života, osjeća kao da stalno trče okolo. I dok opuštajući bijeg ili čak sat vremena za masažu zvuči nebeski, to je druga stvar da planiraju i platiti. Zbog čega smo zaokružili 12 super-jednostavan (i potpuno besplatno) načina da se uspori i čuvaj se odmah.

Cecilie Arcurs / Getty Images

Da je Social Media CleanseYou znate svoj bivši stažista koji šalje poruke previše autoportrete na Instagram? Ili srednju školu poznanika koji je jako malo previše politički na svoj Facebook hrane? Slobodno ih unfollow (ili, u najmanju ruku, sakriti svoje statuse).

Izvucite iz telefona za HourOn da imajte na umu, sebi sat vremena dnevno da se potpuno isključite iz vašeg telefona. Rade e-pošte i InstaStories ljudi o svojim psima može čekati. Čitati knjigu, nacrtajte kadu ili, još bolje-nacrtati kupanje i čitanje u kadi u to vrijeme.

Semata Dizajn / Getty Images

Uzmite Power NapRemember kako je to nekada bila dnevne potrebe za nas kao djecu? Pa, možda ne imati puni sat da legnu u sred dana, ali brzo 15 minuta nap može učiniti čuda.

Pitajte za pomognem ponose vama na tome da sama sebi dovoljna (i super efikasan u to), ali to ne znači da je lako držati korak. Bilo da se radi na poslu ili kod kuće, ne bojte se pitati za pomoć, tako da ne dobijete preopterećeni ili zaglibio po sve zadatke pri ruci. (To će osloboditi više vremena za vas da zapravo uzeti tu moć nap.)

Twenty20

Ljubimac pas (ili mačka) Ako ne imati jedan, posjetite prijatelja koji radi. Ne osjećam se prave planove? Ići na Laganom šetnjom oko bloka, a vi ćete vjerojatno naići na susjeda ili prolaznika koji svog psa u šetnju. Komentar o tome kako su slatki i ljubazno pitati da li da ih pet.

Pokušajte Painting.Or bojanje. Ne morate biti posebno umjetničke ili dobar u tome, bilo. To je više o kreativnog izražavanja i isključivanjem drugih (stalno zujanje), analitička strana mozga od samog gotovog projekta.

Make DinnerCooking može imati smirujući efekt kao i zato što je lako izgubiti se u procesu pogotovo ako ne postoje vremenska ograničenja na obrok. Osim toga, tu je ukusna nagrada na kraju.

Twenty20

Uronite u prirodu Cvrkut ptica, pada talasa, oštar zrak i toplo sunce: Bilo koji od ovih stvari mogu stimulirati vaša osjetila i imaju restorativne efekat na svoj um i raspoloženje. Ne čak ni da ode daleko. Lokalni park (ili bilo koje mjesto s dovoljno zelenila) će učiniti trik.

Očistite Vaš RoomWho znao da je vaš najomraženiji posao kao klinac bi se pretvoriti u nešto tako opuštajuće kao odrasla osoba? Ali mi ne govorimo o full-na proljeće čišćenje. Govorimo o malo sređivanje-u najviše. Dovoljno da vizualno smanjiti nered oko vas.

Uzmite Drugi Put do WorkMixing svoj dnevnu rutinu-čak i sa nešto malo kao uzimanje slikovit način rada-trese stvari i daje vašem mozgu osjećaj novina (koja ponekad može biti sve što je potrebno da se dobije novi pogled na sve što je da je stumping).

Arthur Hidden / Getty Images

Imati trenutak samo za sebe u MorningSet ritual tako da imate nešto da se radujem ovom trenutku se probudite-kao što sebi šalicu kave ili sjedeći u krevetu za nekoliko dodatnih minuta prije hita sebe kroz vrata. To može pomoći postaviti ton za ostatak dana.

.i potrebno još da se kao kod NightGo naprijed i uživati ​​u dugim tušem ili, ponovo, sjediti u krevetu za nekoliko dodatnih minuta i da se fokusiramo na disanje. Uzmite tri duboko u i tri, a zatim ponovite u potrebi. Ovo će signalizirati svoj mozak da uspori, koji će vam pomoći da bolje spavate.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

8 načina da budete bolji supružnik

Post Zdravlje

7 stvari koje mogu da se dogode ako pijete jedan litar vode dnevno

Post Zdravlje

Da li kristalno lečenje zaista funkcioniše? Pokušao sam da saznam

Post Zdravlje

5 stvari koje izazivaju vaše čudne snove

Post Zdravlje

5 razloga da se pridruže teretani

Post Zdravlje

Plastična operacija pre nego što si čak 40? Evo šta je u Los Angelesu

Post Zdravlje

6 načina za oporavak od preterane količine

Post Zdravlje

Sve što treba da znate o ishrani koja bi mogla smanjiti rizik za Alchajmerovu bolest

Post Zdravlje

Da li se prijatelj bori sa poremećajem u ishrani? Evo 4 stvari koje joj nikad ne bi trebalo da kažeš

Post Zdravlje

19 stvari koje će vam uštedjeti ovu sezonu gripa

Post Zdravlje

27 načina da se ne smanji mega-depresivan, jer se dani skraćuju

Post Zdravlje

Prema 7 najboljih hranilaca za upale, prema nutricionistu